Meldpunt Ongediertebestrijding 's-Hertogenbosch


Algemene informatie

Service & Contact : 0900-2800200
Email : info@meldpuntongedierte.nl

Signaleert u ratten in de openbare ruimte?

Indien u ratten constateert in de openbare ruimte, klik dan hier

Voor bestrijding van andere veel voorkomende soorten ongedierte:

Betreft het een bedrijf of instelling in 's-Hertogenbosch?

Bedrijven en instellingen in 's-Hertogenbosch worden door ons alleen geholpen bij de bestrijding van knaagdieren en schadelijke insecten welke incidenteel van aard zijn. Voor structurele preventie kan onze bestrijdingsdeskundige u ter plekke adviseren.

Ongediertebestrijding 's-Hertogenbosch

Voor meer informatie rondom bijvoorbeeld muizenbestrijding, mierenbestrijding, of andere ongediertebestrijding in 's-Hertogenbosch kunt u ook onze uitgebreide plaagdierengids en insectengids raadplegen.

Veel plaagdieren en insecten kunnen met de juiste kennis goed zelf bestreden worden. Indien u twijfels heeft, laat de bestrijding dan aan ons over. Verkeerde maatregelen kunnen problemen met ongedierte verspreiden of verergeren.

Muizen bestrijden in huis of binnen een gebouw

Muizen zijn altijd op zoek naar een voor hen geschikte leefomgeving. De ideale leefomgeving voor deze dieren is een omgeving waarin ze bescherming en voedsel vinden. Bij problemen rondom muizen gaan onze bestrijdingsmiddelen altijd gepaard met aanvullende maatregelen rondom de hygiëne en de weerbaarheid van het gebouw. Sommige maatregelen treffen wij, maar voor een succesvol resultaat is uw eigen bijdrage in veel gevallen van groot belang.

Lees verder >

Wespennest verwijderen

Wespenkoninginnen kiezen vaak een holle ruimte in een gebouw uit om het nest te bouwen. Veelal gebeurt dit in spouwmuur, dakkapellen, schuurtjes, of in de grond. Voordat een wespennest verwijderd kan worden moeten wij de wespen eerst bestrijden. Een wespennest is echter alleen schadelijk zolang het actief is. Daarom komt het maar een enkele keer voor dat het wespennest na de bestrijding verwijderd wordt. 

Lees verder >

Mieren in huis bestrijden

Mieren in huis bestrijden wij met een professioneel middel op basis van gel welke door middel van een doseernaald wordt ingebracht in naden en kieren. Hiermee kunnen mierennesten soms structureel bestreden worden. Mieren in huis kunnen echter veelal op ontoegankelijke plekken zitten. Met name wanneer het probleem jaarlijks terugkeert kan dit het geval zijn.

Lees verder >

Ratten bestrijden

De bestrijding van ratten vergt een strategische aanpak en geduld. Voor incidentele bestrijding plaatsen wij vangmateriaal met professionele lokmiddelen. Voor structurele bestrijding en preventie gebruiken wij een nieuwe techniek.

Lees verder >

Overige plaagdieren en insecten welke veel in 's-Hertogenbosch voorkomen zijn:

Openbare ruimte

Voor overlast in of vanuit de openbare ruimte kunt u het beste contact opnemen met de gemeente.

Ook kunt u een melding bij ons doen via info@meldpuntongedierte.nl

Wij registreren deze meldingen in ons datasysteem om toenamen en afnamen van bepaalde diersoorten te kunnen meten.  

Toch een bestrijdingsdeskundige nodig ?

Als u toch een bestrijdingsdeskundige wilt spreken, bel dan met :0900-2800200

Indeling

Onder de gemeente 's-Hertogenbosch vallen de plaatsen: Nuland, Rosmalen, Vinkel

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.