Ongediertebestrijding Maasvlakte Rotterdam

De ongediertebestrijderMaasvlakte Rotterdam maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Tijdens het voorjaar en de zomer bestrijden wij hoofdzakelijk wespen en mieren

 

Verder concentreren wij ons gedurende het hele jaar op rattenbestrijding en muizenbestrijding

Afspraak maken

Afspraak maken voor ongediertebestrijdingU kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Rotterdam 

 

De ongediertebestrijder is meestal binnen 1 of 2 werkdagen bij u. Soms dezelfde nog. Aan de hand van uw postcode spreken wij een tijdsvenster met u af.

Whatsapp

Ongediertebestrijder appenU kunt ook direct een bericht sturen naar onze wespenbestrijder via Whatsapp: 06 - 25580718 

 

Echter, als hij het te druk heeft krijgt u een automatisch antwoord met het verzoek telefonisch contact op te nemen.

 

Let op! U kunt alleen berichten of foto's sturen, dus niet bellen!

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens het voorjaar en de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Maasvlakte Rotterdam verdelgt met professionele apparatuur. 

Afspraak maken

Maak via ons portaal tijdig een afspraak wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert. In de maanden mei en juni zijn het meestal nog beginnende wespennesten die verwijderd kunnen worden. Soms is ook nog enkel de koningin actief. Met een wespenbestrijding vroeg in het voorjaar blijft de schade zo veel mogelijk beperkt.

De locatie van het wespennest

Klik hieronder op de situatie die bij u van toepassing is. U leest dan meer over de gevaren en gevolgen die het wespennest kan hebben voor u. U krijgt tevens informatie over hoe en óf wij het wespennest bestrijden en of het daarna mogelijk is om het wespennest te verwijderen.

 

  • Wespennest in de spouwmuurEr vliegen continu wespen heen en weer in de muur. Ze kruipen weg in een ventilatiegat, langs het kozijn of de deurpost. Het wespennest zit dan waarschijnlijk in de spouwmuur

 

  • Wespen verdwijnen in een wespennest in de grond.jpgU ziet de hele tijd wespen aanvliegen onder een struik of wegkruipen in de grond. Door de planten en begroeiing in de tuin kunt u niet precies zien waar ze verdwijnen. Het wespennest zit vermoedelijk in de grond

 

  • Wespennest in de schuurHet valt op dat er veel wespen vliegen in een bijgebouw of een opslagruimte zoals een garage of een tuinhuis. Deze kunnen erg gevaarlijk zijn. Ga naar onze informatie over een wespennest in de schuur

 

  • Wespennest in de plantenbakIn de voortuin of de achtertuin staat een plantenpot of een plantenbak waarin de wespen een gat hebben gegraven. U ziet ze voortdurend in- en uitvliegen. Dan is het haast zeker dat het gaat om een wespennest in de plantenbak

Meestal binnen 24 uur

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding in Maasvlakte Rotterdam binnen 24 uur te voldoen. Bij uitzondering kunnen de wachttijden voor ongediertebestrijding soms iets oplopen. Dit kan te maken hebben met piekdagen in de zomer binnen de hele omgeving van Rotterdam 

Maart - Mei

BijWe hebben in Maart veel mooie zonnige dagen gehad in Maasvlakte Rotterdam. Veel insecten zijn wakker geworden. Ook veel wespensoorten en bijensoorten zijn ontwaakt. Voor bewoners kan iets al gauw lijken op een gevaarlijk wespennest terwijl het misschien om een onschuldige bijensoort of hommelsoort gaat.

 

HommelEen bezoek van onze wespenbestrijder brengt altijd kosten met zich mee, ook wanneer hij niet kan bestrijden. Is het nog vroeg in het voorjaar? Lees dan voor de zekerheid eerst hoe u zelf een diagnose kunt stellen

Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderenAls u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan kunt u het wespennest laten bestrijden door onze wespenverdelger. Maasvlakte Rotterdam wordt meegenomen in de route op een doordeweekse dag.

 

Wij werken alleen overdag tussen 8:00 en 18:00. Soms wordt in Maasvlakte Rotterdam de wespenbestrijding uitgevoerd op een zaterdag. Dit gebeurt in de regel echter alleen tijdens topdrukte. Het wespennest kunt u pas verwijderen nadat het volledig uitgeschakeld is. 

Een actief wespennest weghalen

Het is een flinke uitdaging om zelf een wespennest te verwijderenU kunt ook zelf proberen om het wespennest weg te halen, maar wij raden aan om dit alleen te doen wanneer enkel de koninginnewesp nog actief is. Zodra er ook werksters actief zijn dan is het al direct gevaarlijk.

 

Zelf een wespennest verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. De kosten van onze dienst zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden nadat wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Wilt u het wespennest toch zelf verwijderen? Lees dan voor de zekerheid eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Een actief wespennest laten zitten

Wespennest in de tuinMet behulp van de juiste informatie kunt u ervoor kiezen om het wespennest te laten zitten, ook al is het actief en groeit het steeds verder. Als het nest op een plek zit waarvan u van tevoren al het vermoeden heeft dat het tot overlast kan leiden, dan raden wij aan om het direct te laten bestrijden. Hoe minder wespen wij moeten bestrijden, hoe beter. 

 

Heeft u twijfels? Dan is het goed om te weten wat er allemaal gebeurt met een wespennest wat volledig tot ontwikkeling komt

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Maasvlakte Rotterdam regelmatig mieren. U kunt hiervoor een afspraak maken met ons. 

Werkwijze

Uitgebreide informatie over mierenbestrijding en de gevolgen die mieren hebben voor uw woning of bedrijf leest u op hier

 

mieren bestrijden in huisMierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. In Maasvlakte Rotterdam bestrijden wij daarom vooral mieren in huis. Als buitenom de woning veel mierennesten zichtbaar zijn langs de gevelrand dan kunnen wij deze ook bestrijden.

Tuinen en terrassen

Mieren onder de straatstenenSoms kunnen terrastegels en straatwerk verzakken door toedoen van de mieren. Dat komt omdat er een zandlaag onder ligt waar mieren uitstekend mierennesten kunnen stichten.

 

Om ruimte te creëren voor de nesten duwen de werksters het zand langs de voegen omhoog. Zo ontstaan de bekende zandhoopjes. Omdat het zand verdwijnt onder het straatwerk verzakken de stenen. 

 

Bij ernstige hinder of gevaarlijke situaties kunnen wij ondersteuning verlenen bij de bestrijding hiervan. Als de overlast beperkt is voeren wij geen bestrijding uit.

Structurele problemen met mieren

mierennesten in de constructie van het huisHet is van belang om te weten wat de toedracht is van een mierenprobleem. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u tevens naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

 

Als u ieder jaar problemen ondervindt met mieren of vliegende mieren in huis dan bestaat de kans dat de mierennesten in de constructie van de woning zitten. Bijvoorbeeld tussen de spouwmuren, de vloerlagen of tussen het dakbeschot.

 

een dergelijk probleem kan alleen aangepakt worden met meerdere behandelingen en dient in het ergste geval enkel als symptoombestrijding. Wij proberen u hierover zo goed mogelijk te informeren. 

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Maasvlakte Rotterdam. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Rattenbestrijding

rattenbestrijderIn Maasvlakte Rotterdam hebben wij soms te maken met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Een bezoek van onze rattenbestrijder brengt kosten met zich mee. Er worden meestal materialen geplaatst. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging. 

Werkwijze

RattenbestrijdingBetreft het een woning? Dan is een bezoek van onze bestrijder meestal éénmalig. Hij voert inspectie uit, geeft aanwijzingen en plaatst professionele materialen indien gewenst. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Daarom moet u zelf zorgdragen voor adequate opvolging. De rattenbestrijder geeft hiervoor duidelijke instructies.

 

Bewoners van Maasvlakte Rotterdam kunnen ook gebruik maken van ons bestrijdingspakket welke toegestuurd kan worden naar het desbetreffende adres.

Wat kost een rattenbestrijding?

Rat in de tuinAan ons bezoek zijn altijd kosten verbonden evenals het materiaal. Voor een bezoek brengen wij €55,- in rekening. Deze kosten omvatten de voorrijkosten, de inspectie, eventueel een diagnose en advies hierover. Indien gewenst worden in samenspraak met de bestrijder materialen geplaatst. Dit kost €40,- extra.

 

Hoewel het meestal niet nodig is kunnen er meerdere bezoeken worden afgesproken. Dit gebeurt echter uitsluitend in overleg met de ongediertebestrijder.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

Openbare ruimte

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Maasvlakte Rotterdam? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Rotterdam 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Maasvlakte Rotterdam kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. Ook scholen en kinderdagverblijven hebben regelmatig te maken met overlast. De muizen dringen het gebouw binnen via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren.

 

Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra de muizen zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen. Ook kunnen personeel, cliënten en kinderen er ziek van worden.

Mechanisch of toxicologisch

Muis in huisIn Maasvlakte Rotterdam kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden. Bedrijven en instellingen vergen een andere werkwijze

 

Met mechanisch muizen bestrijden bedoelen wij materialen die geen gif bezitten, maar de muizen vangen en direct doden. Om de vallen zit een behuizing ter bescherming. Toxicologisch bestrijden betekent bestrijding met giftig lokaas. De keuze hangt af van verschillende factoren.

Werkwijze

Net als bij een rattenbestrijding leggen wij ook bij muizenbestrijding meestal maar één bezoek af. Daarom gebruiken wij enkel middelen en materialen die uitsluitend bedoeld zijn voor particulier gebruik. Meerdere bezoeken kunnen desondanks afgesproken worden. Er wordt dan wel eerst goed gekeken naar het nut en de noodzaak. U beslist dit samen met de muizenbestrijder.

 

inspectie muizenoverlastTijdens ons bezoek voeren wij een inspectie uit en geven wij aanwijzingen. Indien gewenst plaatsen wij materialen en geven hier instructies bij. U moet zelf zorgdragen voor adequate opvolging en dagelijkse controle van de materialen. Ons bezoek brengt ook kosten met zich mee. 

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden in huis

Wat verder nog van belang is..

Ongediertebestrijding en WelzijnHet is voor u en ons belangrijk dat Maasvlakte Rotterdam zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Doel is om gevaar te vermijden en onze gezondheid te beschermen. Bestrijding is echter een laatste redmiddel! Overlast van insecten en dieren moeten wij gedeeltelijk accepteren.

Onze verantwoordelijkheid

BijHet is onze taak en verantwoordelijkheid om goed onderscheid te maken tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Ongediertebestrijding wordt streng beoordeeld op nut en noodzaak. Veel insecten en diersoorten worden bedreigd.

 

Vooral de hoeveelheid insecten in onze leefwereld is het laatste decennium dramatisch achteruit gegaan. Bedenk dus altijd eerst een alternatieve oplossing. Veel insecten, vooral in het voorjaar zijn maar tijdelijk actief.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

vrijdag 2 september 2022 20:59

“Last van muggen Leo Lashleylaan (Daniel Den Hoed Ziekenhuis)”

dinsdag 30 augustus 2022 14:19

“Wij hebben last van ratten rondom ons kerk gebouw aan de s,Gravenweg . Er worden gangen gegraven langs de funderingen. ”

vrijdag 26 augustus 2022 08:33

“Het betreft hier om vleermuizen klein van soort, word lastig gevallen vanwege hij naar je hoofd vliegt op de pastoriedijk te pernis.”

dinsdag 23 augustus 2022 09:13

“Ratten overlast rondom de hildegardiskerk de staten zijn verbraakstraat,hammersteaat en hildegardisstraat en op dw binnenplaats van boven genoemdw kerk”

maandag 22 augustus 2022 08:27

“Rattenoverlast rondom de hildegardiskerk en op de binnenplaats van de kerk”

zondag 21 augustus 2022 10:42

“Ratten op tuin complex Ons Genoegen Rotterdam Hoge Limiet 125”

zondag 21 augustus 2022 07:09

“Sinds gisteren zichtbaar rat in tuin. Loopt over vensterbank en lijkt niet schuw. Locatie Kadoelermeer Zevenkamp. ”

zondag 31 juli 2022 14:05

“wespennest in plantenbak, hoogvliet ,3192we”

woensdag 20 juli 2022 15:13

“Ik woon in Lombardijen naast een bosje. Binnen mijn huis stroomt beesjes in via ventilatiebuis. Zijn in milhoen aantalen. Zeer kleine en onzichtbaar. Ze vliegen tegen ons aan in groepje en bijten in groepje. Hun bijt is zeer pijnlijk. Ik werk vanuit huis , heb geen rust in huis dag en nacht. We moeten continu lange broek en hemdtje aan. Ik heb melding Via 14010 maar ik word niet serieus genomen. Want ik ben de enige de melding tot nu toe gedaan heeft. Die beestjes komen van buiten lucht af. Kunnen jullie mons helpen? Graag, a.u.b.!”

vrijdag 15 juli 2022 22:17

“Rattenplaag aan de Sinclair Lewisplaats op het gras dicht bij de flat. Tientallen pasgeboren ratjes krioelen op het gras. ”

vrijdag 15 juli 2022 22:14

“Rattenoverlast aan de Sinclair Lewisplaats. Voor de flat op het gras lopen tientallen jonggeborene ratjes. Het krioelt ervan. ”

donderdag 23 juni 2022 22:14

“Een enorme rattenplaag van het chinees restaurant aan de mauritsweg/mauritsplaats afvalcontainers/etensrestenafval staan geplaatst achter het hofje waar de tuinen van bewoners aansluiten. Al die ratten komen hier voedsel eten en lopen door alle tuinen van de bewoners kan niet eens fatsoenlijk in de tuin zitten.. meerdere meldingen al gemaakt en eigenaar gesproken van restaurant maar wordt niks gedaan”

dinsdag 21 juni 2022 09:50

“Ratten in de straat / tuin / schuur enz”

dinsdag 14 juni 2022 10:29

“Ratten rotterdam beverwaard ”

donderdag 11 november 2021 10:39

“Rat heeft mijn tuin gekozen als vestigingsplek”

maandag 8 november 2021 15:33

“Onder de motorkap van mijn geparkeerde auto vond ik bij de motor resten van hazelnootjes. Hier had duidelijk een steenmarter of rat zitten knagen/ eten. Alles schoongemaakt maar een paar dagen later weer nootjes en etensresten.op het motorblok.. Ook bij een buurman was dit het geval. De auto staat geparkeerd in de Hippiashof. Hier staan boompjes waar nu hazelnootjes in bolster afvallen. Zou het een steenmarter zijn ? (Op internet gelezen dat het een beschermde diersoort is maar wel gevaarlijk i.v.m. doorknagen van kabels e.d. ) Of doet een rat dit ook ? ”

vrijdag 22 oktober 2021 13:57

“ratten in de woning; ze zitten in mijn keuken en knagen zich door de muren heen naar de andere appartementen”

maandag 27 september 2021 12:45

“Muizen willebrordusstraat in portieken, van die stenenstrand een gat zeg maar waar geen gaas overheen zit”

donderdag 16 september 2021 16:45

“Last van muizen in huis, meerdere buren klagen hierover”

maandag 13 september 2021 16:57

“Ratten in huis en op straat in de Schietbaanlaan.”

donderdag 2 september 2021 11:41

“Grote bruine ratten in het groengebied bij de school De Schakel aan de Cloese”

woensdag 1 september 2021 08:33

“Veel groter ratten op het Gordelpad.”

maandag 16 augustus 2021 04:55

“Rond 1800 uur rat gezien door de tuin langs t water/sloot. Nog nooit eerder gezien”

maandag 16 augustus 2021 04:02

“Napelshof 2x rat zien lopen door tuin langs het water”

zaterdag 31 juli 2021 10:18

“Ratten, al jaren maar nemen afgelopen tijd in grote aantallen toe en worden steeds brutaler.. stoepen zakken meters in door gangen onder de stoep en in de plantenbakken Trappen Ketelaarstraat/ Schiedamsedijk Rotterdam”

donderdag 22 juli 2021 20:22

“Spanjaardstraat ratten in de kruipruimte”

dinsdag 20 juli 2021 13:19

“Ratten in de straat wat een groot probleem word. Het gaat om de Zweardecroonstraat. je ziet ze in rijen lopen”

woensdag 26 mei 2021 17:14

“Ratten gesignaleerd op het grasveld tussen de Berendruif en Cichorei in Hoogvliet ”

woensdag 26 mei 2021 15:10

“Op het grasveld voor onze tuin lopen veel ratten. Sinds vandaag al 2 gezien ”

dinsdag 25 mei 2021 21:34

“Grote boktoren in de Serre in Slaapkamer Ben.”

vrijdag 30 april 2021 07:08

“Sinds een verbouwing in het pand aan de Schiedamseweg beneden zijn er muizen in het plafond. Ik woon op de derde etage en wordt inmiddels gek van het getippel”

donderdag 22 april 2021 21:42

“ratten mauritsplaats, achter de paulus kerk rotterdam ”

donderdag 15 april 2021 17:15

“Rattenplaag op de binnenplaats van woning, door nalatigheid horecapand! Via brandtrap en riool ook last van ratten het terras, wat ook de toegang tot onze woning is!”

dinsdag 30 maart 2021 17:57

“overdag bruine rat in tuin gesignaleerd, aan Digna Johannaweg in Hoogvliet; niet problematisch maar wel opvallend dat hij/zij zich overdag liet zien”

maandag 15 maart 2021 20:17

“Momenteel veel last van ratten , zitten zelfs overdag in de tuin”

vrijdag 12 maart 2021 15:10

“Muizen in de straat, op het plein en bij de containers. Woelwijkstraat 3035vs”

woensdag 10 maart 2021 10:22

“Regelmatig Ratten waargenomen, in de avonden met hond uitlaten, in het gras langs het water Ijsselmondselaan kruising neushoornstraat. ”

vrijdag 5 maart 2021 11:12

“Regelmatig ratten gezien , gisteren liepen er 2 in de tuin ”

maandag 15 februari 2021 12:37

“De afgelopen weken ervaren wij in de Ruyterstraat (Noordereiland) meer activiteit en aanwezigheid van ratten. Dit houdt in dat wij voorheen nooit ratten aantroffen in de straten, hooguit bij uitzondering langs het water. Nu zijn wij meerdere keren per week ratten door de straat lopen. Wij ervaren geen duidelijke aanleiding hiervoor als bijvoorbeeld (meer) straatvuil o.i.d. ”

woensdag 10 februari 2021 07:44

“Bruine ratten in tuin. Na een enorme bomenkap aan het eind van de straat hebben wij ineens dagelijks ratten in de tuin. De natuurlijke habitat van deze dieren lijkt verstoord waardoor zij elders ( oa in mijn tuin) hun heil zoeken. Vinkseweg Rozenburg. ”

zondag 3 januari 2021 08:52

“Muizenplaag in huis Jannebouwensstraat ”

maandag 14 december 2020 21:47

“Ratten . Zitten in kruipruimte , over plafond en tussen de sponning. We hebben er al 4 gevangen . Je wordt gek van het geknaagd . Heinlantstraat”

maandag 30 november 2020 04:55

“Maashaven dordtselaan, hoorde nageltjes krabbelen tegen de muren/plafond. Dacht eerst dat het in de ruimte boven mijn plafond was, tot ik het licht aandeed midden in de nacht en 'm zag lopen op mijn gordijnrails in de slaapkamer. Ik woon hier net...”

zaterdag 21 november 2020 13:34

“Ratten in kruipruimtes Geertsemastraat Rotterdam ”

donderdag 12 november 2020 21:12

“Muizen overlast in Bloemhof, Rotterdam-Zuid richting de lange hilleweg en bijerlandselaan. Komen ook door de kamer gerend als je rustig TV probeert te kijken. ”

vrijdag 6 november 2020 21:18

“Muizen in huis. Liep in slaapkamer en in woonkamer. Keutels gevonden op zolder. Via lokdoosjes 2 stuks "gevangen".”

zaterdag 24 oktober 2020 12:53

“Ratten lopen rond op straat ter hoogte van sjanghailaan 329 en 345 maar zullen ook best op meerdere plekken rondlopen in de straat”

zaterdag 10 oktober 2020 18:10

“Ratten, tuin, straat en kruipruimten”

dinsdag 1 september 2020 01:38

“Muizen en ratten in en om de woningen in Rotterdam Oosterflank (de Napelshof.) Ongedierte verplaatst zicht tussen de woningen via de ventilatiesystemen en verwarmingsbuizen die door alle woningen heen lopen. ”

zondag 16 augustus 2020 23:11

“Wij hebben muizen in huis op de Zwart Janstraat, vanalles al geprobeerd en we denken dat ze zelfs door de ramen naar binnen komen of via de kruipruimte, want we hebben alle kieren en gaten al gedicht”

zaterdag 8 augustus 2020 01:04

“Er zit in eens een muis bij mij op de bank. Geen sporten van muizen verder aan getroffen. Hoe krijg die muis mijn appartement uit? Ik woon in koopappartement in de Aegidiusstraat Merk wel dat er ratten meer zichtbaar zijn in de straat.”

dinsdag 4 augustus 2020 18:48

“Muizen centrale hal Erasmus MC - voor Etos”

dinsdag 4 augustus 2020 05:23

“Heb sinds kort last van ratten”

woensdag 29 juli 2020 16:29

“Behoorlijk overlast van muizen en ratten aan de Berendruif 17, 3191KA Hoogvliet Rotterdam. Is al twee keer een grote rat in de tuin aangetroffen die maling aan onze honden heeft. Muizen lopen voorbij van de ene naar de andere tuin. Aan de straatkant is een groot gat in mijn schuur gevreten. Vonden in de schuur ook rattenkeutels. De laatste weken ineens grote gaten in de voortuin. Overigens heeft de hele Berendruif en Cichorei er last van. Heb net melding gemaakt via 14010 maar heb hier weinig vertrouwen in.”

zondag 26 juli 2020 13:27

“Muis of muizen in flatwoning Op eerste verdieping Maria Wesselingstraat , Rotterdam”

zaterdag 18 juli 2020 11:35

“Ratten gezien aan de achterzijde van de Dirk van den broek in het pad richting de achtertuinen van de Gaesbeekstraat, 1 is inmiddels dood ”

woensdag 8 juli 2020 13:01

“Overlast van ratten, op de Schulpweg, en tuinvomplex 425”

maandag 6 juli 2020 10:51

“Ik zag zaterdagavond een rat lopen in de Insulindestraat in Rotterdam. ”

dinsdag 30 juni 2020 14:54

“Twee levende ratten gespot in de buurt van de Dirk van den Broek en de achterzijde van de Gaesbeekstraat. Een heel groot, zo'n 30 cm en een andere, wat kleinere rat van 20 cm.”

zaterdag 27 juni 2020 08:19

“Muizen overlast Pernis, Vermaetweg, boomstraat. De muizen dansen letterlijk op tafel in de avond. Zowel voor als achtertuin. Zelfs op de auto's liggen uitwerpselen van muizen. Niet prettig als elke dag de tafels, stoelen, deuren, en zonnescherme onder de uitwerpselen zitten.”

woensdag 17 juni 2020 12:31

“Er lopen ratten door de voor-en achtertuinen in de Cliviastraat, Malvastraat, Azaleastraat. Ze zitten ook in de kruipruimtes van de huizen. Ze zijn groot en niet echt schuw”

woensdag 17 juni 2020 09:24

“Er scharrelen ratten over het Raamplein. Zowel overdag als 's avonds zijn ze gezien. Zijn niet schuw of onder de indruk van mensen.”

vrijdag 12 juni 2020 13:38

“Ratten bij vuilcontainer Grote Werfstraat, Overschie.”

donderdag 11 juni 2020 13:43

“Rattenoverlast op het Raamplein. Overdag en 's avonds lopen ze hier rond, niet schuw van mensen. Ze komen uit het water bij de Haagse Veer en lopen via de struiken naar het plein. Zijn soms zo groot als een kat.”

woensdag 3 juni 2020 03:57

“Rattenplaag, Rotterdam Zuid, Martinus Steijnstraat”

zondag 24 mei 2020 22:22

“In de flats aan de spoorweghaven. Lopen constant muizen op de muren aan de buitenkant van de flat. De balkondeuren hou ik uit voorzorg gesloten omdat er anders dagelijks meerdere naar binnen lopen.”

zondag 24 mei 2020 17:10

“Betreft een rattenplaag achter in de tuinen van de Jacob Vrijstraat Rotterdam. We zitten aan een slootje. Gemiddeld zien we 3 verschillende ratten per dag. Met of zonder jongen groot en klein. We horen ze krijsen achter in de tuin. We hebben een kleine vijver en daar heb ik al 2x een rat in zien springen. Ik moet regelmatig de vijverpomp schoon maken en ben bang voor ziektes.”

donderdag 14 mei 2020 08:34

“ Er lopen grote ratten in de heg op de kerkwervesingel van de Sint-Bavokerk”

zondag 26 april 2020 19:06

“Posweg hoogvliet heel veel ratten in al onze tuinen!!”

vrijdag 24 april 2020 20:03

“Muizen en ratten schildstraat, slaghekbuurt. Na slopen blok woningen overkant is het verergerd. ”

maandag 13 april 2020 09:59

“Beginnend wespennest in dak van een rijtjeshuis”

donderdag 9 april 2020 13:42

“Ratten overlast schrik met rot s avond met de hond uit laten nu in 4 weken 2x overkomen. Tweemaal bijna op dezelfde locatie geconstateerd t.w. Ondersim 131 (hoek Gebbeweg) tegenover de Pizza Domino. Beesten vluchten dan de sloot in om stukje verder weer op de kant te komen. Geprobeerd te vangen met de hond maar lastig in het donker!”

maandag 9 maart 2020 18:49

“Muizenoverlast in woning Mathenesserdijk ”

vrijdag 6 maart 2020 15:44

“Ratten in de tuin en om het huis aan de Smitshoekseweg / Charloisse Lagendijk te Rotterdam”

maandag 2 maart 2020 10:35

“2 ratten gesignaleerd rondrennend in eigen tuin”

zaterdag 29 februari 2020 17:20

“Ratten lopen dagelijks in het zicht op de straat. Op de dag en in de avond. Locatie 1e pijnackerstraat ter hoogte van de zwart janstraat is het ergst. Straten erom heen ook veel last. Veel horeca, bakkers en afval naast containers.”

woensdag 12 februari 2020 09:21

“Rotterdam Schoklandsestraat, muizen in huis, lopen zelfs door de woonkamer als wij op de bank zitten. komen vanonder de keuken vandaan, er zitten gaten die wij niet kunnen zien.”

maandag 27 januari 2020 11:43

“rattenoverlast Cipreslaan rotterdam”

maandag 27 januari 2020 06:52

“2x overdag kleine muis met lange start gesignaleerd in mijn egelhuis in de achtertuin, hier leg ik altijd hondenvoer in voor de egel. muis liep met een brokje in poten weg.”

vrijdag 24 januari 2020 04:38

“Erasmus mc bij de hal na het Sophia kinderziekenhuis wemeld het van de muizen, ze komen zelf gewoon overdag op een halve meter afstand van de mensen, en buiten de deur om het ziekenhuis veel ratten”

dinsdag 17 december 2019 22:32

“Op 6 oktober 2019 kwam er iets door de schoorsteen vallen. Een rat. Ik hoorde hem omhoog krabbelend en zich door mijn plafond een weg banen, door de huiskamer richting keuken. Daar vond hij na een uur een uitweg, geen idee, hoe, maar via de regenpijp is hij naar buiten gegaan, dat zag ik aan omgevallen dingen de volgende ochtend. Ik dacht er vanaf te zijn, maar helaas. Daarna in de tuin gesignaleerd, heb er foto's van. En nu zit ie structureel in het plafond van mijn keuken, in de koof om de pijp van de afzuigkap. Alleen als ik s avonds de afzuigkap hard laat draaien is ie even weg. Maar hij komt steeds weer terug, en ik heb werkelijk geen idee wat zijn looproute is. In de tuin heb ik na het weghalen van de vetbollen voor de vogels hem niet meer gezien. Maar wel elke avond dus in mijn met glaswol geïsoleerde plafond en koof, heerlijk warm nest. Ik ben al in staat de hele koof af te breken, maar wat dan....? Mijn bovenbuurvrouw weet ervan, maar zij hoort niets, dus het interesseert haar ook totaal niet, heel bizar. Terwijl ik heel bezorgd ben dat de rat een keer mijn huis binnenkomt want dat zou ook zomaar kunnen!”

woensdag 11 december 2019 05:12

“Al jaren (>3 jaar) zitten er muizen in de spouwmuren en onder het dak. Nu sinds een week of 3 ook ratten. 1 of 2 jr geleden melding bij woningcorporatie Woonstad gemaakt. Zij sturen Rentokil voor bestrijding binnenshuis tot 3x toe. Een zinloze actie. Opnieuw een klacht ingediend bij Woonstad ivm de woonoverlast, met als uitkomst: gat in de muur boren om overlast muizen tegen te gaan. Het betreft een huurwoning: Hoe voorkom ik dat de ratten en muizen, zich blijven ophouden in de (spouw) muren? 1. Vanwege mogelijk gezondheidsgevaar op langer termijn. Kan het vanwege de locatie gevaar voor de gezondheid opleveren? 2. Schade: Kunnen ze een weg vreten vanuit de spouwmuren (gipsplaten) tot in de woning. 3. Kunnen er ratten- en muizenvallen langs het woningblok geplaatst worden? 4. Wat zijn de kosten voor het plaatsen? 5. Wat kan er gedaan worden tegen de overlast? ”

zondag 8 december 2019 23:10

“Muizen Gordelweg Rotterdam”

vrijdag 8 november 2019 12:12

“In de wijk Beverwaard worden steeds meer levende ratten gezien. Dit ongedierte komt nu ook in de buurt van woningen en in tuinen.”

donderdag 7 november 2019 15:02

“rats under house: Spijkenissestraat 21: Rotterdam 3081sx”

maandag 16 september 2019 13:08

“Ratten, Rotterdam, Bornerveld (Zuidwijk)”

zondag 15 september 2019 21:03

“Levend rat gezien op de stoep voor onze deur, kruising Bergsingel / Berkelselaan te Rotterdam.”

zondag 15 september 2019 13:39

“bruine ratten gezien in in de tuinen achterzijde schiedamseweg en in de portiek van de woning aan de schiedamseweg. Leegstaand pand voormalige Marskramers is mogelijk de bron van het probleem. Daar zijn toiletten niet afgesloten. ”

maandag 19 augustus 2019 20:44

“We hebben binnen 1 maand al 4 muizen gevangen. We hebben sterk het vermoeden dat er door het afval van bedrijven (met name eetgelegenheden) in de Beijerlandselaan te Rotterdam deze muizenplaag veroorzaakt wordt. Verder verwachten wij nog meer muizen zullen vangen. Dit moet stoppen!”

maandag 5 augustus 2019 12:19

“Wespennest aan de achterkant van de Cornelis Bloemaertsingel, te Rotterdam, in de bosjes, grenzend aan de balkons”

maandag 5 augustus 2019 12:03

“Ratten gezien bij de einsteinplasts”

donderdag 1 augustus 2019 11:12

“Rattenprobleem aan het pand van Magis Rotterdam (Bovendijk 100) te Rotterdam Overschie worden er veel ratten gesignaleerd. Volgens huismeester Francken wordt er al iets aangedaan maar dit is niet voldoende want er zijn nog veel ratten aanwezig.”

zondag 28 juli 2019 10:10

“er krioelen ratten over het eudokiaplein. Rotterdam noord. Net een Ratten speeltuin. ”

donderdag 25 juli 2019 13:52

“RATTEN / MUIZEN dagelijks 1 tot 2 door kat gevangen. Is al ruim 2 weken aan de gang. Lokatie: binnentuinen blok: Maaskade > van der Takstraat > Burgemeester Hoffmanplein > Trompstraat. Noordereiland”

zondag 21 juli 2019 17:46

“Wespen onder de schuifpui, koningin is aanwezig ”

maandag 15 juli 2019 10:38

“RATTEN EN MUIZEN LOPEN ROND”

zondag 14 juli 2019 23:58

“Wespen onder de schuifpui”

vrijdag 5 juli 2019 14:13

“Eikenprocessierups. er zitten volop nesten in Rotterdam Zuidwijk op het burgenpad richting maeterlingeweg ”

dinsdag 2 juli 2019 22:22

“Muizen in huis op zolder en de spouwmuur Dijkje Rotterdam”

zondag 30 juni 2019 21:22

“ik heb bij mijn huis een wespennest. Het zit net onder de dakrand en ik wil het graag laten verwijderen”

maandag 17 juni 2019 11:48

“Ik heb drie ratten in de voortuin van mijn huis aan de westzeedijk (t.o. De kunsthal). Vanaf eergisteren zie ik ze regelmatig terug. Ze zijn nog niet zo groot. ”