Ongediertebestrijding Hoogvliet Rotterdam

Hoogvliet Rotterdam maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij bestrijden alle soorten ongedierte die gevaarlijk zijn voor de omgeving of het welzijn van bewoners en bezoekers. Denk hierbij vooral aan muizenbestrijding, rattenbestrijding en wespenbestrijding. Tijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten bij u thuis verdelgt met professionele apparatuur.

Afspraak maken

Ga voor het maken van een afspraak naar onze hoofdpagina van Rotterdam

Melding doen

Als u ongedierte signaleert, maar niet direct een afspraak wilt maken. Dan kunt u hiervan melding doen via dezelfde hoofdpagina.

Hoe werkt het?

Onze ongediertebestrijder is meerdere dagdelen per week actief in Hoogvliet Rotterdam. Wespennesten worden door de wespenbestrijder dagelijks bestreden. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor ander ongedierte, dan bent u meestal binnen één tot drie werkdagen geholpen. De hoeveelheid behandelingen, de frequentie van bestrijding en de werkwijze is sterk afhankelijk van de diersoort en de omvang van het probleem. Ga voor meer informatie naar één van onze pagina’s over:


Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Hoogvliet Rotterdam. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Hoogvliet Rotterdam zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Hoogvliet Rotterdam?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Hoogvliet Rotterdam laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

zaterdag 10 oktober 2020 18:10

“Ratten, tuin, straat en kruipruimten”

dinsdag 1 september 2020 01:38

“Muizen en ratten in en om de woningen in Rotterdam Oosterflank (de Napelshof.) Ongedierte verplaatst zicht tussen de woningen via de ventilatiesystemen en verwarmingsbuizen die door alle woningen heen lopen. ”

zondag 16 augustus 2020 23:11

“Wij hebben muizen in huis op de Zwart Janstraat, vanalles al geprobeerd en we denken dat ze zelfs door de ramen naar binnen komen of via de kruipruimte, want we hebben alle kieren en gaten al gedicht”

zaterdag 8 augustus 2020 01:04

“Er zit in eens een muis bij mij op de bank. Geen sporten van muizen verder aan getroffen. Hoe krijg die muis mijn appartement uit? Ik woon in koopappartement in de Aegidiusstraat Merk wel dat er ratten meer zichtbaar zijn in de straat.”

dinsdag 4 augustus 2020 18:48

“Muizen centrale hal Erasmus MC - voor Etos”

dinsdag 4 augustus 2020 05:23

“Heb sinds kort last van ratten”

woensdag 29 juli 2020 16:29

“Behoorlijk overlast van muizen en ratten aan de Berendruif 17, 3191KA Hoogvliet Rotterdam. Is al twee keer een grote rat in de tuin aangetroffen die maling aan onze honden heeft. Muizen lopen voorbij van de ene naar de andere tuin. Aan de straatkant is een groot gat in mijn schuur gevreten. Vonden in de schuur ook rattenkeutels. De laatste weken ineens grote gaten in de voortuin. Overigens heeft de hele Berendruif en Cichorei er last van. Heb net melding gemaakt via 14010 maar heb hier weinig vertrouwen in.”

zondag 26 juli 2020 13:27

“Muis of muizen in flatwoning Op eerste verdieping Maria Wesselingstraat , Rotterdam”

zaterdag 18 juli 2020 11:35

“Ratten gezien aan de achterzijde van de Dirk van den broek in het pad richting de achtertuinen van de Gaesbeekstraat, 1 is inmiddels dood ”

woensdag 8 juli 2020 13:01

“Overlast van ratten, op de Schulpweg, en tuinvomplex 425”

maandag 6 juli 2020 10:51

“Ik zag zaterdagavond een rat lopen in de Insulindestraat in Rotterdam. ”

dinsdag 30 juni 2020 14:54

“Twee levende ratten gespot in de buurt van de Dirk van den Broek en de achterzijde van de Gaesbeekstraat. Een heel groot, zo'n 30 cm en een andere, wat kleinere rat van 20 cm.”

zaterdag 27 juni 2020 08:19

“Muizen overlast Pernis, Vermaetweg, boomstraat. De muizen dansen letterlijk op tafel in de avond. Zowel voor als achtertuin. Zelfs op de auto's liggen uitwerpselen van muizen. Niet prettig als elke dag de tafels, stoelen, deuren, en zonnescherme onder de uitwerpselen zitten.”

woensdag 17 juni 2020 12:31

“Er lopen ratten door de voor-en achtertuinen in de Cliviastraat, Malvastraat, Azaleastraat. Ze zitten ook in de kruipruimtes van de huizen. Ze zijn groot en niet echt schuw”

woensdag 17 juni 2020 09:24

“Er scharrelen ratten over het Raamplein. Zowel overdag als 's avonds zijn ze gezien. Zijn niet schuw of onder de indruk van mensen.”

vrijdag 12 juni 2020 13:38

“Ratten bij vuilcontainer Grote Werfstraat, Overschie.”

donderdag 11 juni 2020 13:43

“Rattenoverlast op het Raamplein. Overdag en 's avonds lopen ze hier rond, niet schuw van mensen. Ze komen uit het water bij de Haagse Veer en lopen via de struiken naar het plein. Zijn soms zo groot als een kat.”

woensdag 3 juni 2020 03:57

“Rattenplaag, Rotterdam Zuid, Martinus Steijnstraat”

zondag 24 mei 2020 22:22

“In de flats aan de spoorweghaven. Lopen constant muizen op de muren aan de buitenkant van de flat. De balkondeuren hou ik uit voorzorg gesloten omdat er anders dagelijks meerdere naar binnen lopen.”

zondag 24 mei 2020 17:10

“Betreft een rattenplaag achter in de tuinen van de Jacob Vrijstraat Rotterdam. We zitten aan een slootje. Gemiddeld zien we 3 verschillende ratten per dag. Met of zonder jongen groot en klein. We horen ze krijsen achter in de tuin. We hebben een kleine vijver en daar heb ik al 2x een rat in zien springen. Ik moet regelmatig de vijverpomp schoon maken en ben bang voor ziektes.”

donderdag 14 mei 2020 08:34

“ Er lopen grote ratten in de heg op de kerkwervesingel van de Sint-Bavokerk”

zondag 26 april 2020 19:06

“Posweg hoogvliet heel veel ratten in al onze tuinen!!”

vrijdag 24 april 2020 20:03

“Muizen en ratten schildstraat, slaghekbuurt. Na slopen blok woningen overkant is het verergerd. ”

maandag 13 april 2020 09:59

“Beginnend wespennest in dak van een rijtjeshuis”

donderdag 9 april 2020 13:42

“Ratten overlast schrik met rot s avond met de hond uit laten nu in 4 weken 2x overkomen. Tweemaal bijna op dezelfde locatie geconstateerd t.w. Ondersim 131 (hoek Gebbeweg) tegenover de Pizza Domino. Beesten vluchten dan de sloot in om stukje verder weer op de kant te komen. Geprobeerd te vangen met de hond maar lastig in het donker!”

maandag 9 maart 2020 18:49

“Muizenoverlast in woning Mathenesserdijk ”

vrijdag 6 maart 2020 15:44

“Ratten in de tuin en om het huis aan de Smitshoekseweg / Charloisse Lagendijk te Rotterdam”

maandag 2 maart 2020 10:35

“2 ratten gesignaleerd rondrennend in eigen tuin”

zaterdag 29 februari 2020 17:20

“Ratten lopen dagelijks in het zicht op de straat. Op de dag en in de avond. Locatie 1e pijnackerstraat ter hoogte van de zwart janstraat is het ergst. Straten erom heen ook veel last. Veel horeca, bakkers en afval naast containers.”

woensdag 12 februari 2020 09:21

“Rotterdam Schoklandsestraat, muizen in huis, lopen zelfs door de woonkamer als wij op de bank zitten. komen vanonder de keuken vandaan, er zitten gaten die wij niet kunnen zien.”

maandag 27 januari 2020 11:43

“rattenoverlast Cipreslaan rotterdam”

maandag 27 januari 2020 06:52

“2x overdag kleine muis met lange start gesignaleerd in mijn egelhuis in de achtertuin, hier leg ik altijd hondenvoer in voor de egel. muis liep met een brokje in poten weg.”

vrijdag 24 januari 2020 04:38

“Erasmus mc bij de hal na het Sophia kinderziekenhuis wemeld het van de muizen, ze komen zelf gewoon overdag op een halve meter afstand van de mensen, en buiten de deur om het ziekenhuis veel ratten”

dinsdag 17 december 2019 22:32

“Op 6 oktober 2019 kwam er iets door de schoorsteen vallen. Een rat. Ik hoorde hem omhoog krabbelend en zich door mijn plafond een weg banen, door de huiskamer richting keuken. Daar vond hij na een uur een uitweg, geen idee, hoe, maar via de regenpijp is hij naar buiten gegaan, dat zag ik aan omgevallen dingen de volgende ochtend. Ik dacht er vanaf te zijn, maar helaas. Daarna in de tuin gesignaleerd, heb er foto's van. En nu zit ie structureel in het plafond van mijn keuken, in de koof om de pijp van de afzuigkap. Alleen als ik s avonds de afzuigkap hard laat draaien is ie even weg. Maar hij komt steeds weer terug, en ik heb werkelijk geen idee wat zijn looproute is. In de tuin heb ik na het weghalen van de vetbollen voor de vogels hem niet meer gezien. Maar wel elke avond dus in mijn met glaswol geïsoleerde plafond en koof, heerlijk warm nest. Ik ben al in staat de hele koof af te breken, maar wat dan....? Mijn bovenbuurvrouw weet ervan, maar zij hoort niets, dus het interesseert haar ook totaal niet, heel bizar. Terwijl ik heel bezorgd ben dat de rat een keer mijn huis binnenkomt want dat zou ook zomaar kunnen!”

woensdag 11 december 2019 05:12

“Al jaren (>3 jaar) zitten er muizen in de spouwmuren en onder het dak. Nu sinds een week of 3 ook ratten. 1 of 2 jr geleden melding bij woningcorporatie Woonstad gemaakt. Zij sturen Rentokil voor bestrijding binnenshuis tot 3x toe. Een zinloze actie. Opnieuw een klacht ingediend bij Woonstad ivm de woonoverlast, met als uitkomst: gat in de muur boren om overlast muizen tegen te gaan. Het betreft een huurwoning: Hoe voorkom ik dat de ratten en muizen, zich blijven ophouden in de (spouw) muren? 1. Vanwege mogelijk gezondheidsgevaar op langer termijn. Kan het vanwege de locatie gevaar voor de gezondheid opleveren? 2. Schade: Kunnen ze een weg vreten vanuit de spouwmuren (gipsplaten) tot in de woning. 3. Kunnen er ratten- en muizenvallen langs het woningblok geplaatst worden? 4. Wat zijn de kosten voor het plaatsen? 5. Wat kan er gedaan worden tegen de overlast? ”

zondag 8 december 2019 23:10

“Muizen Gordelweg Rotterdam”

vrijdag 8 november 2019 12:12

“In de wijk Beverwaard worden steeds meer levende ratten gezien. Dit ongedierte komt nu ook in de buurt van woningen en in tuinen.”

donderdag 7 november 2019 15:02

“rats under house: Spijkenissestraat 21: Rotterdam 3081sx”

maandag 16 september 2019 13:08

“Ratten, Rotterdam, Bornerveld (Zuidwijk)”

zondag 15 september 2019 21:03

“Levend rat gezien op de stoep voor onze deur, kruising Bergsingel / Berkelselaan te Rotterdam.”

zondag 15 september 2019 13:39

“bruine ratten gezien in in de tuinen achterzijde schiedamseweg en in de portiek van de woning aan de schiedamseweg. Leegstaand pand voormalige Marskramers is mogelijk de bron van het probleem. Daar zijn toiletten niet afgesloten. ”

maandag 19 augustus 2019 20:44

“We hebben binnen 1 maand al 4 muizen gevangen. We hebben sterk het vermoeden dat er door het afval van bedrijven (met name eetgelegenheden) in de Beijerlandselaan te Rotterdam deze muizenplaag veroorzaakt wordt. Verder verwachten wij nog meer muizen zullen vangen. Dit moet stoppen!”

maandag 5 augustus 2019 12:19

“Wespennest aan de achterkant van de Cornelis Bloemaertsingel, te Rotterdam, in de bosjes, grenzend aan de balkons”

maandag 5 augustus 2019 12:03

“Ratten gezien bij de einsteinplasts”

donderdag 1 augustus 2019 11:12

“Rattenprobleem aan het pand van Magis Rotterdam (Bovendijk 100) te Rotterdam Overschie worden er veel ratten gesignaleerd. Volgens huismeester Francken wordt er al iets aangedaan maar dit is niet voldoende want er zijn nog veel ratten aanwezig.”

zondag 28 juli 2019 10:10

“er krioelen ratten over het eudokiaplein. Rotterdam noord. Net een Ratten speeltuin. ”

donderdag 25 juli 2019 13:52

“RATTEN / MUIZEN dagelijks 1 tot 2 door kat gevangen. Is al ruim 2 weken aan de gang. Lokatie: binnentuinen blok: Maaskade > van der Takstraat > Burgemeester Hoffmanplein > Trompstraat. Noordereiland”

zondag 21 juli 2019 17:46

“Wespen onder de schuifpui, koningin is aanwezig ”

maandag 15 juli 2019 10:38

“RATTEN EN MUIZEN LOPEN ROND”

zondag 14 juli 2019 23:58

“Wespen onder de schuifpui”

vrijdag 5 juli 2019 14:13

“Eikenprocessierups. er zitten volop nesten in Rotterdam Zuidwijk op het burgenpad richting maeterlingeweg ”

dinsdag 2 juli 2019 22:22

“Muizen in huis op zolder en de spouwmuur Dijkje Rotterdam”

zondag 30 juni 2019 21:22

“ik heb bij mijn huis een wespennest. Het zit net onder de dakrand en ik wil het graag laten verwijderen”

maandag 17 juni 2019 11:48

“Ik heb drie ratten in de voortuin van mijn huis aan de westzeedijk (t.o. De kunsthal). Vanaf eergisteren zie ik ze regelmatig terug. Ze zijn nog niet zo groot. ”