Ongediertebestrijding Swalmen

De ongediertebestrijderSwalmen maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Tijdens het voorjaar en de zomer bestrijden wij hoofdzakelijk wespen en mieren

 

Verder concentreren wij ons gedurende het hele jaar op rattenbestrijding en muizenbestrijding

Afspraak maken

Afspraak maken voor ongediertebestrijdingU kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Roermond 

 

De ongediertebestrijder is meestal binnen 1 of 2 werkdagen bij u. Soms dezelfde nog. Aan de hand van uw postcode spreken wij een tijdsvenster met u af.

Whatsapp

Ongediertebestrijder appenU kunt ook direct een bericht sturen naar onze wespenbestrijder via Whatsapp: 06 - 25580718 

 

Echter, als hij het te druk heeft krijgt u een automatisch antwoord met het verzoek telefonisch contact op te nemen.

 

Let op! U kunt alleen berichten of foto's sturen, dus niet bellen!

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens het voorjaar en de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Swalmen verdelgt met professionele apparatuur. 

Afspraak maken

Maak via ons portaal tijdig een afspraak wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert. In de maanden mei en juni zijn het meestal nog beginnende wespennesten die verwijderd kunnen worden. Soms is ook nog enkel de koningin actief. Met een wespenbestrijding vroeg in het voorjaar blijft de schade zo veel mogelijk beperkt.

De locatie van het wespennest

Klik hieronder op de situatie die bij u van toepassing is. U leest dan meer over de gevaren en gevolgen die het wespennest kan hebben voor u. U krijgt tevens informatie over hoe en óf wij het wespennest bestrijden en of het daarna mogelijk is om het wespennest te verwijderen.

 

  • Wespennest in de spouwmuurEr vliegen continu wespen heen en weer in de muur. Ze kruipen weg in een ventilatiegat, langs het kozijn of de deurpost. Het wespennest zit dan waarschijnlijk in de spouwmuur

 

  • Wespen verdwijnen in een wespennest in de grond.jpgU ziet de hele tijd wespen aanvliegen onder een struik of wegkruipen in de grond. Door de planten en begroeiing in de tuin kunt u niet precies zien waar ze verdwijnen. Het wespennest zit vermoedelijk in de grond

 

  • Wespennest in de schuurHet valt op dat er veel wespen vliegen in een bijgebouw of een opslagruimte zoals een garage of een tuinhuis. Deze kunnen erg gevaarlijk zijn. Ga naar onze informatie over een wespennest in de schuur

 

  • Wespennest in de plantenbakIn de voortuin of de achtertuin staat een plantenpot of een plantenbak waarin de wespen een gat hebben gegraven. U ziet ze voortdurend in- en uitvliegen. Dan is het haast zeker dat het gaat om een wespennest in de plantenbak

Meestal binnen 24 uur

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding in Swalmen binnen 24 uur te voldoen. Bij uitzondering kunnen de wachttijden voor ongediertebestrijding soms iets oplopen. Dit kan te maken hebben met piekdagen in de zomer binnen de hele omgeving van Roermond 

Maart - Mei

BijWe hebben in Maart veel mooie zonnige dagen gehad in Swalmen. Veel insecten zijn wakker geworden. Ook veel wespensoorten en bijensoorten zijn ontwaakt. Voor bewoners kan iets al gauw lijken op een gevaarlijk wespennest terwijl het misschien om een onschuldige bijensoort of hommelsoort gaat.

 

HommelEen bezoek van onze wespenbestrijder brengt altijd kosten met zich mee, ook wanneer hij niet kan bestrijden. Is het nog vroeg in het voorjaar? Lees dan voor de zekerheid eerst hoe u zelf een diagnose kunt stellen

Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderenAls u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan kunt u het wespennest laten bestrijden door onze wespenverdelger. Swalmen wordt meegenomen in de route op een doordeweekse dag.

 

Wij werken alleen overdag tussen 8:00 en 18:00. Soms wordt in Swalmen de wespenbestrijding uitgevoerd op een zaterdag. Dit gebeurt in de regel echter alleen tijdens topdrukte. Het wespennest kunt u pas verwijderen nadat het volledig uitgeschakeld is. 

Een actief wespennest weghalen

Het is een flinke uitdaging om zelf een wespennest te verwijderenU kunt ook zelf proberen om het wespennest weg te halen, maar wij raden aan om dit alleen te doen wanneer enkel de koninginnewesp nog actief is. Zodra er ook werksters actief zijn dan is het al direct gevaarlijk.

 

Zelf een wespennest verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. De kosten van onze dienst zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden nadat wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Wilt u het wespennest toch zelf verwijderen? Lees dan voor de zekerheid eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Een actief wespennest laten zitten

Wespennest in de tuinMet behulp van de juiste informatie kunt u ervoor kiezen om het wespennest te laten zitten, ook al is het actief en groeit het steeds verder. Als het nest op een plek zit waarvan u van tevoren al het vermoeden heeft dat het tot overlast kan leiden, dan raden wij aan om het direct te laten bestrijden. Hoe minder wespen wij moeten bestrijden, hoe beter. 

 

Heeft u twijfels? Dan is het goed om te weten wat er allemaal gebeurt met een wespennest wat volledig tot ontwikkeling komt

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Swalmen regelmatig mieren. U kunt hiervoor een afspraak maken met ons. 

Werkwijze

Uitgebreide informatie over mierenbestrijding en de gevolgen die mieren hebben voor uw woning of bedrijf leest u op hier

 

mieren bestrijden in huisMierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. In Swalmen bestrijden wij daarom vooral mieren in huis. Als buitenom de woning veel mierennesten zichtbaar zijn langs de gevelrand dan kunnen wij deze ook bestrijden.

Tuinen en terrassen

Mieren onder de straatstenenSoms kunnen terrastegels en straatwerk verzakken door toedoen van de mieren. Dat komt omdat er een zandlaag onder ligt waar mieren uitstekend mierennesten kunnen stichten.

 

Om ruimte te creëren voor de nesten duwen de werksters het zand langs de voegen omhoog. Zo ontstaan de bekende zandhoopjes. Omdat het zand verdwijnt onder het straatwerk verzakken de stenen. 

 

Bij ernstige hinder of gevaarlijke situaties kunnen wij ondersteuning verlenen bij de bestrijding hiervan. Als de overlast beperkt is voeren wij geen bestrijding uit.

Structurele problemen met mieren

mierennesten in de constructie van het huisHet is van belang om te weten wat de toedracht is van een mierenprobleem. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u tevens naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

 

Als u ieder jaar problemen ondervindt met mieren of vliegende mieren in huis dan bestaat de kans dat de mierennesten in de constructie van de woning zitten. Bijvoorbeeld tussen de spouwmuren, de vloerlagen of tussen het dakbeschot.

 

een dergelijk probleem kan alleen aangepakt worden met meerdere behandelingen en dient in het ergste geval enkel als symptoombestrijding. Wij proberen u hierover zo goed mogelijk te informeren. 

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Swalmen. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Rattenbestrijding

rattenbestrijderIn Swalmen hebben wij soms te maken met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Een bezoek van onze rattenbestrijder brengt kosten met zich mee. Er worden meestal materialen geplaatst. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging. 

Werkwijze

RattenbestrijdingBetreft het een woning? Dan is een bezoek van onze bestrijder meestal éénmalig. Hij voert inspectie uit, geeft aanwijzingen en plaatst professionele materialen indien gewenst. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Daarom moet u zelf zorgdragen voor adequate opvolging. De rattenbestrijder geeft hiervoor duidelijke instructies.

 

Bewoners van Swalmen kunnen ook gebruik maken van ons bestrijdingspakket welke toegestuurd kan worden naar het desbetreffende adres.

Wat kost een rattenbestrijding?

Rat in de tuinAan ons bezoek zijn altijd kosten verbonden evenals het materiaal. Voor een bezoek brengen wij €55,- in rekening. Deze kosten omvatten de voorrijkosten, de inspectie, eventueel een diagnose en advies hierover. Indien gewenst worden in samenspraak met de bestrijder materialen geplaatst. Dit kost €40,- extra.

 

Hoewel het meestal niet nodig is kunnen er meerdere bezoeken worden afgesproken. Dit gebeurt echter uitsluitend in overleg met de ongediertebestrijder.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

Openbare ruimte

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Swalmen? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Roermond 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Swalmen kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. Ook scholen en kinderdagverblijven hebben regelmatig te maken met overlast. De muizen dringen het gebouw binnen via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren.

 

Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra de muizen zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen. Ook kunnen personeel, cliënten en kinderen er ziek van worden.

Mechanisch of toxicologisch

Muis in huisIn Swalmen kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden. Bedrijven en instellingen vergen een andere werkwijze

 

Met mechanisch muizen bestrijden bedoelen wij materialen die geen gif bezitten, maar de muizen vangen en direct doden. Om de vallen zit een behuizing ter bescherming. Toxicologisch bestrijden betekent bestrijding met giftig lokaas. De keuze hangt af van verschillende factoren.

Werkwijze

Net als bij een rattenbestrijding leggen wij ook bij muizenbestrijding meestal maar één bezoek af. Daarom gebruiken wij enkel middelen en materialen die uitsluitend bedoeld zijn voor particulier gebruik. Meerdere bezoeken kunnen desondanks afgesproken worden. Er wordt dan wel eerst goed gekeken naar het nut en de noodzaak. U beslist dit samen met de muizenbestrijder.

 

inspectie muizenoverlastTijdens ons bezoek voeren wij een inspectie uit en geven wij aanwijzingen. Indien gewenst plaatsen wij materialen en geven hier instructies bij. U moet zelf zorgdragen voor adequate opvolging en dagelijkse controle van de materialen. Ons bezoek brengt ook kosten met zich mee. 

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden in huis

Wat verder nog van belang is..

Ongediertebestrijding en WelzijnHet is voor u en ons belangrijk dat Swalmen zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Doel is om gevaar te vermijden en onze gezondheid te beschermen. Bestrijding is echter een laatste redmiddel! Overlast van insecten en dieren moeten wij gedeeltelijk accepteren.

Onze verantwoordelijkheid

BijHet is onze taak en verantwoordelijkheid om goed onderscheid te maken tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Ongediertebestrijding wordt streng beoordeeld op nut en noodzaak. Veel insecten en diersoorten worden bedreigd.

 

Vooral de hoeveelheid insecten in onze leefwereld is het laatste decennium dramatisch achteruit gegaan. Bedenk dus altijd eerst een alternatieve oplossing. Veel insecten, vooral in het voorjaar zijn maar tijdelijk actief.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

vrijdag 9 september 2022 13:52

“Faraomier Roermond burgemeester geradtsstraat ”

donderdag 8 september 2022 11:09

“Ratten (bruin en zwart) op de burgermeester thomas wackersstraat 56a, 55, 59, 26 en 28”

zondag 4 september 2022 13:41

“Das(sen) woelt gazons om en laat uitwerpselen achter in tuin. Ons huis is gelegen tegenover de bossen van Hillenraedt. aan de Graaf WOlff Metternichlaan te Boukoul. Nu reeds voor het tweede jaar hebben wij grote schade aan onze tuin. mn de gazons door het woelen en graven door dassen op zoekt naar voedsel. ”

vrijdag 26 augustus 2022 13:09

“sinds deze week hebben wij vleermuizen in de gemeenschappelijke hal. Het waren er eerst 3, inmiddels zijn het 7 vleermuizen in het pand. Bewoners die 's avonds door de hal lopen, zijn niet echt blij met de fladderende beestjes.”

woensdag 17 augustus 2022 08:36

“Groot Wespennest in de berm naast voetpad aan de Moutweg in Swalmen .”

maandag 1 augustus 2022 21:04

“We hebben hier last van ratten in de omgeving van de lambertus school swalmen”

zondag 31 juli 2022 18:29

“Hoornaar nest in de spouw ”

woensdag 13 juli 2022 12:52

“Ratten op Sportstraat gesignaleerd- in groen strook zie je twee gaten- rattenholen!! Voor huizen Sportstraat Sportstraat 6042KE Roermond”

woensdag 13 juli 2022 12:48

“Ratten op Sportstraat gesignaleerd- in groen strook zie je twee gaten- rattenholen!! Voor huizen Sportstraat 20 en 22.”

woensdag 1 juni 2022 17:51

“Hallo, bij ons in de tuin zijn alweer ratten gesignaleerd. een paar maanden geleden is de rattenvanger al geweest en heeft met gif een en ander bestreden. Op het eerste oog waren de ratten verdwenen. Nu zijn ze weer terug. Het betreft de broekhin zuid te roermond. (Het straatje met de botsauto op het dak). Onze tuin is aangrenzend aan het het spoor. ”

dinsdag 17 mei 2022 14:16

“In het afgelopen jaar zijn 3 keer de bougiekabels van mijn auto (Nissan Micra 1999) doorgebeten, vermoedelijk door marters of soortgelijke dieren. Ik woon op Hattem, in het appartementencomplex "de Linde"”

vrijdag 13 mei 2022 22:27

“Gisteren en vandaag een steenmarter in de straat gezien in onze woonwijk.”

donderdag 5 mei 2022 23:35

“Ratten lopen over straat bij volle vuilnisbakken, begijnhofstraat .”

woensdag 4 mei 2022 09:11

“Mijn auto kabels worden aangevreten door marters en mijn zoon ziet ze s avonds geregeld lopen door de straten van het tiggelarijveld in Roermond”

dinsdag 18 januari 2022 11:56

“Rat in de tuin in Leeuwen”

dinsdag 7 september 2021 13:11

“In mijn tuin lopen regelmatig ratten. We hebben al zelf rattenvanger geplaatst, maar slechts 1 rat gevonden.”

zondag 5 september 2021 20:34

“In het gebied tussen de Dionysiusstraat en het Stationspad in Swalmen worden de laatste weken steeds vaker ratten waargenomen, ook overdag zijn meerdere ratten tegelijkertijd te zien. ”

dinsdag 31 augustus 2021 00:07

“Wespennest in spouwmuur”

zaterdag 28 augustus 2021 10:46

“Bruine?? ratten, gezien 2 stuks samen tegelijk, op klaarlichte dag, van tuin achterburen, door eigen tuin naar de zij buren rechts, gezien bruine rat vanuit riool over straat naar oprit, waar gehinderd door een ekster?? gezien door naaste buren, en de buren daarnaast, overburen, bij zij achterburen om de hoek op andere straat in de tuin gezien, hebben een klein kind in huis! afgelopen week 4 x ratten gezien door buurt. Hoek Professor Dupontstraat/ Professor Schreinemakerstraat. 2 jaar geleden persoonlijk ongedierte bestrijding gehad ivm met ratten in hol voortuin, na bestrijding, riool aansluiting laten vermaken door loodgieter in voor tuin. overburen hadden toen ratten in de garage en voortuin ook verholpen, nu zijn de ratten weer terug. Lichtbruin/grijzig van kleur. Durven geen deuren en ramen meer open te hebben.”

woensdag 2 juni 2021 22:39

“Muizenplaag rondom het plein op de neptunusstraat/marstraat/donderbergweg. Muizen komen via de achtertuin vanaf het plein/park naar de huizen”

vrijdag 14 mei 2021 15:36

“Afgelopen weken meermaals geconstateerd en dus ook gezien dat er ratten (dikke bruine/grijsachtige) door Swalmerstraat lopen zo tussen de woningen nummers 57 en 65. Ratten komen vanuit kant oude bedrijvenkantoor Heilige Geeststraat. Heb ook gezien dat ratten meestal bij pand 61 via het parkeerterrein daarachter verdwijnen. Mis Om verdere vermeerdering en of verspreiding te voorkomen goed om dit eens te onderzoeken en dit serieus te nemen.”

maandag 1 maart 2021 19:35

“Veel dikke zwarte vliegen, Kapellerhof”

maandag 1 februari 2021 16:47

“Ratten in de tuin , schouwberg”

woensdag 13 januari 2021 20:32

“Paredisstraat. Al enige weken flink last van muizen in de spouwen en tussen de vloeren. Heb gif gezet en het wordt al iets minder. Maar zou kunnen zijn door de hoeveelheid die gegeten is dat het meer panden betreft.”

donderdag 10 december 2020 18:47

“Ratten en stank overlast, Karel Doormanstraat (huis met zwarte folie voor de ramen, begane grond ”

zaterdag 5 december 2020 14:07

“Heinsbergerweg Roermond, spitsmuizen tussen isolatie in plafond.”

dinsdag 13 oktober 2020 13:50

“Marter die lood in schoorstenen omhoog duwt op de Kaanjel te herten”

donderdag 24 september 2020 14:14

“Hoornaar nest in spouwmuur hoogvonderen”

donderdag 10 september 2020 04:48

“Ik heb van een buurvrouw gehoord dat er rond de Huurvaarderstraat in Hoogvonderen, Roermond, zwarte ratten zijn gezien. Ik weet niet hoe erg het is, ik kom zelf bijna nooit buiten, maar ik dacht dat ik het beter even kan melden. We hebben ook vaak last van muizen, die komen deze kant uit telkens als er op het veld langs de flats/Donderberg/Koninginnelaan, waar ze nieuwe woningen aan het bouwen zijn, gegraven wordt of zo. Ik heb er 2 katten voor in huis gehaald, want ik had er enorm veel. Ze geven enorme schade, en zijn vies. Ik hoop niet dat we ook zoveel ratten krijgen, die zijn nog even een stuk erger. Als ik het goed heb kunnen die dieren erge ziektes verspreiden. ”

zondag 16 augustus 2020 08:25

“Woelrat, voortuin Adelaarshorst”

zaterdag 15 augustus 2020 00:20

“Last van hoorn wespen ”

dinsdag 28 juli 2020 22:00

“Rat in tuin Kroppestraat Swalmen”

dinsdag 23 juni 2020 21:17

“Kakkerlakken vondelstraat roermond”

vrijdag 20 maart 2020 11:45

“Een steenmarter in de plafondruimte”

donderdag 19 maart 2020 09:14

“Wij zien zowel muizen alsook ratten rondom onze woning door de achtertuin rennen. De buren hebben drie bakken kattenvoer enz in hun tuin staan voor alle (zwerf)katten uit de buurt. Ook ande omwonenden hebben al ongedierte gesignaleerd. In een woonwijk!”

vrijdag 14 februari 2020 14:42

“Ratten in huis volgens ongediertebestrijder. Wordt bestreden met bloedverdunners momenteel. Gaten in tuin aangetroffen. Mogelijk van ratten of muizen? Locatie swalmen kerkpad”