Ongediertebestrijding Elst Ut

Elst Ut maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij bestrijden alle soorten ongedierte die gevaarlijk zijn voor de omgeving of het welzijn van bewoners en bezoekers. Denk hierbij vooral aan muizenbestrijding, rattenbestrijding en wespenbestrijding. Tijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten bij u thuis verdelgt met professionele apparatuur.

Afspraak maken

Ga voor het maken van een afspraak naar onze hoofdpagina van Rhenen

Melding doen

Als u ongedierte signaleert, maar niet direct een afspraak wilt maken. Dan kunt u hiervan melding doen via dezelfde hoofdpagina.

Hoe werkt het?

Onze ongediertebestrijder is meerdere dagdelen per week actief in Elst Ut. Wespennesten worden door de wespenbestrijder dagelijks bestreden. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor ander ongedierte, dan bent u meestal binnen één tot drie werkdagen geholpen. De hoeveelheid behandelingen, de frequentie van bestrijding en de werkwijze is sterk afhankelijk van de diersoort en de omvang van het probleem. Ga voor meer informatie naar één van onze pagina’s over:


Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Elst Ut. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Elst Ut zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Elst Ut?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Elst Ut laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

maandag 12 april 2021 12:20

“Ratten in achtertuin. Zijn brutaal, lopen overdag door de tuinen. Eten vogelvoer (nu met meerdere buren voer verwijderd) De Hollentoren en De Koerheuvel Rhenen”

donderdag 11 maart 2021 10:24

“rat Ruiterpad 36 en 34”

vrijdag 30 oktober 2020 12:42

“ratten in de achtertuin op de grebbeweg 13 en 11”

donderdag 27 augustus 2020 12:24

“Wespen Rijksstraatweg Elst”

maandag 17 augustus 2020 11:35

“Ik heb een wespennest boven het raam in de muur.”

zondag 16 augustus 2020 09:26

“Wespennest waarschijnlijk in de buitenmuur van de flat aan de korenbloem straat te rhenen het gaat om de flat die tegenover het honden veldje staat”

donderdag 13 augustus 2020 13:11

“Hallo, ik heb al eerder een melding gemaakt, maar hier geen reactie op gehad. We hebben diverse keren een rat gesignaleerd op de stoep voor ons huis, bij de papiercontainer en bij de stadsmuur op de Koningshof in Rhenen.”

donderdag 23 juli 2020 14:24

“We hebben een rat die vanuit het elizabethplantsoen over het molenerf loopt. De rat gaat onze appelboom in en eet daar de appels op. Dus er is zeker risico dat er hierdoor meer ratten komen. Bovendien lopen er geregeld toeristen over het erf (en door het park). Vrijdag 24-7 eind van de dag gaan wij op vakantie,. Graag dat de gemeente hier iemand op afstuurt, temeer daar het plantsoen gemeentegrond is. Het erf is zo toegankelijk, ook als wij niet thuis zijn. De rat komt door de helling vanuit het plantsoen op het erf, en klimt dan via de stam de boom in. Heel graag telefonisch contact, ongeacht of we al weg zijn.”

maandag 20 juli 2020 16:41

“We hebben al enkele keren een rat gesignaleerd op de stoep aan de Koningshof in Rhenen.”

woensdag 15 juli 2020 16:43

“Ratten gesignaleerd bij de vuilcontainer tegenover de Watertoren, bij de Eben Haerzerschool. Overdag steken ze de weg over richting bosjes.”

dinsdag 30 juni 2020 09:28

“Ratten onder de dakpannen in de lage woningen Korenbloemstraat Rhenen. ”

dinsdag 23 juni 2020 08:15

“Mega groot nest van processierups boven fietspad cuneraweg/lijnweg bij bushalte 3 tunneltje aan de Achterbergse kant.”

vrijdag 19 juni 2020 10:59

“Processierups Rijksstraatweg Elst Veenendaalsestraatweg Els”

vrijdag 12 juni 2020 11:55

“Processie rupsen veel nesten langs Geertesteeg op ooghoogte. Heel vervelend voor fietsers en voetgangers. ”

donderdag 4 juni 2020 22:14

“Processierupsen Eikenbomen bij tennisclub aan de Grebbeweg ”

dinsdag 2 juni 2020 07:13

“Zeer grote hoeveelheid Eikenprocessierupsen! Elsterstraatweg precies tegenover huisnummer 25. De 4e boom, gezien vanaf het bushokje aan het fietspad. Gisterenavond vanaf de grond tot aan boven in de top helemaal vol, wandelende rupsen en nesten. Verschillende andere bomen zitten er ook nesten. Op dit moment staat er een hoogwerker wellicht iets om gelijk gebruik van te maken;)”

woensdag 27 mei 2020 18:51

“In het plantsoen rond de Molen Ben ik de afgelopen dagen twee keer een grote bruins rat gezien. Het dier lijkt niet mensenschuw te zijn.. ”

donderdag 30 april 2020 12:33

“Rat gesignaleerd op straat (Platanenlaan , doodlopende stukje platanenlaan). Afgelopen jaren zijn er op dit gedeelte van de Platanenlaan al vaker problemen geweest met ratten Afgelopen jaren al vaker problemen gehad met ratten op dit gedeelte van de Platanenlaan”

vrijdag 10 januari 2020 19:43

“Muizen op zolder sparrenlaan, schijnt in het verleden ook al een plaag geweest te zijn volgens de buren... Wij wonen hier nog niet zo lang, maar vervelend is het wel!”

woensdag 4 december 2019 10:17

“Schoneveld -opnieuw een rat in de tuin -veldmuizen in de garage”

zondag 27 oktober 2019 19:43

“Rat gesignaleerd bij groene kliko, is gefilmd geworden. Locatie: Teldersweg 101-103, tijdstip: zaterdagochtend 26 oktober half 10.”

vrijdag 30 augustus 2019 13:40

“Graag wil ik u melden dat er hier, dat is boven aan de Veerweg, door mij ratten gesignaleerd zijn. Mijn kennis is schiet te kort om te kunnen vaststellen wat voor rat het betreft.”

donderdag 29 augustus 2019 21:29

“Ratten op Veerweg in Rhenen”

donderdag 4 juli 2019 14:20

“Op het fietspad van Rhenen naar Veenendaal (vanaf Prattenburg) staan vele bomen met de processierupsen!!!. Kunnen deze bomen worden behandeld? Het is deel Rhenen/deel Veenendaal.”

zondag 30 juni 2019 14:43

“Signalering eikenprocessierups kolonies in de eiken langs het fietspad Elsterstraatweg tussen HM 30.8 en HM 31.0 meerdere bomen met zakken vol rupsen.”

woensdag 26 juni 2019 18:04

“Heel de Cuneraweg zitten eikenprocessierupsen op de eikenbomen naast het fietspad en de parallelweg.”

woensdag 19 juni 2019 07:09

“Eikenrupsprocessie nest gezien op eikenboom van de gemeente. Ter hoogte van Bergweg 4a Rhenen naast de ventweg. Er zit een nest vrij laag. ”

dinsdag 18 juni 2019 13:00

“Eiken processie rups, zitin de boom waar al een melding over gemaakt is. Een deel is door ons weer verwijderd maar er zit nog een nestje. Boom aan de Eikenlaan, ter hoogte van onze carpoort/garage (verlengde Acacialaan 20).”

maandag 17 juni 2019 18:15

“Eikenprocessierups in de bomen voor mijn huis”

dinsdag 11 juni 2019 13:53

“Eikenprosesie rupsen veenendaalsestraatweg hoek franseweg geheel zwijnsbergen en voetpad langs MOB flinke nesten ”

vrijdag 7 juni 2019 12:05

“Er zijn diverse eikenprocessierupsnesten gesignaleerd in de eikenbomen op de ventweg van/naast de cuneraweg en in de eikenbomen langs de spoorlaan van rhenen(naast de spoorlijn)”

woensdag 5 juni 2019 09:29

“Eikenrupsprocessie nest gezien op eikenboom vlak bij schaapskooi/ vlak bij voetbalveld / fietspad . Op ooghoogte , een groot nest.”

dinsdag 4 juni 2019 14:15

“Eikenprocessierups. Eikenlaan/Verlengde Acacialaan nr20. Ter hoogte van de carport/garage. De rups bevind zich ong 1 meter van de grond, straks naast de stoep.”

dinsdag 28 mei 2019 21:02

“Eiken processierupsen. Locatie Elst, Sportweg (einde weg, en doodlopende toegangspas naar bos.). Zandpad richting Bosweg, langs sportveld bevind zich in de 4e eikenboom op ooghoogte een nest eikenprocessierupsen.”