Meldpunt Ongediertebestrijding Rhenen

callAfspraak maken
feedbackDoe een melding

Wat doen wij?

OngediertebestrijdingVoor ongediertebestrijding in Rhenen, Elst en Achterberg kunt u een afspraak met ons maken. Vanwege de huidige drukte met de bestrijding van wespen hebben wij gezorgd voor extra mankracht.

 

Verder bestrijden wij hoofdzakelijk ratten, muizen en kakkerlakken. Zowel in huis alsook bij bedrijven en in opdracht van instellingen en gemeenten in het buitengebied

Wespenbestrijding

WespenbestrijdingVanaf juni tot september kunnen veel bewoners van Rhenen weer last krijgen van een wespennest in huis of in de tuin. Ondervindt u overlast? Maak dan een afspraak met ons. De wespenbestrijder kan u meestal binnen één werkdag helpen. Lees verder over de bestrijding van het wespennest

Muizen en ratten

Rattenbestrijding en muizenbestrijdingGedurende het hele jaar houden wij ons in Rhenen primair bezig met rattenbestrijding en muizenbestrijding bij inwoners thuis en bij bedrijven en instellingen

Melding maken

Meldingen en actualiteit in Rhenen

Tel: 0900-2800200

Rattenbestrijding

rat in de tuinRatten kunnen zich in Rhenen, Elst en Achterberg laten zien op bedrijventerreinen en langs slootkanten, maar bijvoorbeeld ook bij u in de tuin. Zodra u een rat signaleert is het verstandig om maatregelen te treffen. Wij bestrijden ratten bij mensen thuis en bij bedrijven en organisaties. 

Afspraak maken: 0900-2800200

 

Onze ongediertebestrijder in Rhenen kan meestal dezelfde dag of een dag later langskomen voor een inspectie. Rattenbestrijding kan veelal direct in gang gezet worden. 

Nooit losse vallen en geen gif

Zet nooit zomaar losse vallen of vangkooien neer. Zonder de juiste kennis heeft dit meestal een averechts effect. Rattengif is verboden en is gevaarlijk. Gif zorgt ook voor andere problemen zoals resistentie en kan daarom tevens averechts werken. Andere dieren kunnen hier ook aan doodgaan. In Rhenen voeren wij geen rattenbestrijding uit met gif, tenzij het probleem zich in een gebouw afspeelt die afgesloten kan worden. Lees meer over de problemen rondom rattengif

Professioneel

rattenbestrijding professioneelDe bestrijding van ratten bij particulieren is een proces wat met behulp van kwalitatief materiaal, instructie en advies in gang wordt gezet door onze rattenbestrijder. Duidelijke aanwijzingen over de situatie en de leefomgeving zijn meestal noodzakelijk om tot een structurele oplossing te komen. Lees verder over rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Muizen kunnen in Rhenen zeer veel overlast veroorzaken, vooral binnenshuis en in gebouwen van bedrijven en instellingen. Met name in scholen en kinderdagverblijven doen wij veel muizenbestrijding. Ook kantoren met kantines en magazijnen ondervinden relatief veel overlast. 

Afspraak maken: 0900-2800200

 

muis in huisEen muizenbestrijding wordt meestal binnenshuis of binnen een gebouw uitgevoerd. Muizen vangen of verdelgen kan op twee manieren. In Rhenen, Elst en Achterberg bestrijden wij de muizen mechanisch of toxicologisch. Onze muizenbestrijder helpt u met het maken van de juiste keuze.

 

De werkwijze is mede afhankelijk van de omstandigheden en de persoonlijke voorkeur. Lees verder over muizenbestrijding

Muizen en Rattenoverlast bij Instellingen en bedrijven

muizen en ratten bij bedrijvenIn Rhenen hebben wij soms te maken met gebouwen die kwetsbaar zijn voor ongedierte. Vooral muizenoverlast en rattenoverlast zijn bekende problemen die zich voordoen. Muizen en ratten kunnen binnendringen via spouwmuuropeningen, roldeuren en dakaansluitingen. Zodra ze binnen zijn gedrongen gaan ze op zoek naar voedsel en schuilplekken. Gevolgen hiervan zijn schade aan verpakkingen, slechte hygiëne en stankoverlast.

Inspectie en direct bestrijden

Muizen\muizen in bedrijf\muizen bedrijfskantine.jpgIndien de overlast zich afspeelt in kantoren, kantines of magazijnen, dan zal onze muizenbestrijder direct een bestrijding in gang zetten. Er volgt meestal ook nog een nacontrole en een eindcontrole. 

 

Ongediertebestrijding bij bedrijven en instellingen gaat meestal gepaard met meerdere bezoeken. Ga voor meer informatie naar muizen op de werkplek of ratten op de werkplek

Beheersing en Preventie

preventieOnze taak is steeds meer gericht op het voorkomen van bepaalde risico's op de aanwezigheid van muizen en ratten. De kans op overlast kunnen wij met onze kennis zoveel mogelijk minimaliseren middels instructies en aanwijzingen aan iedereen die betrokken is bij de leefomgeving waarin hij of zij zich begeeft.

 

Als u te maken heeft met een kwetsbaar gebouw dan raden wij aan om met onze ongediertebestrijder in Rhenen contact op te nemen voor inspectie. U kunt dan bespreken wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot structurele preventie. 

Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderenIn Rhenen, Elst en Achterberg stuiten wij regelmatig op een wespennest in huis of in de tuin. Deze moet altijd eerst bestreden worden voordat het verwijderd wordt. U kunt hiervoor een afspraak met ons maken. Lees verder over het verwijderen van een wespennest

Tel: 0900-2800200

Wespenbestrijding

WespenbestrijdingEen wespennest bestrijden wij in Rhenen met een poeder onder hoge druk. Voor wespenbestrijding hebben wij speciale apparatuur. De wespenbestrijder voert de werkzaamheden altijd uit met beschermende kleding. 

 

Voor wespennesten die hoog zitten hebben wij uitschuiflanzen die reiken tot ongeveer 4-6 meter hoogte. Het komt een enkele keer voor dat de locatie niet bereikbaar is. Onze wespenbestrijder in Rhenen maakt geen gebruik van externe hulpmiddelen. Lees meer hierover op onze pagina over wespenbestrijding 

Wespennest in de spouwmuurMeestal in de spouwmuur

Een wespennest is in het begin niet groter dan een diameter, maar in enkele maanden tijd kan het uitgroeien tot een doorsnede van een halve meter tot soms wel een meter. Meestal zit het nest op een onzichtbare plek in bijvoorbeeld de spouwmuur of in de grond.

Wespennest in huis

Wespennest in huisDe aanwezigheid van een wespennest in huis kan meestal niet voorkomen worden. Beheersing en preventie van wespen is haast geen optie. Men kan de overlast hoogstens tegengaan met vangkorven, maar hiermee kunt u geen wespennest bestrijden.

 

Als u in Rhenen, Elst of Achterberg woont en last heeft van een wespennest in huis, dan adviseren wij altijd om een bestrijding uit te laten voeren, ook al lijkt het op een onschuldige plek te zitten. In het najaar kan het nest dusdanige vormen aannemen dat de kans op verdwaalde wespen in huis toeneemt.

Alleen bestrijding indien wespennest

WespenbestrijdingWespen worden in Rhenen alleen bestreden als er sprake is van een wespennest. U kunt dit herkennen aan zeer frequent en doelgericht af- en aanvliegverkeer naar een specifieke plek waar de wespen verdwijnen. Soms is het wespennest ook zichtbaar.

Mierenbestrijding

Mieren bestrijden wij in Rhenen met druppeltjes gel, een middel wat met een naald wordt ingebracht in naden en kieren waar de mieren langskomen of vandaan komen.

Afspraak maken: 0900-2800200

MierenbetsrijdingGarantie niet mogelijk

Let erop dat mierennesten niet altijd volledig uitgeroeid kunnen worden als ze in de constructie zitten van de woning. Spouwmuren en gevelranden kunnen soms ook behandeld worden. Meer informatie over de bestrijding, de werkwijze en de kosten vindt u op onze pagina over mierenbestrijding

Wachttijd

Mierenbestrijding wordt in Rhenen meestal op korte termijn uitgevoerd. De wachttijd is ongeveer 1 - 2 dagen. Soms kan dezelfde dag nog bestreden worden. Dit is uiteraard afhankelijk van de drukte.

Ongedierte in huis

Muizen in huis laten zich niet graag zien. Meestal komen ze in de avonduren tevoorschijn. Onze muizenbestrijder treft regelmatig uitwerpselen aan in de keuken, in de meterkast of op zolder. Hier worden dan ook meestal bestrijdingsmiddelen geplaatst.

 

Ratten in huis kunnen ons de stuipen op het lijf jagen. Toch zijn ratten erg schuw. Wanneer ratten in huis of in de tuin tevoorschijn komen dan gaat het meestal om een samenloop van omstandigheden waardoor de ratten moeten zien te overleven. Onze rattenbestrijder plaatst meestal mechanische vangmiddelen in de tuin of in de kruipruimte.

 

Mieren in huis zijn lastig te bestrijden met doe-het-zelf-produkten. De koninginnen zitten meestal erg goed verborgen. De verdelger plaatst een speciale gelpasta die de mieren in huis op strategische wijze moet bestrijden. Zelfs tot in de verborgen nesten.

 

kakkerlakken in huis zorgen regelmatig voor paniek. Niet geheel onterecht gezien de snelle doorontwikkeling waartoe ze in staat zijn. Toch is het meestal een toevalligheid waardoor kakkerlakken in huis terecht kunnen komen. Tijdig ingrijpen is van belang. Anders groeit het snel uit tot een plaag. Onze verdelger zal dan tevens uitgebreid moeten inventariseren.

Meldingen en actualiteit in Rhenen

Kennis is macht

Als u inwoner bent van Rhenen, Elst of Achterberg, dan kunt u bij ons melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Rhenen

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Rhenen, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Indeling

Onder de gemeente Rhenen vallen de plaatsen: Elst Ut

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

maandag 12 april 2021 12:20

“Ratten in achtertuin. Zijn brutaal, lopen overdag door de tuinen. Eten vogelvoer (nu met meerdere buren voer verwijderd) De Hollentoren en De Koerheuvel Rhenen”

donderdag 11 maart 2021 10:24

“rat Ruiterpad 36 en 34”

vrijdag 30 oktober 2020 12:42

“ratten in de achtertuin op de grebbeweg 13 en 11”

donderdag 27 augustus 2020 12:24

“Wespen Rijksstraatweg Elst”

maandag 17 augustus 2020 11:35

“Ik heb een wespennest boven het raam in de muur.”

zondag 16 augustus 2020 09:26

“Wespennest waarschijnlijk in de buitenmuur van de flat aan de korenbloem straat te rhenen het gaat om de flat die tegenover het honden veldje staat”

donderdag 13 augustus 2020 13:11

“Hallo, ik heb al eerder een melding gemaakt, maar hier geen reactie op gehad. We hebben diverse keren een rat gesignaleerd op de stoep voor ons huis, bij de papiercontainer en bij de stadsmuur op de Koningshof in Rhenen.”

donderdag 23 juli 2020 14:24

“We hebben een rat die vanuit het elizabethplantsoen over het molenerf loopt. De rat gaat onze appelboom in en eet daar de appels op. Dus er is zeker risico dat er hierdoor meer ratten komen. Bovendien lopen er geregeld toeristen over het erf (en door het park). Vrijdag 24-7 eind van de dag gaan wij op vakantie,. Graag dat de gemeente hier iemand op afstuurt, temeer daar het plantsoen gemeentegrond is. Het erf is zo toegankelijk, ook als wij niet thuis zijn. De rat komt door de helling vanuit het plantsoen op het erf, en klimt dan via de stam de boom in. Heel graag telefonisch contact, ongeacht of we al weg zijn.”

maandag 20 juli 2020 16:41

“We hebben al enkele keren een rat gesignaleerd op de stoep aan de Koningshof in Rhenen.”

woensdag 15 juli 2020 16:43

“Ratten gesignaleerd bij de vuilcontainer tegenover de Watertoren, bij de Eben Haerzerschool. Overdag steken ze de weg over richting bosjes.”

dinsdag 30 juni 2020 09:28

“Ratten onder de dakpannen in de lage woningen Korenbloemstraat Rhenen. ”

dinsdag 23 juni 2020 08:15

“Mega groot nest van processierups boven fietspad cuneraweg/lijnweg bij bushalte 3 tunneltje aan de Achterbergse kant.”

vrijdag 19 juni 2020 10:59

“Processierups Rijksstraatweg Elst Veenendaalsestraatweg Els”

vrijdag 12 juni 2020 11:55

“Processie rupsen veel nesten langs Geertesteeg op ooghoogte. Heel vervelend voor fietsers en voetgangers. ”

donderdag 4 juni 2020 22:14

“Processierupsen Eikenbomen bij tennisclub aan de Grebbeweg ”

dinsdag 2 juni 2020 07:13

“Zeer grote hoeveelheid Eikenprocessierupsen! Elsterstraatweg precies tegenover huisnummer 25. De 4e boom, gezien vanaf het bushokje aan het fietspad. Gisterenavond vanaf de grond tot aan boven in de top helemaal vol, wandelende rupsen en nesten. Verschillende andere bomen zitten er ook nesten. Op dit moment staat er een hoogwerker wellicht iets om gelijk gebruik van te maken;)”

woensdag 27 mei 2020 18:51

“In het plantsoen rond de Molen Ben ik de afgelopen dagen twee keer een grote bruins rat gezien. Het dier lijkt niet mensenschuw te zijn.. ”

donderdag 30 april 2020 12:33

“Rat gesignaleerd op straat (Platanenlaan , doodlopende stukje platanenlaan). Afgelopen jaren zijn er op dit gedeelte van de Platanenlaan al vaker problemen geweest met ratten Afgelopen jaren al vaker problemen gehad met ratten op dit gedeelte van de Platanenlaan”

vrijdag 10 januari 2020 19:43

“Muizen op zolder sparrenlaan, schijnt in het verleden ook al een plaag geweest te zijn volgens de buren... Wij wonen hier nog niet zo lang, maar vervelend is het wel!”

woensdag 4 december 2019 10:17

“Schoneveld -opnieuw een rat in de tuin -veldmuizen in de garage”

zondag 27 oktober 2019 19:43

“Rat gesignaleerd bij groene kliko, is gefilmd geworden. Locatie: Teldersweg 101-103, tijdstip: zaterdagochtend 26 oktober half 10.”

vrijdag 30 augustus 2019 13:40

“Graag wil ik u melden dat er hier, dat is boven aan de Veerweg, door mij ratten gesignaleerd zijn. Mijn kennis is schiet te kort om te kunnen vaststellen wat voor rat het betreft.”

donderdag 29 augustus 2019 21:29

“Ratten op Veerweg in Rhenen”

donderdag 4 juli 2019 14:20

“Op het fietspad van Rhenen naar Veenendaal (vanaf Prattenburg) staan vele bomen met de processierupsen!!!. Kunnen deze bomen worden behandeld? Het is deel Rhenen/deel Veenendaal.”

zondag 30 juni 2019 14:43

“Signalering eikenprocessierups kolonies in de eiken langs het fietspad Elsterstraatweg tussen HM 30.8 en HM 31.0 meerdere bomen met zakken vol rupsen.”

woensdag 26 juni 2019 18:04

“Heel de Cuneraweg zitten eikenprocessierupsen op de eikenbomen naast het fietspad en de parallelweg.”

woensdag 19 juni 2019 07:09

“Eikenrupsprocessie nest gezien op eikenboom van de gemeente. Ter hoogte van Bergweg 4a Rhenen naast de ventweg. Er zit een nest vrij laag. ”

dinsdag 18 juni 2019 13:00

“Eiken processie rups, zitin de boom waar al een melding over gemaakt is. Een deel is door ons weer verwijderd maar er zit nog een nestje. Boom aan de Eikenlaan, ter hoogte van onze carpoort/garage (verlengde Acacialaan 20).”

maandag 17 juni 2019 18:15

“Eikenprocessierups in de bomen voor mijn huis”

dinsdag 11 juni 2019 13:53

“Eikenprosesie rupsen veenendaalsestraatweg hoek franseweg geheel zwijnsbergen en voetpad langs MOB flinke nesten ”

vrijdag 7 juni 2019 12:05

“Er zijn diverse eikenprocessierupsnesten gesignaleerd in de eikenbomen op de ventweg van/naast de cuneraweg en in de eikenbomen langs de spoorlaan van rhenen(naast de spoorlijn)”

woensdag 5 juni 2019 09:29

“Eikenrupsprocessie nest gezien op eikenboom vlak bij schaapskooi/ vlak bij voetbalveld / fietspad . Op ooghoogte , een groot nest.”

dinsdag 4 juni 2019 14:15

“Eikenprocessierups. Eikenlaan/Verlengde Acacialaan nr20. Ter hoogte van de carport/garage. De rups bevind zich ong 1 meter van de grond, straks naast de stoep.”

dinsdag 28 mei 2019 21:02

“Eiken processierupsen. Locatie Elst, Sportweg (einde weg, en doodlopende toegangspas naar bos.). Zandpad richting Bosweg, langs sportveld bevind zich in de 4e eikenboom op ooghoogte een nest eikenprocessierupsen.”