Ongediertebestrijding Dieden

De ongediertebestrijderDieden maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Tijdens het voorjaar en de zomer bestrijden wij hoofdzakelijk wespen en mieren

 

Verder concentreren wij ons gedurende het hele jaar op rattenbestrijding en muizenbestrijding

Afspraak maken

Afspraak maken voor ongediertebestrijdingU kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Oss 

 

De ongediertebestrijder is meestal binnen 1 of 2 werkdagen bij u. Soms dezelfde nog. Aan de hand van uw postcode spreken wij een tijdsvenster met u af.

Whatsapp

Ongediertebestrijder appenU kunt ook direct een bericht sturen naar onze wespenbestrijder via Whatsapp: 06 - 25580718 

 

Echter, als hij het te druk heeft krijgt u een automatisch antwoord met het verzoek telefonisch contact op te nemen.

 

Let op! U kunt alleen berichten of foto's sturen, dus niet bellen!

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens het voorjaar en de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Dieden verdelgt met professionele apparatuur. 

Afspraak maken

Maak via ons portaal tijdig een afspraak wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert. In de maanden mei en juni zijn het meestal nog beginnende wespennesten die verwijderd kunnen worden. Soms is ook nog enkel de koningin actief. Met een wespenbestrijding vroeg in het voorjaar blijft de schade zo veel mogelijk beperkt.

De locatie van het wespennest

Klik hieronder op de situatie die bij u van toepassing is. U leest dan meer over de gevaren en gevolgen die het wespennest kan hebben voor u. U krijgt tevens informatie over hoe en óf wij het wespennest bestrijden en of het daarna mogelijk is om het wespennest te verwijderen.

 

  • Wespennest in de spouwmuurEr vliegen continu wespen heen en weer in de muur. Ze kruipen weg in een ventilatiegat, langs het kozijn of de deurpost. Het wespennest zit dan waarschijnlijk in de spouwmuur

 

  • Wespen verdwijnen in een wespennest in de grond.jpgU ziet de hele tijd wespen aanvliegen onder een struik of wegkruipen in de grond. Door de planten en begroeiing in de tuin kunt u niet precies zien waar ze verdwijnen. Het wespennest zit vermoedelijk in de grond

 

  • Wespennest in de schuurHet valt op dat er veel wespen vliegen in een bijgebouw of een opslagruimte zoals een garage of een tuinhuis. Deze kunnen erg gevaarlijk zijn. Ga naar onze informatie over een wespennest in de schuur

 

  • Wespennest in de plantenbakIn de voortuin of de achtertuin staat een plantenpot of een plantenbak waarin de wespen een gat hebben gegraven. U ziet ze voortdurend in- en uitvliegen. Dan is het haast zeker dat het gaat om een wespennest in de plantenbak

Meestal binnen 24 uur

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding in Dieden binnen 24 uur te voldoen. Bij uitzondering kunnen de wachttijden voor ongediertebestrijding soms iets oplopen. Dit kan te maken hebben met piekdagen in de zomer binnen de hele omgeving van Oss 

Maart - Mei

BijWe hebben in Maart veel mooie zonnige dagen gehad in Dieden. Veel insecten zijn wakker geworden. Ook veel wespensoorten en bijensoorten zijn ontwaakt. Voor bewoners kan iets al gauw lijken op een gevaarlijk wespennest terwijl het misschien om een onschuldige bijensoort of hommelsoort gaat.

 

HommelEen bezoek van onze wespenbestrijder brengt altijd kosten met zich mee, ook wanneer hij niet kan bestrijden. Is het nog vroeg in het voorjaar? Lees dan voor de zekerheid eerst hoe u zelf een diagnose kunt stellen

Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderenAls u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan kunt u het wespennest laten bestrijden door onze wespenverdelger. Dieden wordt meegenomen in de route op een doordeweekse dag.

 

Wij werken alleen overdag tussen 8:00 en 18:00. Soms wordt in Dieden de wespenbestrijding uitgevoerd op een zaterdag. Dit gebeurt in de regel echter alleen tijdens topdrukte. Het wespennest kunt u pas verwijderen nadat het volledig uitgeschakeld is. 

Een actief wespennest weghalen

Het is een flinke uitdaging om zelf een wespennest te verwijderenU kunt ook zelf proberen om het wespennest weg te halen, maar wij raden aan om dit alleen te doen wanneer enkel de koninginnewesp nog actief is. Zodra er ook werksters actief zijn dan is het al direct gevaarlijk.

 

Zelf een wespennest verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. De kosten van onze dienst zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden nadat wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Wilt u het wespennest toch zelf verwijderen? Lees dan voor de zekerheid eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Een actief wespennest laten zitten

Wespennest in de tuinMet behulp van de juiste informatie kunt u ervoor kiezen om het wespennest te laten zitten, ook al is het actief en groeit het steeds verder. Als het nest op een plek zit waarvan u van tevoren al het vermoeden heeft dat het tot overlast kan leiden, dan raden wij aan om het direct te laten bestrijden. Hoe minder wespen wij moeten bestrijden, hoe beter. 

 

Heeft u twijfels? Dan is het goed om te weten wat er allemaal gebeurt met een wespennest wat volledig tot ontwikkeling komt

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Dieden regelmatig mieren. U kunt hiervoor een afspraak maken met ons. 

Werkwijze

Uitgebreide informatie over mierenbestrijding en de gevolgen die mieren hebben voor uw woning of bedrijf leest u op hier

 

mieren bestrijden in huisMierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. In Dieden bestrijden wij daarom vooral mieren in huis. Als buitenom de woning veel mierennesten zichtbaar zijn langs de gevelrand dan kunnen wij deze ook bestrijden.

Tuinen en terrassen

Mieren onder de straatstenenSoms kunnen terrastegels en straatwerk verzakken door toedoen van de mieren. Dat komt omdat er een zandlaag onder ligt waar mieren uitstekend mierennesten kunnen stichten.

 

Om ruimte te creëren voor de nesten duwen de werksters het zand langs de voegen omhoog. Zo ontstaan de bekende zandhoopjes. Omdat het zand verdwijnt onder het straatwerk verzakken de stenen. 

 

Bij ernstige hinder of gevaarlijke situaties kunnen wij ondersteuning verlenen bij de bestrijding hiervan. Als de overlast beperkt is voeren wij geen bestrijding uit.

Structurele problemen met mieren

mierennesten in de constructie van het huisHet is van belang om te weten wat de toedracht is van een mierenprobleem. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u tevens naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

 

Als u ieder jaar problemen ondervindt met mieren of vliegende mieren in huis dan bestaat de kans dat de mierennesten in de constructie van de woning zitten. Bijvoorbeeld tussen de spouwmuren, de vloerlagen of tussen het dakbeschot.

 

een dergelijk probleem kan alleen aangepakt worden met meerdere behandelingen en dient in het ergste geval enkel als symptoombestrijding. Wij proberen u hierover zo goed mogelijk te informeren. 

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Dieden. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Rattenbestrijding

rattenbestrijderIn Dieden hebben wij soms te maken met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Een bezoek van onze rattenbestrijder brengt kosten met zich mee. Er worden meestal materialen geplaatst. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging. 

Werkwijze

RattenbestrijdingBetreft het een woning? Dan is een bezoek van onze bestrijder meestal éénmalig. Hij voert inspectie uit, geeft aanwijzingen en plaatst professionele materialen indien gewenst. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Daarom moet u zelf zorgdragen voor adequate opvolging. De rattenbestrijder geeft hiervoor duidelijke instructies.

 

Bewoners van Dieden kunnen ook gebruik maken van ons bestrijdingspakket welke toegestuurd kan worden naar het desbetreffende adres.

Wat kost een rattenbestrijding?

Rat in de tuinAan ons bezoek zijn altijd kosten verbonden evenals het materiaal. Voor een bezoek brengen wij €55,- in rekening. Deze kosten omvatten de voorrijkosten, de inspectie, eventueel een diagnose en advies hierover. Indien gewenst worden in samenspraak met de bestrijder materialen geplaatst. Dit kost €40,- extra.

 

Hoewel het meestal niet nodig is kunnen er meerdere bezoeken worden afgesproken. Dit gebeurt echter uitsluitend in overleg met de ongediertebestrijder.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

Openbare ruimte

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Dieden? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Oss 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Dieden kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. Ook scholen en kinderdagverblijven hebben regelmatig te maken met overlast. De muizen dringen het gebouw binnen via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren.

 

Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra de muizen zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen. Ook kunnen personeel, cliënten en kinderen er ziek van worden.

Mechanisch of toxicologisch

Muis in huisIn Dieden kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden. Bedrijven en instellingen vergen een andere werkwijze

 

Met mechanisch muizen bestrijden bedoelen wij materialen die geen gif bezitten, maar de muizen vangen en direct doden. Om de vallen zit een behuizing ter bescherming. Toxicologisch bestrijden betekent bestrijding met giftig lokaas. De keuze hangt af van verschillende factoren.

Werkwijze

Net als bij een rattenbestrijding leggen wij ook bij muizenbestrijding meestal maar één bezoek af. Daarom gebruiken wij enkel middelen en materialen die uitsluitend bedoeld zijn voor particulier gebruik. Meerdere bezoeken kunnen desondanks afgesproken worden. Er wordt dan wel eerst goed gekeken naar het nut en de noodzaak. U beslist dit samen met de muizenbestrijder.

 

inspectie muizenoverlastTijdens ons bezoek voeren wij een inspectie uit en geven wij aanwijzingen. Indien gewenst plaatsen wij materialen en geven hier instructies bij. U moet zelf zorgdragen voor adequate opvolging en dagelijkse controle van de materialen. Ons bezoek brengt ook kosten met zich mee. 

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden in huis

Wat verder nog van belang is..

Ongediertebestrijding en WelzijnHet is voor u en ons belangrijk dat Dieden zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Doel is om gevaar te vermijden en onze gezondheid te beschermen. Bestrijding is echter een laatste redmiddel! Overlast van insecten en dieren moeten wij gedeeltelijk accepteren.

Onze verantwoordelijkheid

BijHet is onze taak en verantwoordelijkheid om goed onderscheid te maken tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Ongediertebestrijding wordt streng beoordeeld op nut en noodzaak. Veel insecten en diersoorten worden bedreigd.

 

Vooral de hoeveelheid insecten in onze leefwereld is het laatste decennium dramatisch achteruit gegaan. Bedenk dus altijd eerst een alternatieve oplossing. Veel insecten, vooral in het voorjaar zijn maar tijdelijk actief.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

zondag 14 augustus 2022 12:21

“Min 3 x wespennest in de grond (uitgang) op 5 meter in openbare ruimte. N-zijde T-splitsing Grotestraat -Ganzeheuvel (Huisseling) t.o. picknick tafel. ”

zondag 14 augustus 2022 07:42

“Waarschijnlijk Wespennest in struik aan de rand van een tuin op de hoek van de oude Kerkstraat en katwijkstraat (aan de kant van de watertoren). Hier lopen best veel mensen langs, ook ouderen vanwege een aantal ouderewoningen. ”

zondag 31 juli 2022 10:28

“Steenmarter gezien Hescheweg, 3 steenmarters gezien nacht van 31 juli in Narcishof,2 onder auto Narcishof,al geruime tijd dat marters hier vertoeven,ook onder moterkap”

woensdag 29 juni 2022 15:57

“Dier tussen plafond en dak 's nachts. Die aan het knagen is. Vermoeden marter of iets dergelijks. Klinkt alsof er iemand op het dak loopt, maar daar loopt niks. Berghem ”

maandag 20 juni 2022 20:53

“Muizen Jan Thijssenstraat ”

dinsdag 14 juni 2022 12:10

“Wespennest in het plantsoen achter onze woning in de Hoge Graaf”

woensdag 8 juni 2022 15:04

“Muizen in huis , vandaag zat er zelfs 1 op de eethoektafel , ze knagen zelfs door de muur , ben teneinde raad , heb een trauma wb muizen . Buiten in de achtertuin ook al meerdere malen ratten gezien ”

zaterdag 28 mei 2022 22:24

“Een steenmarter gezien onder auto op de kromland in Ravenstein, gemeente Oss.”

vrijdag 15 april 2022 22:19

“rat of ander knaagdier gezien langs waterkant om ca. 22.00 uur. Heb van afstand staan kijken en weet waar vrij exact hij/zij verdween in de waterkant”

zaterdag 5 februari 2022 20:24

“Marter of ratten auto kabels in haren .”

vrijdag 10 december 2021 09:05

“Ratten overlast achter in de tuin....en volgens mijn zitten ze ook voortaan in mijn spouwmuren😱”

donderdag 21 oktober 2021 15:06

“Wij hebben ratten in het huis. Overal liggen keuteltjes. Na verwijderen vorige week lagen er nu weer nieuwe keutels ”

woensdag 20 oktober 2021 11:31

“Wij hebben een wespennest in de spouw. Met een 3 tal aan / afvoer wegen bij de voordeur. ”

dinsdag 29 juni 2021 13:40

“Ratten in de Willem 2 laan en Emmalaan te Oss”

zaterdag 26 juni 2021 13:11

“Ratten Emmalaan / Willem 2 laan”

woensdag 23 juni 2021 22:38

“Ratten emmalaan Oss”

woensdag 23 juni 2021 20:54

“Er zitten veel bruine ratten in de straat. Vanavond heb ik er 2 gezien in mijn voortuin. ”

vrijdag 14 mei 2021 19:31

“Ratten in achtertuin staringstraat ”

maandag 12 april 2021 13:49

“We hebben last van bruine ratten in de voortuin en achtertuin”

donderdag 28 januari 2021 16:02

“onder de vloer van het tuinhuisje zijn wederom de gangen van ratten gevonden, reeds eerder is zutec langs geweest en meerdere ratten gevange nu weer sporen gevondenn.”

vrijdag 1 januari 2021 16:28

“Het probleem is op wagenaarstraat 37 in oss.zowel in de voortuin als achtertuin overlast van muizen ,mollen,slakken enz.dit vanwege slecht onderhoud tuin”

dinsdag 29 december 2020 12:10

“Met regelmaat schieten de ratten door de tuin, dak schuur, pergola en rond de erfscheiding met buren Gewandeweg. Onze tuin (De Bongerd, Oss) grenst aan een waterpartij, mogelijk overlast vanuit die waterpartij door voedsel, vissers e.d. Langs die waterpartij ligt regelmatig voedsel (aardappelen, rijst e,d) Mezenbollen, noten e.d. voor vogels halen de volgende ochtend niet. Een flinke rattenklem vangt alleen veldmuisjes. ”

vrijdag 27 november 2020 14:24

“Op de van hoogstratenweg 313 5371bj te ravenstein staat een grote container met de inboedel van het huis ernaast nummer 31..Ik heb gezien dat de stofzuiger die er ook op ligt vol met kakkeelakken zit.Volgens gemeente hebben ze geen toestemming voor de container.Ik ben bang voor een kakkerlakken plaag”

maandag 23 november 2020 22:35

“steenmarter Lithoijen ”

donderdag 19 november 2020 16:12

“last van een steenmarter”

maandag 19 oktober 2020 11:41

“Ratten Irenestraat Oss”

maandag 14 september 2020 11:37

“Wespen, sinds vorig jaar komen er regelmatig wespen in mijn woning. Soms 1 tegelijk en soms wel 10.. ze komen voor zover ik kan zien via het luch tventilatie systeem. Ik leef met meerdere katten in huis en vind het nogal gevaarlijk als ik niet thuis ben..”

maandag 31 augustus 2020 12:33

“Zwarte rat nieuwe hescheweg te Oss”

dinsdag 21 juli 2020 09:14

“Rat in de tuin (Willem I laan)”

woensdag 8 juli 2020 13:55

“Ratten Rooseveltstraat”

donderdag 18 juni 2020 22:26

“er zijn ratten heel veel ratten in de Albardastraat. zowel in de struiken als in huis en schuren! is niet te bestrijden. ”

dinsdag 16 juni 2020 09:45

“Ik heb een rat gesignaleerd op de binnenplaats van ons appartementencomplex. Ook heb ik een rat gezien langs de spoorbaan tussen het gemeentehuis en de Kortfoortstraat.”

zondag 14 juni 2020 14:53

“Een, naar buren, wegvluchtende rat gesignaleerd in achtertuin Smouteneind te Oss. ”

zondag 31 mei 2020 14:32

“Wij hebben momenteel weer enorm last van ratten in de tuin”

woensdag 20 mei 2020 07:25

“Ratten in de berm, ter hoogte van Pastoor van Weerdtstraat 14 te Teeffelen. ( Geen muskusratten bleek uit eerdere melding bij waterschap Aa en Maas, die enkel Muskesratten weg mogen vangen)”

maandag 18 mei 2020 23:26

“Ratten in Teeffelen, nabij Teeffelse wetering en Hemelrijkse waard.”

maandag 11 mei 2020 14:27

“Het Eiland Oss, bruine rat 14.26 uur in tuin. Foto en film gemaakt”

vrijdag 8 mei 2020 16:13

“Ratten. Bij flat aan de Anna van Schuurmanstraat in Oss. We horen ze knagen en zien ze lopen”

donderdag 9 april 2020 21:05

“Ratten gesignaleerd in de Schoolstraat in Herpen! ”

dinsdag 7 april 2020 10:05

“afgelopen maandag zat onze dochter alleen achter in de tuin op de magnolia in Geffen op het terras en zag een zwarte rat lopen bij een houtstapel, de reactie zal ik achterweg laten...”

dinsdag 10 maart 2020 21:44

“Ratten gesignaleerd te Geffen Berkenboog Er lag bij ons vanmorgen ook bloed op de inrit met een orgaan van een diersoort. Misschien mogelijk ook van een rat?”

dinsdag 14 januari 2020 09:01

“Ratten al 3 jaar. Via gemeente bestrijding gekomen maar zitten er nog de hoebenstraat Oss 5348 tk ”

maandag 30 december 2019 19:00

“Al verschillende meldingen gedaan over ratte plaag da costastraat heihoeksingel onze hele tuin is helemaal ondergraven”

vrijdag 27 december 2019 01:02

“Wij hebben in de garage last van of een of meerdere muizen/ ratten. Ze zitten bij ons bij het oud papier.”

dinsdag 24 december 2019 13:51

“In onze buurt (Sultzbachstraat Ravenstein) hebben we veel last van steenmarters. Verschillende buurtmensen hebben de steenmarter in hun huis. Daarnaast hebben verschillende mensen al behoorlijke kosten aan hun auto. In tuinen graven ze, er ligt veel ontlasting en buurtgenoten zien de steenmarters zelfs op straat lopen. Ik heb contact gehad in onze buurt app, ze worden ervaren als een plaag. We weten dat het beschermde diersoorten zijn, maar mijn vraag is wel of de gemeente daar iets in kan betekenen. ”

zondag 8 december 2019 16:13

“Ratten gezien op zondag 8 december in mijn tuin.”

vrijdag 11 oktober 2019 10:39

“Bruine rattenplaag in sloot van Waterschap AA en Maas achter het perceel Brandstraat 26 Oss.”

woensdag 9 oktober 2019 10:45

“In de struikjes op de zaltbommelseweg in Oss tegenover de fietsenwinkel zie ik regelmatig ratten lopen. Het zijn meerdere raten wonen in die struikjes...”

dinsdag 23 juli 2019 11:54

“Op het complex van de Tuinverening Kromstraat Zuid gelegen langs de spoorlijn tussen de overgang Heihoekstraat-Heihoeksingel en station Oss-West en grenzend aan de noordkant aan de Heischeutstraat worden de laatste week veel bruine ratten gesignaleerd. Het is onduidelijk waar de ratten huizen. Er is langs de spoorkant veel begroeiing (dit is gemeld bij Prorail. In de tuinen van bewners bevonden zich op een aantal plekken vijvers. Op het tuincomplex bevinden zich veel kassen en ook hebben sommige tuinders een huisje.”

maandag 22 juli 2019 20:18

“Ratten gezien op maandag 22 juli 2019 rond 19:45. 5 stuks zaten bij de vijver de hazenakker in Oss. Ze zaten aan de noordwestelijke kant vd vijver (meer noord dan west)”

dinsdag 16 juli 2019 19:47

“wespen in spouw en in slaapkamer, van Rappardstraat Oss”

zaterdag 6 juli 2019 10:08

“Gazon 20 m2 . Midden in woonwijk . Woelmuizen . ”

zondag 26 mei 2019 12:24

“Ratten op speelplaats basisschool bij vijver aan de Vivaldistraat in Oss. ”