Ongediertebestrijding Hedel

Hedel maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij bestrijden alle soorten ongedierte die gevaarlijk zijn voor de omgeving of het welzijn van bewoners en bezoekers. Denk hierbij vooral aan muizenbestrijding, rattenbestrijding en wespenbestrijding. Tijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten bij u thuis verdelgt met professionele apparatuur.

Afspraak maken

Ga voor het maken van een afspraak naar onze hoofdpagina van Maasdriel

Melding doen

Als u ongedierte signaleert, maar niet direct een afspraak wilt maken. Dan kunt u hiervan melding doen via dezelfde hoofdpagina.

Hoe werkt het?

Onze ongediertebestrijder is meerdere dagdelen per week actief in Hedel. Wespennesten worden door de wespenbestrijder dagelijks bestreden. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor ander ongedierte, dan bent u meestal binnen één tot drie werkdagen geholpen. De hoeveelheid behandelingen, de frequentie van bestrijding en de werkwijze is sterk afhankelijk van de diersoort en de omvang van het probleem. Ga voor meer informatie naar één van onze pagina’s over:


Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Hedel. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Hedel zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Hedel?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Hedel laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

donderdag 20 augustus 2020 10:24

“Ratten in de tuin. Groenestraat Hurwenen, grenzend aan voetbalveld”

dinsdag 11 augustus 2020 14:41

“Met name in de avond vliegen er grote hoeveelheden vliegjes voor, en in mindere mate achter ons huis aan de straat Beekforel in Rossum. Soms zitten de ramen helemaal vol met vliegjes, op andere avonden is dat niet en vliegen ze vooral rond de lantaarnpalen. Op 29 juli had ik een aantal ramen in de avond open staan waarna er de volgende ochtend tienduizenden vliegjes verspreid over vrijwel alle plafonds in het huis zaten. Sindsdien houd ik ramen, deuren en ventilatieroosters met name in de avond dicht. Tevens komen er iedere avond tussen de tientallen en honderd vliegjes uit een hoek bij het plafond in de woonkamer. Hiervoor komt morgen iemand van de aannemer kijken. Er zijn verschillende soorten vliegjes, maar het merendeel is zeer klein en wit met een gelige gloed. De vliegjes hebben donkere oogjes. Wanneer het raam open heeft gestaan en er vliegjes binnen zijn gekomen ligt een gedeelte de volgende dag dood op de vensterbank. Als ik ze als leek probeer te determineren kom ik uit op de familie Lauxaniidae binnen de orde van tweevleugeligen. De vliegjes lijken op de soort Meiosimyza rorida, Meiosimyza platycephala en Tricholauxania praeusta, van een afstand zien ze er alleen wat witter uit. Nog wat extra informatie die wellicht relevant kan zijn. Het betreft hier een nieuwe woonwijk, er zit nog veel vocht in de woningen, in de buurt ligt een wetering en ook een klein slootje. Verder staat naast de wijk een boomgaard. Ook zijn de meeste tuinen nog niet aangelegd, daarin staat vaak onkruid. In het speeltuintje dat voor ons huis moet komen stonden twee grote bomen die dood zijn gegaan en onlangs gesnoeid zijn. Bijgaand een filmpje van een plafond van een kamer in huis op 29 juli toen de ramen open hadden gestaan. Alle zwarte stipjes zijn vliegen, ze zaten overal op het plafond. https://drive.google.com/file/d/1muHPcpIuQsNCQVdHPUimaxd_iDVMiA84/view?usp=sharing”

vrijdag 8 mei 2020 11:22

“Gisteren en vandaag een kleine bruine rat gezien in de tuin, etend van vogelvoer-resten op de grond. Bij het benaderen vluchtte hij weg.”

dinsdag 18 februari 2020 16:15

“we wonen sinds 1986 op deze locatie, sinds afgelopen week hebben een bruine rat in de tuin. hij probeert op verschillende plaatsen holen te graven”