Meldpunt Ongediertebestrijding Zuid-Beijerland

callAfspraak maken
feedbackDoe een melding

 Ongediertebestrijding Zuid-Beijerland

ongediertebestrijderZuid-Beijerland maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij houden ons hoofdzakelijk bezig met de bestrijding van ratten, muizen, mieren en wespen.

 

U kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Hoeksche Waard 

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Zuid-Beijerland verdelgt met professionele apparatuur. Desondanks vragen wij u op tijd te bellen wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert.

 

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding binnen 24 uur te voldoen. Tijdens hoogzomer kunnen de wachttijden in Zuid-Beijerland soms iets oplopen. Wilt u het wespennest zelf verwijderen? Pas dan goed op! Lees eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Zuid-Beijerland ook regelmatig mieren. Mierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. Het heeft daarom geen zin om een afspraak te maken wanneer de overlast zich afspeelt verder weg in de tuin. een mierenplaag in huis kan verschillende oorzaken hebben.

 

Het is van belang om te weten wat de toedracht is. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

Rattenbestrijding

rattenbestrijderZuid-Beijerland kan ook te maken krijgen met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Hij komt dan bij u langs om materiaal te plaatsen. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging.

 

Wij plaatsen alleen het materiaal en geven aanwijzingen om het bestrijdingsproces te kunnen versnellen. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Het betreft dus een eenmalig bezoek. Aan dit bezoek zijn ook kosten verbonden evenals het materiaal. Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

 

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Zuid-Beijerland? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Hoeksche Waard 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Zuid-Beijerland kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. De muizen dringen meestal in het gebouw via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren. Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra ze zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen.

 

In Zuid-Beijerland kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Zuid-Beijerland. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Zuid-Beijerland zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Zuid-Beijerland?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Zuid-Beijerland laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

dinsdag 2 maart 2021 14:14

“Piershil, kade , groenstrook parkeerterrein voetbalveld . Het zit weer vol met nieuwe rattenholen, ook zien we ze savonds door de tuinen en over het parkeerterrein lopen”

dinsdag 26 januari 2021 16:06

“Kraaien/kauwen en waterkippen plaag in omgeving Binnenmaas.”

zondag 17 januari 2021 12:41

“Ratten. Slootkant en tuinen Terborchdreef ”

zaterdag 8 augustus 2020 19:52

“Wespen nest in de dakgoot”

donderdag 30 juli 2020 17:39

“Door een enorme kauwen groep veel poep op de paden parkje croonenburgh,op de parkeerrplaats onder de boom, Al je over het pad loopt moet je door al de vliegen heen,ook veel meer vliegen in de tuinen hierdoor. Van de vogels word ook iedereen gek,heel de nacht door herrie Enorme zwermen met vliegen door de poep,”

donderdag 30 juli 2020 17:38

“Door een enorme kauwen groep veel poep op de paden parkje croonenburgh,op de parkeerrplaats onder de boom, Al je over het pad loopt moet je door al de vliegen heen,ook veel meer vliegen in de tuinen hierdoor. Van de vogels word ook iedereen gek,heel de nacht door herrie Enorme zwermen met vliegen door de poep,”

zondag 19 juli 2020 14:08

“Wespennest langs stoep voor ons huis ”

vrijdag 10 juli 2020 19:39

“Een bruine rat gesignaleerd bij het hek van de schaapskooi aan Korte Laning pad kant.”

maandag 22 juni 2020 22:21

“Wespennest in zolderraamsponning”

maandag 22 juni 2020 20:35

“Hallo, er zit waarschijnlijk een wespennest bij ons bij de garagedeur. Ze vliegen in en uit, rechts boven de deur. Hoor graag op korte termijn van u, we vinden het gevaarlijk. 0641132653, atalanta 20, 3295 PC 's-Gravendeel. ”

dinsdag 2 juni 2020 14:55

“Ratten op de Dorpsstraat Zuid-Beijerland”

dinsdag 2 juni 2020 14:52

“Rat op de Dorpsstraat Zuid-Beijerland”

vrijdag 29 mei 2020 14:16

“Een rat Dorpsstraat Zuid-Beijerland”

vrijdag 29 mei 2020 14:07

“We zien steeds vaker ratten in onze buurt. ”

vrijdag 29 mei 2020 13:55

“Ratten Dorpsstraat Zuid-Beijerland”

maandag 18 mei 2020 12:05

“Goedemiddag, zag gisteren een rat lopen in de tuin van onze buren, Wintertaling Numansdorp”

maandag 18 mei 2020 05:47

“Veel ratten bij de Bosschenhoek in oud-Beijerland. Overlast is in de avond erg. Ratten lopen door je tuin terwijl je kind in de tuin speelt ”

dinsdag 28 april 2020 15:40

“ratten in achtertuinen de Roolaan Westmaas, graven onder schuttingen door.”

donderdag 23 april 2020 17:48

“bruine rat in sloot achter Dorsvlegel Goudswaard, ik heb hem zien verdwijnen in een gat in een worteldoek, vorige zomer veel ratten gezien hier”

donderdag 16 april 2020 12:59

“Rat(ten) in achtertuin, tuin grenst aan de Vliet (Schouteneinde in Puttershoek).”

maandag 6 april 2020 12:57

“Regelmatig rat in de achtertuin. Tuin grenst aan water. Trambaan in Maasdam”

maandag 30 maart 2020 12:50

“Aan de Zwaneweg in Goudswaard worden in het Sandee de eendjes gevoerd door het halve dorp. Op onze camera zien wij nu `s avonds tientallen ratten, die zich uitspreiden over de omgeving.”

zaterdag 29 februari 2020 20:44

“Ratten lopen over de Schenkeldijk”

woensdag 5 februari 2020 21:13

“Ratten lopen over straat ”

donderdag 23 januari 2020 14:57

“Veel ratten s avonds die lopen over de verlengde molenweg in Strijen. Ook al diverse in onze tuin aan de Keizersdijk gezien.”

woensdag 4 december 2019 21:35

“Ratten in sloot langs fietspad”

zondag 1 december 2019 22:58

“Ratten gesignaleerd thv de lagere school "De Vliet". De school is gevestigd aan de Berkenlaan in Klaaswaal. Helaas zijn er ook mensen die met regelmaat hele broden voeren aan de eenden, en ook etensresten worden in het gras gegooid, ze zich niet realiseren dat dit ook in de bebouwde kom ratten aantrekt. (in de Rozenlaan) Laatst ook al een rat doodgereden stukje voor de school tijdens het oversteken.”

dinsdag 30 juli 2019 09:14

“Rat en muis in tuin Leeuwerikstraat Strijen ”

dinsdag 30 juli 2019 08:22

“Mieren en een bepaalde tijd grote vliegende mieren als het nest uitkomt. Ze zitten onder de aanbouw en in de muren. ”