Meldpunt Ongediertebestrijding Hoeksche Waard

Wat doen wij?

wespenbestrijdingWij voeren ongediertebestrijding uit binnen de omgeving van Oud-Beijerland, Puttershoek, Numansdorp, 's Gravendeel, Mijnsheerenland en Strijen. U kunt hiervoor een afspraak maken met ons. Onze taak is vooral gericht op bestrijding en preventie van knaagdieren en incidentele bestrijding van insecten.

 

Tijdens het voorjaar en de zomer kunt u ons bellen voor mierenbestrijding of wespenbestrijding

Ratten en muizen

muizen en rattenBestrijding en beheersing van ratten en muizen vormt in Hoeksche Waard de kerntaak van onze werkzaamheden, zowel op privaat terrein als in de open omgeving. Zodra u muizenoverlast of rattenoverlast ervaart in- of rondom uw woning of gebouw, dan kunt u dit melden bij ons 

Bedrijven en instellingen

ongediertebestrijderBedrijfspanden en kantoren, maar ook scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen hebben regelmatig te maken met muizenoverlast of rattenoverlast. Bestrijding en preventie is maatwerk en is gebonden aan actuele richtlijnen en regelgeving. Ga voor meer informatie verder naar onze werkwijze

Melding maken

Meldingen en actualiteit in Hoeksche Waard

 

Werkgebied:

Hoeksche-Waard.jpgGoudswaard, 's-Gravendeel, Heinenoord, Klaaswaal, Maasdam, Mijnsheerenland, Mookhoek, Nieuw-Beijerland, Numansdorp, Oud-Beijerland, Piershil, Puttershoek, Strijen, Strijensas, Westmaas, Zuid-Beijerland

Wespenbestrijding

Wespenbestrijding met apparatuur op hoogteIn Hoeksche Waard bestrijden wij regelmatig wespennesten in tuinen, daken en spouwmuren van woningen. Tijdens de wespenbestrijding dragen wij beschermende kleding en maken wij gebruik van lange telescoopapparatuur om een wespennest op hoogte goed te kunnen bestrijden. Wij hebben ook een kleine trap bij ons om eventueel een uitbouw of garage op te klimmen indien dat noodzakelijk is.

 

Nadat de bestrijding is afgerond kan het wespennest soms verwijderd worden.

Kosten, werkwijze en voorwaarden

kosten wespenbestrijdingOnze wespenbestrijder brengt altijd kosten in rekening, tenzij ter plekke blijkt dat het wespennest onbereikbaar is. Het gebeurt soms ook dat wij niet kunnen bestrijden omdat het niet om wespen blijkt te gaan of omdat er helemaal geen wespennest aanwezig is. 

 

Lees verder over de voorwaarden, de kosten en onze werkwijze in Hoeksche Waard op onze pagina over wespenbestrijding

Wespennest in huis

Wespennest in huisIn de meeste gevallen zit het wespennest ergens verstopt in huis. Een wespennest in huis kan problemen veroorzaken wanneer het de gelegenheid krijgt om te groeien. U kunt ervoor kiezen om het wespennest niet te laten bestrijden. Echter, wanneer het wespennest bijvoorbeeld in de spouwmuur zit, dan kan het in het najaar leiden tot problemen. Vooral wanneer de wespen in huis terecht komen

Wat gebeurt er in het wespennest?

ontwikkeling van het wespennestEen wespennest bestaat uit een koningin en haar werksters. De werksters bouwen een papieren nest waarin de koningin haar eitjes legt. Dit papier maken de werksters door met de kaken hout af te schapen van bijvoorbeeld schuttingen. Met hun speeksel maken ze er vervolgens 'wespenpapier' van.

 

Lees verder wat er van begin tot eind gebeurt met een wespennest 

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen terwijl het nog actief is kan gevaarlijke gevolgen hebben. Laat onze wespenbestrijder het nest daarom eerst uitschakelen. In Oud-Beijerland, Puttershoek, Numansdorp en Strijen verwijderen wij soms al een wespennest in april. Daarna kan een wespennest niet meer weggehaald worden zolang het actief is. Dan moet er eerst een wespenbestrijding uitgevoerd worden. Ongeveer drie weken nadat de bestrijding is afgerond kunt u het wespennest dan eventueel zelf weghalen.

 

Er zijn helaas vaak beperkingen aan het verwijderen van een wespennest. Meestal zit een nest verborgen in een holle ruimte.

 

Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Wat doet de wespenbestrijder?

Professionele wespenspuit voor de wespenbestrijderOnze wespenbestrijder brengt met een drukpomp onder hoge druk een wespenpoeder in de ingang van het wespennest. De wespen komen hier allemaal mee in contact. Toch kan er nog enkele dagen activiteit te zien zijn. Het verwijderen van het wespennest is pas mogelijk zodra er geen enkele activiteit meer is.

Planning

In Hoeksche Waard plannen wij volgens postcodeschema's. U wordt ingepland in een tijdsblok van drie uur. Als u een afspraak heeft gemaakt komt de wespenbestrijder bij u langs om het wespennest te verdelgen. Wij proberen u altijd binnen één werkdag te helpen. U hoeft niet altijd thuis te blijven als wij bij de invliegopening van het wespennest kunnen komen. Tegenwoordig kan betaling ook op afstand.

Mierenbestrijding

mierenbestrijdingVroeg in het voorjaar kunnen in Hoeksche Waard al meldingen binnenkomen van mierennesten die ontwaken. Dit kan voor sommige bewoners tot gevolg hebben dat het hele huis of bedrijf besmet wordt met kruipende of zelfs vliegende mieren.

Mieren bestrijden in huis

mierenbestrijdingMieren in huis of in een gebouw kunnen over het algemeen goed bestreden worden met onze middelen. Desondanks willen wij benadrukken dat het resultaat van een mierenbestrijding afhankelijk is van enkele factoren. 

 

De toedracht van het mierenprobleem is vooral belangrijk om de slagingskans van een bestrijding te bepalen. Is er al meerdere jaren sprake van mierenoverlast? Of komen de mieren midden in huis al binnendringen tussen de naden en kieren? Dan is er vermoedelijk sprake van een onderliggend probleem.

 

Lees verder op onze pagina over mieren in huis

Mieren professioneel laten bestrijden

Woont u in de omgeving van Hoeksche Waard? Dan kunt u met ons een afspraak maken. Ga hiervoor naar onze pagina over mierenbestrijding 

Rattenbestrijding en Muizenbestrijding

RattenbestrijdingWij bestrijden ratten en muizen in het hele gebied tussen de rivieren Haringvliet, Hollands Diep, de Dordtsche Kil en de Oude Maas. In de buitenomgeving passen wij een nieuwe methode toe (gemechaniseerde vangunits) Lees meer

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn binnen de driehoek Oud-Beijerland, Numansdorp en 's Gravendeel kunnen contact met ons opnemen voor inspectie, advies en bestrijding

 

Voor de bescherming van gebouwen werken wij meestal op structurele basis met periodieke controles. Soms voeren wij rattenbestrijding en muizenbestrijding alleen incidenteel uit.

 

Lees meer over onze rattenbestrijding

Particulieren

Inwoners van Hoeksche Waard die thuis problemen ondervinden met ratten en muizen kunnen ook geholpen worden. Wij geven aanwijzingen en advies en indien nodig bestrijdingsmiddelen die bestemd zijn voor particulier gebruik. Hier zijn kosten aan verbonden

Landelijke infrastructuur

In de grote steden is rattenoverlast veelal een gevolg van mankementen binnen het rioolnetwerk of de problematiek rondom de grote hoeveelheid huishoudelijk afval waar zij mee te kampen hebben.

 

ratten landelijkKleinere plaatsen zoals Strijen, Numansdorp of 's Gravendeel kunnen weliswaar ook te maken krijgen met ratten en muizen. Veelal heeft dit echter een andere oorzaak.

 

Steden en dorpen met een landelijke omgeving dragen de risico's van rattenoverlast en muizenoverlast vanwege het waterrijke gebied. Ook vanwege de landbouw en veeteelt wat gepaard gaat met de aanwezigheid van diervoeding. Diervoeding is voor ratten en muizen een zeer aantrekkelijk doelwit. Dorpen rondom Goudswaard, Klaaswaal en Strijensas kunnen daarom ook regelmatig overlast ondervinden. 

Rattenbestrijding met uitdaging

Rattenbestrijding in de openbare ruimteBestrijding kan om deze reden ook zeer lastig zijn omdat lokmiddelen minder effect hebben binnen deze omstandigheden.

 

Onze rattenbestrijder heeft daarom diverse lokmiddelen bij zich welke in onze materialen gebracht kunnen worden waarmee de kans op succes significant vergroot wordt.

Muizen

VeldmuisMuizen kunnen een risico vormen voor onze leefomgeving. Het is echter belangrijk om het onderscheid te maken tussen Huismuizen en andere muizen. Muizen die vooral buiten leven hoeven niet bestreden te worden. Denk dan bijvoorbeeld aan bosmuizen of veldmuizen. Kijk hier hoe u muizen kunt herkennen

Huismuizen en overlast

muizenoverlastHuismuizen die overlast en schade aanrichten in huis en binnen gebouwen dienen tijdig aangepakt te worden. In Hoeksche Waard bestrijden wij muizen bij mensen thuis en voor bedrijven en instellingen. Vooral instellingen die met kinderen werken. Lees meer over muizenbestrijding

Bedrijven en Instellingen

ongediertebestrijding bedrijvenBedrijven en instellingen in Hoeksche Waard die te maken krijgen met problemen rondom ongedierte kunnen ons bellen voor een incidentele bestrijding of structurele bescherming.

 

Met name muizenoverlast kan voor veel narigheid zorgen. Muizen in kantoren, kantines en restaurants bestrijden wij op basis van drie bestrijdingsacties waarna gekozen kan worden om de bescherming en preventie te behouden.

VVE en Verhuurder

Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties kunnen bepaalde problemen met ongedierte door ons laten inventariseren teneinde een bestrijdingsplan samen te stellen.

 

Ook wanneer ratten om gebouwen gesignaleerd worden kunt u een afspraak met ons maken. Twee jaar geleden zijn wij begonnen met het plaatsen van speciale kasten met mechanische vangunits. Deze zijn zowel curatief als preventief uiterst geschikt om een rattenplaag te bestrijden en te voorkomen. Lees verder >

Ongedierte in huis

muizenMuizen in huis kunnen behoorlijk wat problemen veroorzaken. Buiten het feit dat ze met hun knaaggedrag spullen en kabels kapot kunnen knagen, zorgen ze ook voor een ongezonde leefomgeving. Preventie verdient daarom prioriteit. Zodra er een muis gesignaleerd wordt is de kans groot dat hij niet alleen is. Onze muizenbestrijder treft regelmatig situaties aan waarbij buiten het gezichtsveld de muizenpopulatie is toegenomen.

 

mieren in huisMieren in huis kunnen aanhoudende overlast veroorzaken. Met name als ze de kans hebben gekregen om jarenlang onder of binnenin de constructie van het huis nesten te bouwen. Soms kan men vrij eenvoudig het probleem oplossen met huis- tuin- en keukenmiddelen. Soms zijn professionele middelen noodzakelijk. 

 

rattenbestrijding in kruipruimteRatten in huis kunnen voor een hoop opschudding zorgen. Een defect aan het riool of de aanwezigheid van veel zwerfafval verhogen het risico op een rattenplaag. Wanneer de woning of het gebouw ook bouwtechnisch niet in orde is, dan kunnen de ratten al snel binnendringen. Rattenbestrijding in huis kan meestal alleen uitgevoerd worden met mechanische vangmaterialen.

 

kakkerlak in huisKakkerlakkenplaag in huis zorgen voor een onbehaaglijk gevoel. Een enkele kakkerlak in huis is meestal een toevalligheid. Het kan per ongeluk zijn meegenomen uit een tropisch land. Het kunnen er echter snel meer worden. Daarom is één kakkerlak in huis al direct voldoende aanleiding om actie te ondernemen.

Andere ongediertebestrijding

In Hoeksche Waard voeren wij ook ongediertebestrijding uit van kakkerlakken, vlooien en bedwantsen. De bestrijdingsdienst neemt dan contact met u op over de voorbereidingen die getroffen moeten worden. 

 

ongediertebestrijding

Wij krijgen ook regelmatig meldingen over onbekende beestjes in huis. Onze bestrijdingsdeskundige kan langskomen voor een inspectie, maar wij kunnen niet garanderen dat het diersoort hem direct bekend is. In dat geval zullen de insecten gedetermineerd moeten worden door een enthomoloog.

Zelf ongedierte bestrijden

Zelf ongedierte bestrijden kan alleen succesvol zijn met het juiste materiaal en de juiste werkwijze. Daarnaast is kennis over het betreffende diersoort ook uitermate belangrijk. Veel insecten kunnen op een goede en structurele manier bestreden worden door de voedselbron aan te pakken.

 

Onze plaagdierengids en insectengids geven hier meer informatie over. Alle meest voorkomende plaagdieren en insecten staan hierin beschreven.

Overige plaagdieren en insecten die wij behandelen zijn:

 

Meldingen en actualiteit in Hoeksche Waard

melding maken ongedierteAls u inwoner bent van bijvoorbeeld Oud-Beijerland, Strijen of Numansdorp, dan kunt u bij ons melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten. Voor ongediertebestrijding bij u thuis of in het bedrijf kunt u ook direct een afspraak maken.

Melding maken

Om melding te maken klikt u hieronder op de groene knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Rattenbestrijding en muizenbestrijding

Cromstrijen, Strijen, Binnenmaas, Korendijk, 's Gravendeel en Oud-Beijerland zijn opgegaan in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Het omvat daarom een groot gebied. Vermeld daarom bij uw locatieomschrijving ook de plaats. Dan kunnen wij hier tijdens het bestrijden van vooral ratten en muizen direct rekening mee houden.

Gemeente Hoeksche Waard

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Hoeksche Waard, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente > www.gemeentehw.nl

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Indeling

Onder de gemeente Hoeksche Waard vallen de plaatsen: Goudswaard, 's-Gravendeel, Heinenoord, Klaaswaal, Maasdam, Mijnsheerenland, Mookhoek, Nieuw-Beijerland, Numansdorp, Oud-Beijerland, Piershil, Puttershoek, Strijen, Strijensas, Westmaas, Zuid-Beijerland

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

woensdag 8 juni 2022 17:56

“Regelmatig ratten in de tuin(Korenbloemstraat klaaswaal)”

dinsdag 15 maart 2022 13:37

“Wim heeft in het "hondenbos" in Numansdorp een muskusrat gezien, volgens hem. Ook denken we dat we een hol hebben gevonden langs de parkeerplaats bij nr.8a aan de Beneden Molendijk.”

vrijdag 1 oktober 2021 10:01

“ratten op industrieterrein mijlpolder 's--gravendeel (griendweg) hebben filmpje met rat ie loopt hier over de weg. Hond slaat veel aan op de ratten”

woensdag 11 augustus 2021 15:19

“wespennest plafond van de garage”

zondag 11 juli 2021 17:37

“wespennest gezien op een buiten muur.in de bootstraat Oud-beijerland vlak bij warenhuis van dijk. hij zit op knie hoogte.”

zaterdag 19 juni 2021 23:21

“Overlast van ratten in de sloot en woning aan de Westdijk ”

donderdag 3 juni 2021 15:09

“Op de Nassaulaan van nr 92 tm 98 in Puttershoek zit een mierennest in de stoep. Ook enkele buren hebben veel last van mieren in de achtertuin. ”

woensdag 2 juni 2021 21:05

“Overlast mieren achterhuis oud-beijerland”

dinsdag 2 maart 2021 14:14

“Piershil, kade , groenstrook parkeerterrein voetbalveld . Het zit weer vol met nieuwe rattenholen, ook zien we ze savonds door de tuinen en over het parkeerterrein lopen”

dinsdag 26 januari 2021 16:06

“Kraaien/kauwen en waterkippen plaag in omgeving Binnenmaas.”

zondag 17 januari 2021 12:41

“Ratten. Slootkant en tuinen Terborchdreef ”

zaterdag 8 augustus 2020 19:52

“Wespen nest in de dakgoot”

donderdag 30 juli 2020 17:39

“Door een enorme kauwen groep veel poep op de paden parkje croonenburgh,op de parkeerrplaats onder de boom, Al je over het pad loopt moet je door al de vliegen heen,ook veel meer vliegen in de tuinen hierdoor. Van de vogels word ook iedereen gek,heel de nacht door herrie Enorme zwermen met vliegen door de poep,”

donderdag 30 juli 2020 17:38

“Door een enorme kauwen groep veel poep op de paden parkje croonenburgh,op de parkeerrplaats onder de boom, Al je over het pad loopt moet je door al de vliegen heen,ook veel meer vliegen in de tuinen hierdoor. Van de vogels word ook iedereen gek,heel de nacht door herrie Enorme zwermen met vliegen door de poep,”

zondag 19 juli 2020 14:08

“Wespennest langs stoep voor ons huis ”

vrijdag 10 juli 2020 19:39

“Een bruine rat gesignaleerd bij het hek van de schaapskooi aan Korte Laning pad kant.”

maandag 22 juni 2020 22:21

“Wespennest in zolderraamsponning”

maandag 22 juni 2020 20:35

“Hallo, er zit waarschijnlijk een wespennest bij ons bij de garagedeur. Ze vliegen in en uit, rechts boven de deur. Hoor graag op korte termijn van u, we vinden het gevaarlijk. 0641132653, atalanta 20, 3295 PC 's-Gravendeel. ”

dinsdag 2 juni 2020 14:55

“Ratten op de Dorpsstraat Zuid-Beijerland”

dinsdag 2 juni 2020 14:52

“Rat op de Dorpsstraat Zuid-Beijerland”

vrijdag 29 mei 2020 14:16

“Een rat Dorpsstraat Zuid-Beijerland”

vrijdag 29 mei 2020 14:07

“We zien steeds vaker ratten in onze buurt. ”

vrijdag 29 mei 2020 13:55

“Ratten Dorpsstraat Zuid-Beijerland”

maandag 18 mei 2020 12:05

“Goedemiddag, zag gisteren een rat lopen in de tuin van onze buren, Wintertaling Numansdorp”

maandag 18 mei 2020 05:47

“Veel ratten bij de Bosschenhoek in oud-Beijerland. Overlast is in de avond erg. Ratten lopen door je tuin terwijl je kind in de tuin speelt ”

dinsdag 28 april 2020 15:40

“ratten in achtertuinen de Roolaan Westmaas, graven onder schuttingen door.”

donderdag 23 april 2020 17:48

“bruine rat in sloot achter Dorsvlegel Goudswaard, ik heb hem zien verdwijnen in een gat in een worteldoek, vorige zomer veel ratten gezien hier”

donderdag 16 april 2020 12:59

“Rat(ten) in achtertuin, tuin grenst aan de Vliet (Schouteneinde in Puttershoek).”

maandag 6 april 2020 12:57

“Regelmatig rat in de achtertuin. Tuin grenst aan water. Trambaan in Maasdam”

maandag 30 maart 2020 12:50

“Aan de Zwaneweg in Goudswaard worden in het Sandee de eendjes gevoerd door het halve dorp. Op onze camera zien wij nu `s avonds tientallen ratten, die zich uitspreiden over de omgeving.”

zaterdag 29 februari 2020 20:44

“Ratten lopen over de Schenkeldijk”

woensdag 5 februari 2020 21:13

“Ratten lopen over straat ”

donderdag 23 januari 2020 14:57

“Veel ratten s avonds die lopen over de verlengde molenweg in Strijen. Ook al diverse in onze tuin aan de Keizersdijk gezien.”

woensdag 4 december 2019 21:35

“Ratten in sloot langs fietspad”

zondag 1 december 2019 22:58

“Ratten gesignaleerd thv de lagere school "De Vliet". De school is gevestigd aan de Berkenlaan in Klaaswaal. Helaas zijn er ook mensen die met regelmaat hele broden voeren aan de eenden, en ook etensresten worden in het gras gegooid, ze zich niet realiseren dat dit ook in de bebouwde kom ratten aantrekt. (in de Rozenlaan) Laatst ook al een rat doodgereden stukje voor de school tijdens het oversteken.”

dinsdag 30 juli 2019 09:14

“Rat en muis in tuin Leeuwerikstraat Strijen ”

dinsdag 30 juli 2019 08:22

“Mieren en een bepaalde tijd grote vliegende mieren als het nest uitkomt. Ze zitten onder de aanbouw en in de muren. ”