Ongediertebestrijding Hoensbroek

De ongediertebestrijderHoensbroek maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Tijdens het voorjaar en de zomer bestrijden wij hoofdzakelijk wespen en mieren

 

Verder concentreren wij ons gedurende het hele jaar op rattenbestrijding en muizenbestrijding

Afspraak maken

Afspraak maken voor ongediertebestrijdingU kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Heerlen 

 

De ongediertebestrijder is meestal binnen 1 of 2 werkdagen bij u. Soms dezelfde nog. Aan de hand van uw postcode spreken wij een tijdsvenster met u af.

Foto's sturen Whatsapp 

Ongediertebestrijder appenVooral tijdens het voorjaar bestaat er soms twijfel of er bijvoorbeeld sprake is van een wespennest. U kunt dan het beste eerst een foto sturen naar onze wespenbestrijder: 06 - 25580718 

 

Ook voor de diagnose van andere soorten ongedierte in Hoensbroek kunt u via hetzelfde telefoonnummer een bericht sturen naar onze ongediertebestrijder.

 

Let op! U kunt alleen berichten of foto's sturen, dus niet bellen!

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens het voorjaar en de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Hoensbroek verdelgt met professionele apparatuur. 

Afspraak maken

Maak via ons portaal tijdig een afspraak wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert. In de maanden mei en juni zijn het meestal nog beginnende wespennesten die verwijderd kunnen worden. Soms is ook nog enkel de koningin actief. Met een wespenbestrijding vroeg in het voorjaar blijft de schade zo veel mogelijk beperkt.

Maart - Mei

BijWe hebben in Maart veel mooie zonnige dagen gehad in Hoensbroek. Veel insecten zijn wakker geworden. Ook veel wespensoorten en bijensoorten zijn ontwaakt. Voor bewoners kan iets al gauw lijken op een gevaarlijk wespennest terwijl het misschien om een onschuldige bijensoort of hommelsoort gaat.

 

HommelEen bezoek van onze wespenbestrijder brengt altijd kosten met zich mee, ook wanneer hij niet kan bestrijden. Is het nog vroeg in het voorjaar? Lees dan voor de zekerheid eerst hoe u zelf een diagnose kunt stellen

De locatie van het wespennest

Klik hieronder op de situatie die bij u van toepassing is. U leest dan meer over de gevaren en gevolgen die het wespennest kan hebben voor u. Ook ziet u hier hoe wij het wespennest bestrijden en of het mogelijk is om te verwijderen.

 

  • Wespennest in de spouwmuurEr vliegen continu wespen heen en weer in de muur. Ze kruipen weg in een ventilatiegat, langs het kozijn of de deurpost. Het wespennest zit dan waarschijnlijk in de spouwmuur

 

  • Wespen verdwijnen in een wespennest in de grond.jpgU ziet de hele tijd wespen aanvliegen onder een struik of wegkruipen in de grond. Door de planten en begroeiing in de tuin kunt u niet precies zien waar ze verdwijnen. Het wespennest zit vermoedelijk in de grond

 

  • Wespennest in de schuurHet valt op dat er veel wespen vliegen in een bijgebouw of een opslagruimte zoals een garage of een tuinhuis. Deze kunnen erg gevaarlijk zijn. Ga naar onze informatie over een wespennest in de schuur

 

  • Wespennest in de plantenbakIn de voortuin of de achtertuin staat een plantenpot of een plantenbak waarin de wespen een gat hebben gegraven. U ziet ze voortdurend in- en uitvliegen. Dan is het haast zeker dat het gaat om een wespennest in de plantenbak

Meestal binnen 24 uur

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding in Hoensbroek binnen 24 uur te voldoen. Bij uitzondering kunnen de wachttijden voor ongediertebestrijding soms iets oplopen. Dit kan te maken hebben met piekdagen in de zomer binnen de hele omgeving van Heerlen 

Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderenAls u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan kunt u het wespennest laten bestrijden door onze wespenverdelger. Hoensbroek wordt meegenomen in de route op een doordeweekse dag.

 

Wij werken alleen overdag tussen 8:00 en 18:00. Soms wordt in Hoensbroek de wespenbestrijding uitgevoerd op een zaterdag. Dit gebeurt in de regel echter alleen tijdens topdrukte. Het wespennest kunt u pas verwijderen nadat het volledig uitgeschakeld is. 

Een actief wespennest weghalen

Het is een flinke uitdaging om zelf een wespennest te verwijderenU kunt ook zelf proberen om het wespennest weg te halen, maar wij raden aan om dit alleen te doen wanneer enkel de koninginnewesp nog actief is. Zodra er ook werksters actief zijn dan is het al direct gevaarlijk.

 

Zelf een wespennest verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. De kosten van onze dienst zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden nadat wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Wilt u het wespennest toch zelf verwijderen? Lees dan voor de zekerheid eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Een actief wespennest laten zitten

Wespennest in de tuinMet behulp van de juiste informatie kunt u ervoor kiezen om het wespennest te laten zitten, ook al is het actief en groeit het steeds verder. Als het nest op een plek zit waarvan u van tevoren al het vermoeden heeft dat het tot overlast kan leiden, dan raden wij aan om het direct te laten bestrijden. Hoe minder wespen wij moeten bestrijden, hoe beter. 

 

Heeft u twijfels? Dan is het goed om te weten wat er allemaal gebeurt met een wespennest wat volledig tot ontwikkeling komt

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Hoensbroek regelmatig mieren. U kunt hiervoor een afspraak maken met ons. 

Werkwijze

Uitgebreide informatie over mierenbestrijding en de gevolgen die mieren hebben voor uw woning of bedrijf leest u op hier

 

mieren bestrijden in huisMierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. In Hoensbroek bestrijden wij daarom vooral mieren in huis. Als buitenom de woning veel mierennesten zichtbaar zijn langs de gevelrand dan kunnen wij deze ook bestrijden.

Tuinen en terrassen

Mieren onder de straatstenenSoms kunnen terrastegels en straatwerk verzakken door toedoen van de mieren. Dat komt omdat er een zandlaag onder ligt waar mieren uitstekend mierennesten kunnen stichten.

 

Om ruimte te creëren voor de nesten duwen de werksters het zand langs de voegen omhoog. Zo ontstaan de bekende zandhoopjes. Omdat het zand verdwijnt onder het straatwerk verzakken de stenen. 

 

Bij ernstige hinder of gevaarlijke situaties kunnen wij ondersteuning verlenen bij de bestrijding hiervan. Als de overlast beperkt is voeren wij geen bestrijding uit.

Structurele problemen met mieren

mierennesten in de constructie van het huisHet is van belang om te weten wat de toedracht is van een mierenprobleem. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u tevens naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

 

Als u ieder jaar problemen ondervindt met mieren of vliegende mieren in huis dan bestaat de kans dat de mierennesten in de constructie van de woning zitten. Bijvoorbeeld tussen de spouwmuren, de vloerlagen of tussen het dakbeschot.

 

een dergelijk probleem kan alleen aangepakt worden met meerdere behandelingen en dient in het ergste geval enkel als symptoombestrijding. Wij proberen u hierover zo goed mogelijk te informeren. 

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Hoensbroek. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Rattenbestrijding

rattenbestrijderIn Hoensbroek hebben wij soms te maken met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Een bezoek van onze rattenbestrijder brengt kosten met zich mee. Er worden meestal materialen geplaatst. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging. 

Werkwijze

RattenbestrijdingBetreft het een woning? Dan is een bezoek van onze bestrijder meestal éénmalig. Hij voert inspectie uit, geeft aanwijzingen en plaatst professionele materialen indien gewenst. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Daarom moet u zelf zorgdragen voor adequate opvolging. De rattenbestrijder geeft hiervoor duidelijke instructies.

 

Bewoners van Hoensbroek kunnen ook gebruik maken van ons bestrijdingspakket welke toegestuurd kan worden naar het desbetreffende adres.

Wat kost een rattenbestrijding?

Rat in de tuinAan ons bezoek zijn altijd kosten verbonden evenals het materiaal. Voor een bezoek brengen wij €55,- in rekening. Deze kosten omvatten de voorrijkosten, de inspectie, eventueel een diagnose en advies hierover. Indien gewenst worden in samenspraak met de bestrijder materialen geplaatst. Dit kost €40,- extra.

 

Hoewel het meestal niet nodig is kunnen er meerdere bezoeken worden afgesproken. Dit gebeurt echter uitsluitend in overleg met de ongediertebestrijder.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

Openbare ruimte

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Hoensbroek? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Heerlen 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Hoensbroek kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. Ook scholen en kinderdagverblijven hebben regelmatig te maken met overlast. De muizen dringen het gebouw binnen via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren.

 

Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra de muizen zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen. Ook kunnen personeel, cliënten en kinderen er ziek van worden.

Mechanisch of toxicologisch

Muis in huisIn Hoensbroek kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden. Bedrijven en instellingen vergen een andere werkwijze

 

Met mechanisch muizen bestrijden bedoelen wij materialen die geen gif bezitten, maar de muizen vangen en direct doden. Om de vallen zit een behuizing ter bescherming. Toxicologisch bestrijden betekent bestrijding met giftig lokaas. De keuze hangt af van verschillende factoren.

Werkwijze

Net als bij een rattenbestrijding leggen wij ook bij muizenbestrijding meestal maar één bezoek af. Daarom gebruiken wij enkel middelen en materialen die uitsluitend bedoeld zijn voor particulier gebruik. Meerdere bezoeken kunnen desondanks afgesproken worden. Er wordt dan wel eerst goed gekeken naar het nut en de noodzaak. U beslist dit samen met de muizenbestrijder.

 

inspectie muizenoverlastTijdens ons bezoek voeren wij een inspectie uit en geven wij aanwijzingen. Indien gewenst plaatsen wij materialen en geven hier instructies bij. U moet zelf zorgdragen voor adequate opvolging en dagelijkse controle van de materialen. Ons bezoek brengt ook kosten met zich mee. 

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden in huis

Wat verder nog van belang is..

Ongediertebestrijding en WelzijnHet is voor u en ons belangrijk dat Hoensbroek zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Doel is om gevaar te vermijden en onze gezondheid te beschermen. Bestrijding is echter een laatste redmiddel! Overlast van insecten en dieren moeten wij gedeeltelijk accepteren.

Onze verantwoordelijkheid

BijHet is onze taak en verantwoordelijkheid om goed onderscheid te maken tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Ongediertebestrijding wordt streng beoordeeld op nut en noodzaak. Veel insecten en diersoorten worden bedreigd.

 

Vooral de hoeveelheid insecten in onze leefwereld is het laatste decennium dramatisch achteruit gegaan. Bedenk dus altijd eerst een alternatieve oplossing. Veel insecten, vooral in het voorjaar zijn maar tijdelijk actief.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

zondag 1 mei 2022 18:08

“Ratten, Jonkerstraat Heerlen. Veel vuilnis in paadje vanuit Schoutstraat, mogelijk aantrekkend.”

vrijdag 11 februari 2022 10:49

“Ratten Kasteel Hoensbroeklaan ”

maandag 17 januari 2022 10:16

“Gespot grote vos in centrum van hoensbroek”

vrijdag 7 januari 2022 23:59

“Marter in dak ook al bij 2 buren , Hoensbroek ”

maandag 29 november 2021 12:49

“Ratten gezien , op plaats waar het oude corneliushuis heeft gestaan,Heerlerheide”

donderdag 7 oktober 2021 19:28

“Ratten KFC Heerlen in de Cramer 169 ”

donderdag 7 oktober 2021 14:32

“Steenmarter van 2 autos hoofdstraat hoensbroek kabels kapot gevreten duur grapje.. en snachts geloopt op het dak..”

vrijdag 10 september 2021 17:12

“Kakkerlakken sinds 4 weken, Molenwei in Heerlen, woningbouwvereniging Weller doet er niks mee is voor eigen kosten om deze te bestrijden, door bijstandsuitkering is dit niet mogelijk, dus ik blijf ze maar vangen en dmv haarlak spuiten lukt dat wel maar er komt geen einde aan.”

zaterdag 14 augustus 2021 12:08

“Wespennest in spouwmuur”

donderdag 12 augustus 2021 02:45

“Marter op dak, gestommel geschraap loopt ook over overkapping. Klinkt als zwaar dier, geen getrippel. Kasteel Hoensbroeklaan in Hoensbroek.”

woensdag 28 juli 2021 15:17

“Ratten plaag, steenberglaan hoensbroek”

donderdag 22 juli 2021 16:45

“Wespennest dak caeciliastraat ”

donderdag 8 juli 2021 21:32

“Er rennen heel veel muizen/ratten in de struiken bij maankwartier in heerlen. heb hier ook opnames en foto's van! De struiken naast veolia gebouw bij het maankwartier in heerlen. ”

zaterdag 26 juni 2021 22:59

“Overlast van wespen Hoornaar omgeving Welterstaete/Frankenlaan 1h. Nu al meerdere. Avonden last en dan met name op balkonnivio ter hoogte van boom hoek Frankenlaan/Pijnsweg! Graag verhelpen ”

vrijdag 18 juni 2021 10:39

“Rat in tuin gezien, Tummersstraat.”

maandag 17 mei 2021 19:31

“Rat ter grote van schoenmaat 45 gesignaleerd in achtertuin Aquamarijnhof ”

donderdag 29 april 2021 13:22

“Er zitten veel ratten in de tuin van de buren denk ik, mijn kat heeft er al een hoop gevangen in een week tijd.”

dinsdag 27 april 2021 18:28

“Ratten in de ijselstraat lopen ze overdag over de weg Beersdal”

zaterdag 13 maart 2021 16:10

“voor het derde opeenvolgende jaar maak ik melding van een rattengang in de voortuin op gemeentegrond.”

vrijdag 5 maart 2021 22:35

“We horen als we gaan slapen een geluid alsof er een duif hele tijd aan het kloppen is ”

maandag 8 februari 2021 09:57

“Ratten zandstraat hoensbroek”

vrijdag 29 januari 2021 12:56

“Er ligt een dode rat in de voortuin van het huis van de buren, dat al jaren leeg staat. We maken ons zorgen over mogelijk ongedierte in dit huis. Locatie Sleperstraat Hoensbroek. ”

maandag 25 januari 2021 10:11

“Al enige tijd merken wij dat er een knaagdier in huis is. Aanvankelijk alleen in de keuken. We hebben er 2x een glimp van opgevangen en vonden het of- een grote muis-of een kleinere rat. Gisterenavond wilde ik de kelder ingaan en schrok me een ongeluk toen er ineens een rat wegschoot. Wij wonen in de St Franciscusweg in Heerlen in een eigen woning”

maandag 30 november 2020 10:44

“Een rat. Gat gegraven voor onze keuken. Dachten riolering. Rat komt van binnen naar buiten. Zit in de spoumuur.”

zondag 15 november 2020 20:44

“Ondanks nieuwe riolering toch weer ratten nu op zolder/ tussen plafonds of spouw ipv in keukenkasten”

donderdag 15 oktober 2020 14:53

“Er zitten heel veel ratten in mijn woning En echt hele grote Ze komen uit de wc pot volgens mij”

dinsdag 29 september 2020 19:26

“Ratten rondom afvalcontainer schachtstraat hoensbroek”

vrijdag 21 augustus 2020 22:45

“Er zitten ratten inde straat. Ennu bij ons in de keuken.”

maandag 17 augustus 2020 19:56

“Er zitten nogal wat wespen in onze compostbak”

maandag 17 augustus 2020 07:42

“Op de Schaesbergerweg te Heerlen is een nest hoornaars aangetroffen. Dit bevind zich bij mijn buren. ”

vrijdag 14 augustus 2020 10:18

“Horzelnest in vogelhuis , balkon van appartement naast ons. (4e verdieping)”

zaterdag 25 juli 2020 16:04

“ratten op voetpad langs tussen corisbergweg en roggehof langs speeltuin”

maandag 6 juli 2020 19:28

“Vliegen heerenweg heerlen”

donderdag 2 juli 2020 15:44

“Rattenplaag in en rondom huis Koningstraat Heerlen”

zaterdag 27 juni 2020 19:27

“onderste wehr wespennest”

donderdag 25 juni 2020 18:08

“Ratten lopen achter en voren buiten los. Wij hebben kinderen en de deuren open in de warmte. Babylonstraat heerlen. ”

dinsdag 23 juni 2020 21:05

“Zoveel overlast van ratten niet normaal klimmen de muren van de flat op. Lopen over straat of het niks is en vermeerderen zich bij no time”

dinsdag 23 juni 2020 11:35

“We hebben ontzettende last van ratten kruipen in de putten en is al zo erg dat ze langs de muren beginnen te kruipen horatuistraat Heerlen 6417TN”

maandag 22 juni 2020 18:28

“Hoensbroek, wijk de Dem. Rattenoverlast in verschillende voor en achtertuinen maar ook in struikgewassen langs de weg. Betreft een hele wijk!”

zondag 21 juni 2020 21:41

“Enkele ratten lopen over straat en gaat de riool put in op de Heideveldweg bij nummer 38”

zaterdag 20 juni 2020 09:09

“Er lopen ratten door de voortuin van de buren om de hoek soesterbergstraat ”

donderdag 18 juni 2020 17:10

“rat in de tuin, overlast enkele huizen verder”

woensdag 17 juni 2020 11:49

“Rat op de Grasbroekerweg Heerlen. Bij vuilniszakken. ”

donderdag 21 mei 2020 21:29

“Ratten, Julianastraat Hoensbroek”

woensdag 13 mei 2020 18:46

“bruine ratten in mgr lebouillestraat ,hoensbroek. Ze lopen over de straat en in de tuinen,er worden hier rioolwerkzaamheden uitgevoerd.”

dinsdag 14 april 2020 09:06

“Steenmarter in dak, prof van Itersonstraat Heerlen.”

donderdag 2 april 2020 15:11

“Grote ratten plaag bij de aurora flatgebouw. Vooral in het groen voor de flat. Gemeente grond. ”

maandag 23 maart 2020 08:11

“Ratten in mijn tuin er is geen voedsel aanwezig de buren hebben wel kippen en vogels in de tuin het is in heerlen wijk eikenderveld”

vrijdag 20 maart 2020 20:07

“Ik woon op het Aambosveld in Heerlen en ik heb last van ratten in de tuin. Wat kan ik hier tegen doen? Kunt u mij hierbij helpen?”

maandag 13 januari 2020 19:00

“Dag, we hebben op verschillende plekken in huis soms en onregelmatig ritsel en knaag geluiden. Links in de zijwand, voor on der de vensterbank, boven op het kantoorruimte. Alles lijkt in de muur te zitten ,WE hebben een geisoleerde spouw sinds 2012. We horen geen dierengeluiden, vinden geen vraatsporen of uitwerpselen.. We weten niet waar ze vandaan komen en hoe dit aan te pakken.”

maandag 30 december 2019 10:59

“Overlast van ratten Vrusschemigerweg - Peschstraat. Overdag en 's-nachts regelmatig ratten gezien. Zowel op openbare weg als in mijn tuin.”

donderdag 7 november 2019 10:35

“Rattenplaag: Breukerweg 6412ZL Heerlen”

donderdag 8 augustus 2019 13:22

“Bij ons mensen op de Grasbroekerweg in Heerlen heerst een rattenplaag. Woningbouwvereniging doet er niks aan. Ze lopen over straat en door onze tuinen. Twee keer is de Dierenbestrijding bij mijzelf thuis geweest maar niks te vangen. S’avonds en overdag lopen ze door onze tuinen. Afval is goed opgebergt strooi om de zoveel tijd azijn maar zijn niet weg te krijgen. Ze lopen gewoon over de straat voor. Er heerst echt een plaag mensen kunnen de deur achterom niet meer laten open staan. Dit moet toch niet kunnen zoiets en vooral omdat de woningbouwvereniging. Er niks mee doet. Er wonen hier kinderen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen dat de plaag bestreden word. Vriendelijke groet, Maureen Hahnraths”

dinsdag 6 augustus 2019 20:42

“Nu ook overdag actieve ratten in gebied rondom flat Peter Schunckstraat/Egstraat. Voorheen zag je een enkele keer een rat lopen, nu iedere dag meerdere ratten.”

dinsdag 6 augustus 2019 09:58

“container vlieger dikke groene vliegen tussen plint en vloer. ramen en deuren dicht en nog 20 vliegen”

maandag 5 augustus 2019 13:32

“Rondom de flat aan de Marcus Aureliushof en rozentuin heb ik de afgelopen twee weken tot driemaal toe een levende rat gespot. Eerder dit jaar heb ik al melding gemaakt van een dode rat op de parkeerplaats. ”

zaterdag 3 augustus 2019 11:56

“Waarschijnlijk een rat of een steenmarter want ik hoor altijd maar 1 in de spouw. En hij geeft een aparte geur af. ”

zaterdag 3 augustus 2019 11:53

“Waarschijnlijk een rat of een steenmarter want ik hoor altijd maar 1”

dinsdag 23 juli 2019 09:18

“wespennest (?) vlakbij (open) raam vlak onder de dakrand. (Vermoeden van hoornaar) in een voorziening van het Leger des Heils, Gerard Bruningstraat (Beestjes vliegen naar binnen.)”

maandag 22 juli 2019 21:17

“We dachten aan een steen marter of rat.. hij zit in de spouw”

woensdag 3 juli 2019 22:05

“Ratten. Achterkant hedinstraat ”

vrijdag 21 juni 2019 18:06

“Vanmiddag kwam ik een enorme bruine rat Tegen in het paadje achter mijn woning in Amsterdamstraat. Het lijf was groter dan mijn voet. Hij schrok niet van mij maar wandelde rusti.g naar de tuin van mijn overburen. Ik signaleer de laatste tijd veel ratten in mijn tuin. Ze komen via het garagedak van mijn buren de tuin in. Ik heb buiten konijntjes in de ren . Het voer heb ik al weggehaald. Zorgen jullie aub voor rattengif rondom de woningen”

maandag 20 mei 2019 20:56

“Bij ons in het huizenblok is er sprake van een rattenplaag, locatie: De Thun 134, Heerlen.”