Ongediertebestrijding Hoensbroek

Hoensbroek maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij bestrijden alle soorten ongedierte die gevaarlijk zijn voor de omgeving of het welzijn van bewoners en bezoekers. Denk hierbij vooral aan muizenbestrijding, rattenbestrijding en wespenbestrijding. Tijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten bij u thuis verdelgt met professionele apparatuur.

Afspraak maken

Ga voor het maken van een afspraak naar onze hoofdpagina van Heerlen

Melding doen

Als u ongedierte signaleert, maar niet direct een afspraak wilt maken. Dan kunt u hiervan melding doen via dezelfde hoofdpagina.

Hoe werkt het?

Onze ongediertebestrijder is meerdere dagdelen per week actief in Hoensbroek. Wespennesten worden door de wespenbestrijder dagelijks bestreden. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor ander ongedierte, dan bent u meestal binnen één tot drie werkdagen geholpen. De hoeveelheid behandelingen, de frequentie van bestrijding en de werkwijze is sterk afhankelijk van de diersoort en de omvang van het probleem. Ga voor meer informatie naar één van onze pagina’s over:


Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Hoensbroek. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Hoensbroek zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Hoensbroek?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Hoensbroek laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

vrijdag 21 augustus 2020 22:45

“Er zitten ratten inde straat. Ennu bij ons in de keuken.”

maandag 17 augustus 2020 19:56

“Er zitten nogal wat wespen in onze compostbak”

maandag 17 augustus 2020 07:42

“Op de Schaesbergerweg te Heerlen is een nest hoornaars aangetroffen. Dit bevind zich bij mijn buren. ”

vrijdag 14 augustus 2020 10:18

“Horzelnest in vogelhuis , balkon van appartement naast ons. (4e verdieping)”

zaterdag 25 juli 2020 16:04

“ratten op voetpad langs tussen corisbergweg en roggehof langs speeltuin”

maandag 6 juli 2020 19:28

“Vliegen heerenweg heerlen”

donderdag 2 juli 2020 15:44

“Rattenplaag in en rondom huis Koningstraat Heerlen”

zaterdag 27 juni 2020 19:27

“onderste wehr wespennest”

donderdag 25 juni 2020 18:08

“Ratten lopen achter en voren buiten los. Wij hebben kinderen en de deuren open in de warmte. Babylonstraat heerlen. ”

dinsdag 23 juni 2020 21:05

“Zoveel overlast van ratten niet normaal klimmen de muren van de flat op. Lopen over straat of het niks is en vermeerderen zich bij no time”

dinsdag 23 juni 2020 11:35

“We hebben ontzettende last van ratten kruipen in de putten en is al zo erg dat ze langs de muren beginnen te kruipen horatuistraat Heerlen 6417TN”

maandag 22 juni 2020 18:28

“Hoensbroek, wijk de Dem. Rattenoverlast in verschillende voor en achtertuinen maar ook in struikgewassen langs de weg. Betreft een hele wijk!”

zondag 21 juni 2020 21:41

“Enkele ratten lopen over straat en gaat de riool put in op de Heideveldweg bij nummer 38”

zaterdag 20 juni 2020 09:09

“Er lopen ratten door de voortuin van de buren om de hoek soesterbergstraat ”

donderdag 18 juni 2020 17:10

“rat in de tuin, overlast enkele huizen verder”

woensdag 17 juni 2020 11:49

“Rat op de Grasbroekerweg Heerlen. Bij vuilniszakken. ”

donderdag 21 mei 2020 21:29

“Ratten, Julianastraat Hoensbroek”

woensdag 13 mei 2020 18:46

“bruine ratten in mgr lebouillestraat ,hoensbroek. Ze lopen over de straat en in de tuinen,er worden hier rioolwerkzaamheden uitgevoerd.”

dinsdag 14 april 2020 09:06

“Steenmarter in dak, prof van Itersonstraat Heerlen.”

donderdag 2 april 2020 15:11

“Grote ratten plaag bij de aurora flatgebouw. Vooral in het groen voor de flat. Gemeente grond. ”

maandag 23 maart 2020 08:11

“Ratten in mijn tuin er is geen voedsel aanwezig de buren hebben wel kippen en vogels in de tuin het is in heerlen wijk eikenderveld”

vrijdag 20 maart 2020 20:07

“Ik woon op het Aambosveld in Heerlen en ik heb last van ratten in de tuin. Wat kan ik hier tegen doen? Kunt u mij hierbij helpen?”

maandag 13 januari 2020 19:00

“Dag, we hebben op verschillende plekken in huis soms en onregelmatig ritsel en knaag geluiden. Links in de zijwand, voor on der de vensterbank, boven op het kantoorruimte. Alles lijkt in de muur te zitten ,WE hebben een geisoleerde spouw sinds 2012. We horen geen dierengeluiden, vinden geen vraatsporen of uitwerpselen.. We weten niet waar ze vandaan komen en hoe dit aan te pakken.”

maandag 30 december 2019 10:59

“Overlast van ratten Vrusschemigerweg - Peschstraat. Overdag en 's-nachts regelmatig ratten gezien. Zowel op openbare weg als in mijn tuin.”

donderdag 7 november 2019 10:35

“Rattenplaag: Breukerweg 6412ZL Heerlen”

donderdag 8 augustus 2019 13:22

“Bij ons mensen op de Grasbroekerweg in Heerlen heerst een rattenplaag. Woningbouwvereniging doet er niks aan. Ze lopen over straat en door onze tuinen. Twee keer is de Dierenbestrijding bij mijzelf thuis geweest maar niks te vangen. S’avonds en overdag lopen ze door onze tuinen. Afval is goed opgebergt strooi om de zoveel tijd azijn maar zijn niet weg te krijgen. Ze lopen gewoon over de straat voor. Er heerst echt een plaag mensen kunnen de deur achterom niet meer laten open staan. Dit moet toch niet kunnen zoiets en vooral omdat de woningbouwvereniging. Er niks mee doet. Er wonen hier kinderen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen dat de plaag bestreden word. Vriendelijke groet, Maureen Hahnraths”

dinsdag 6 augustus 2019 20:42

“Nu ook overdag actieve ratten in gebied rondom flat Peter Schunckstraat/Egstraat. Voorheen zag je een enkele keer een rat lopen, nu iedere dag meerdere ratten.”

dinsdag 6 augustus 2019 09:58

“container vlieger dikke groene vliegen tussen plint en vloer. ramen en deuren dicht en nog 20 vliegen”

maandag 5 augustus 2019 13:32

“Rondom de flat aan de Marcus Aureliushof en rozentuin heb ik de afgelopen twee weken tot driemaal toe een levende rat gespot. Eerder dit jaar heb ik al melding gemaakt van een dode rat op de parkeerplaats. ”

zaterdag 3 augustus 2019 11:56

“Waarschijnlijk een rat of een steenmarter want ik hoor altijd maar 1 in de spouw. En hij geeft een aparte geur af. ”

zaterdag 3 augustus 2019 11:53

“Waarschijnlijk een rat of een steenmarter want ik hoor altijd maar 1”

dinsdag 23 juli 2019 09:18

“wespennest (?) vlakbij (open) raam vlak onder de dakrand. (Vermoeden van hoornaar) in een voorziening van het Leger des Heils, Gerard Bruningstraat (Beestjes vliegen naar binnen.)”

maandag 22 juli 2019 21:17

“We dachten aan een steen marter of rat.. hij zit in de spouw”

woensdag 3 juli 2019 22:05

“Ratten. Achterkant hedinstraat ”

vrijdag 21 juni 2019 18:06

“Vanmiddag kwam ik een enorme bruine rat Tegen in het paadje achter mijn woning in Amsterdamstraat. Het lijf was groter dan mijn voet. Hij schrok niet van mij maar wandelde rusti.g naar de tuin van mijn overburen. Ik signaleer de laatste tijd veel ratten in mijn tuin. Ze komen via het garagedak van mijn buren de tuin in. Ik heb buiten konijntjes in de ren . Het voer heb ik al weggehaald. Zorgen jullie aub voor rattengif rondom de woningen”

maandag 20 mei 2019 20:56

“Bij ons in het huizenblok is er sprake van een rattenplaag, locatie: De Thun 134, Heerlen.”