Meldpunt Ongediertebestrijding Harskamp

callAfspraak maken
feedbackDoe een melding

 Ongediertebestrijding Harskamp

ongediertebestrijderHarskamp maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij houden ons hoofdzakelijk bezig met de bestrijding van ratten, muizen, mieren en wespen.

 

U kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Ede 

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Harskamp verdelgt met professionele apparatuur. Desondanks vragen wij u op tijd te bellen wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert.

 

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding binnen 24 uur te voldoen. Tijdens hoogzomer kunnen de wachttijden in Harskamp soms iets oplopen. Wilt u het wespennest zelf verwijderen? Pas dan goed op! Lees eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Harskamp ook regelmatig mieren. Mierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. Het heeft daarom geen zin om een afspraak te maken wanneer de overlast zich afspeelt verder weg in de tuin. een mierenplaag in huis kan verschillende oorzaken hebben.

 

Het is van belang om te weten wat de toedracht is. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

Rattenbestrijding

rattenbestrijderHarskamp kan ook te maken krijgen met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Hij komt dan bij u langs om materiaal te plaatsen. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging.

 

Wij plaatsen alleen het materiaal en geven aanwijzingen om het bestrijdingsproces te kunnen versnellen. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Het betreft dus een eenmalig bezoek. Aan dit bezoek zijn ook kosten verbonden evenals het materiaal. Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

 

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Harskamp? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Ede 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Harskamp kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. De muizen dringen meestal in het gebouw via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren. Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra ze zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen.

 

In Harskamp kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Harskamp. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Harskamp zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Harskamp?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Harskamp laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

maandag 26 april 2021 17:15

“Over het betegelde straatje bij mijn voordeur loopt een mierensnelweg. Aan beide kanten verdwijnen ze onder het huis. Het betreft kleine mieren. Ik heb geen idee of dit het draaigatje is. Van Rouwenoortstraat, bennekom”

dinsdag 20 april 2021 12:35

“Bij de vijver aan de wormgoorlaan in harskamp zit een hele rattenplaag. Eerder zag je er savonds af en toe een maar nu lopen er overdag gewoon meerdere”

maandag 12 april 2021 20:05

“Muizenplaag veroorzaakt ”

zaterdag 10 april 2021 17:10

“Buurvrouw voert duiven. Daardoor is er een muizenplaag ontstaan Desbetreffend weigert na herhaaldelijk verzoek om ermee te stoppen. Inmiddels loopt 't de spuigaten uit. ”

vrijdag 26 februari 2021 16:00

“Eisenhouwerdreef Marters in en op auto's ”

dinsdag 1 september 2020 17:21

“Ratten, Leesonhof, Leesonweg, van Wamelenweg, Ederveen, veevoeder Bos”

maandag 31 augustus 2020 23:25

“Rat, Parkrand te Ede”

zaterdag 29 augustus 2020 09:16

“Hoornaarnest, matendijk wekerom”

zaterdag 15 augustus 2020 13:26

“Laatste 2wk ernstige overlast van marters onder het dak in huis. Alsof er inbrekers in huis lopen. Veel herrie door lopen van de marters onder het dak en gesleep met materialen(wellicht dode dieren) + veel herrie in tuin en straat door schreeuwen van de marter. Daarnaast afgelopen winter tot 2x toe zijn er kabels onder de motorkap doorgeknaagd. Aart Roelofsenlaan in Lunteren”

maandag 10 augustus 2020 15:40

“Ik heb een bruine rat gevangen ”

vrijdag 31 juli 2020 14:49

“Ratten op Regentesseplein te Ede lopen rond huizen en op straat. ”

zaterdag 25 juli 2020 22:20

“Overlast ratten bij de peppelensteeg. ”

donderdag 16 juli 2020 12:56

“Ratten op de Pascalstraat. Ik heb al meerdere keren overdag een rat zien oversteken op de Pascalstraat (waar ik werk) Als ze dit op klaarlichte dag doen zitten er vast meer dan die ik heb gezien.”

dinsdag 16 juni 2020 12:13

“Op de hoek in de tuin aan de rubenstraat grenzend aan de d'hondecoetetstraat liep een flinke rat met lange staart naar het hondelosloopgebied aan de overkant en zo weer terug richting zelfde tuin. ”

zaterdag 13 juni 2020 12:19

“Op de Rijksweg 10000000e eikenprocessierups op bomen, op takken, sporen op fietspaden. Ik heb er foto’s van gemaakt dat kan ik per mail of whatsapp doorsturen. ”

maandag 8 juni 2020 08:19

“Zwarte Rat, uitwerpselen gezien bij onze woning aan de Groenestraat in Bennekom”

woensdag 20 mei 2020 22:01

“In harskamp stikt het van de ratten, bij de vijver langs de wormgoorlaan, aangezien hier veel kinderen rond de vijver spelen ,zie ik dit als een gevaar voor de volksgezondheid.Ook is de oeverkant behoorlijk afgekalfd ,vermoedelijk door de ratten, hoop dat hier iets aan gedaan kan worden. M.vr.gr.Albert”

donderdag 9 april 2020 20:40

“Wij hebben in de straat (Hofbeeklaan, Ede op het kruispunt met de middelbeeklaan een wespennest bij een huizenblok”

dinsdag 31 maart 2020 13:22

“Ratten in kernhem tuin”

donderdag 25 juli 2019 00:03

“Hoornaarwespen, vermoedelijk nest vanwege grote aantallen die 's avonds op lampen gebouw en naastgelegen tuin en huis afkomen.”

vrijdag 31 mei 2019 12:41

“Meerdere Europese hooraars gezien in en om ons huis. ”