Ongediertebestrijding Hollandsche Rading

Hollandsche Rading maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij bestrijden alle soorten ongedierte die gevaarlijk zijn voor de omgeving of het welzijn van bewoners en bezoekers. Denk hierbij vooral aan muizenbestrijding, rattenbestrijding en wespenbestrijding. Tijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten bij u thuis verdelgt met professionele apparatuur.

Afspraak maken

Ga voor het maken van een afspraak naar onze hoofdpagina van De Bilt

Melding doen

Als u ongedierte signaleert, maar niet direct een afspraak wilt maken. Dan kunt u hiervan melding doen via dezelfde hoofdpagina.

Hoe werkt het?

Onze ongediertebestrijder is meerdere dagdelen per week actief in Hollandsche Rading. Wespennesten worden door de wespenbestrijder dagelijks bestreden. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor ander ongedierte, dan bent u meestal binnen één tot drie werkdagen geholpen. De hoeveelheid behandelingen, de frequentie van bestrijding en de werkwijze is sterk afhankelijk van de diersoort en de omvang van het probleem. Ga voor meer informatie naar één van onze pagina’s over:


Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Hollandsche Rading. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Hollandsche Rading zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Hollandsche Rading?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Hollandsche Rading laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

dinsdag 29 december 2020 10:23

“kamerlingh onnesweg de bilt. muizen in spouw, zowel voor als achter en op eerste verdieping voor”

maandag 17 augustus 2020 16:49

“Locatie Wijk Overbosch: sinds wk 33 vrij grote stevige bruine uitwerpselen 1-2,5 cm (ratten?) vlakbij achterdeur en onderaan de regenpijpen, op plek waar de meeste lagen zoete weeige geur. Dit jaar hebben we genoemde regenpijpen, ivm met hoosbuien, voorzien van bladscheiders/overloop op 10-15 cm boven maaiveld. Ook regelmatig geritsel en 2x bruin koppie van muis/rat (?) langs zijkant terras/perceelgrens met de buren. Heb fotos gemaakt van de keutels, wil ze graag aan u toesturen ter beoordeling, graag uw advies”

vrijdag 8 mei 2020 16:37

“Op de hoek van de windvang en de Melkweg, (Maartensdijk) stikt het van de mieren, zo erg dat als mijn hond daar stil staat, hun op zijn poten omhoog kruipen”

vrijdag 8 mei 2020 16:36

“Op de hoek van de windvang en de Melkweg, (Maartensdijk) stikt het van de mieren, zo erg dat als mijn hond daar stil staat, hun op zijn poten omhoog kruipen”

vrijdag 13 maart 2020 09:00

“Ratten in mijn tuin lopen op 1 m van terras ook met daglicht gisteren liepen er een paar over t dag van mijn losstaand schuurtje/kantoortje, grote ratten gemeld via website gemeente die ook hebben gebeld niets te doen!”

zondag 16 februari 2020 10:39

“Mieren zowel buiten als in huis. Nu zijn ze nog buiten nog niet te zien maar al wel weer in huis. In vensterbank en keuken. Het lijkt wel of ze achter het aanrechtblad vandaan komen. Het is ieder jaar een terugkomend probleem. Verhuurder doet er niet veel aan maar het is echt een probleem want het zijn niet een paar mieren . Het betreft Toutenburg aan de kievitlaan in Maartensdijk. Hier wonen ook alleen oude mensen en die kunnen dit niet aan.”

zondag 8 december 2019 23:05

“Rat gevonden in de tuin”

zondag 14 juli 2019 15:41

“Wij hebben tussen de goot en dak een wespennest zitten. Wespen vliegen in en uit. Zit bij de voordeur links.”

vrijdag 28 juni 2019 15:55

“Wij hebben een nest grote wespen, ik denk Hoornaars in ons dak. Ik zou hier graag advies over krijgen en evt. laten verwijderen.”

maandag 3 juni 2019 20:05

“Vanmiddag fietste ik op de rotonde Soestdijkse Straatweg/Groenekanseweg. Daar zag ik dat een RAT de weg overstak richting de Akker.”