Ongediertebestrijding Bavel

De ongediertebestrijderBavel maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Tijdens het voorjaar en de zomer bestrijden wij hoofdzakelijk wespen en mieren

 

Verder concentreren wij ons gedurende het hele jaar op rattenbestrijding en muizenbestrijding

Afspraak maken

Afspraak maken voor ongediertebestrijdingU kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Breda 

 

De ongediertebestrijder is meestal binnen 1 of 2 werkdagen bij u. Soms dezelfde nog. Aan de hand van uw postcode spreken wij een tijdsvenster met u af.

Foto's sturen Whatsapp 

Ongediertebestrijder appenVooral tijdens het voorjaar bestaat er soms twijfel of er bijvoorbeeld sprake is van een wespennest. U kunt dan het beste eerst een foto sturen naar onze wespenbestrijder: 06 - 25580718 

 

Ook voor de diagnose van andere soorten ongedierte in Bavel kunt u via hetzelfde telefoonnummer een bericht sturen naar onze ongediertebestrijder.

 

Let op! U kunt alleen berichten of foto's sturen, dus niet bellen!

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens het voorjaar en de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Bavel verdelgt met professionele apparatuur. 

Afspraak maken

Maak via ons portaal tijdig een afspraak wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert. In de maanden mei en juni zijn het meestal nog beginnende wespennesten die verwijderd kunnen worden. Soms is ook nog enkel de koningin actief. Met een wespenbestrijding vroeg in het voorjaar blijft de schade zo veel mogelijk beperkt.

Maart - Mei

BijWe hebben in Maart veel mooie zonnige dagen gehad in Bavel. Veel insecten zijn wakker geworden. Ook veel wespensoorten en bijensoorten zijn ontwaakt. Voor bewoners kan iets al gauw lijken op een gevaarlijk wespennest terwijl het misschien om een onschuldige bijensoort of hommelsoort gaat.

 

HommelEen bezoek van onze wespenbestrijder brengt altijd kosten met zich mee, ook wanneer hij niet kan bestrijden. Is het nog vroeg in het voorjaar? Lees dan voor de zekerheid eerst hoe u zelf een diagnose kunt stellen

De locatie van het wespennest

Klik hieronder op de situatie die bij u van toepassing is. U leest dan meer over de gevaren en gevolgen die het wespennest kan hebben voor u. Ook ziet u hier hoe wij het wespennest bestrijden en of het mogelijk is om te verwijderen.

 

  • Wespennest in de spouwmuurEr vliegen continu wespen heen en weer in de muur. Ze kruipen weg in een ventilatiegat, langs het kozijn of de deurpost. Het wespennest zit dan waarschijnlijk in de spouwmuur

 

  • Wespen verdwijnen in een wespennest in de grond.jpgU ziet de hele tijd wespen aanvliegen onder een struik of wegkruipen in de grond. Door de planten en begroeiing in de tuin kunt u niet precies zien waar ze verdwijnen. Het wespennest zit vermoedelijk in de grond

 

  • Wespennest in de schuurHet valt op dat er veel wespen vliegen in een bijgebouw of een opslagruimte zoals een garage of een tuinhuis. Deze kunnen erg gevaarlijk zijn. Ga naar onze informatie over een wespennest in de schuur

 

  • Wespennest in de plantenbakIn de voortuin of de achtertuin staat een plantenpot of een plantenbak waarin de wespen een gat hebben gegraven. U ziet ze voortdurend in- en uitvliegen. Dan is het haast zeker dat het gaat om een wespennest in de plantenbak

Meestal binnen 24 uur

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding in Bavel binnen 24 uur te voldoen. Bij uitzondering kunnen de wachttijden voor ongediertebestrijding soms iets oplopen. Dit kan te maken hebben met piekdagen in de zomer binnen de hele omgeving van Breda 

Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderenAls u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan kunt u het wespennest laten bestrijden door onze wespenverdelger. Bavel wordt meegenomen in de route op een doordeweekse dag.

 

Wij werken alleen overdag tussen 8:00 en 18:00. Soms wordt in Bavel de wespenbestrijding uitgevoerd op een zaterdag. Dit gebeurt in de regel echter alleen tijdens topdrukte. Het wespennest kunt u pas verwijderen nadat het volledig uitgeschakeld is. 

Een actief wespennest weghalen

Het is een flinke uitdaging om zelf een wespennest te verwijderenU kunt ook zelf proberen om het wespennest weg te halen, maar wij raden aan om dit alleen te doen wanneer enkel de koninginnewesp nog actief is. Zodra er ook werksters actief zijn dan is het al direct gevaarlijk.

 

Zelf een wespennest verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. De kosten van onze dienst zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden nadat wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Wilt u het wespennest toch zelf verwijderen? Lees dan voor de zekerheid eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Een actief wespennest laten zitten

Wespennest in de tuinMet behulp van de juiste informatie kunt u ervoor kiezen om het wespennest te laten zitten, ook al is het actief en groeit het steeds verder. Als het nest op een plek zit waarvan u van tevoren al het vermoeden heeft dat het tot overlast kan leiden, dan raden wij aan om het direct te laten bestrijden. Hoe minder wespen wij moeten bestrijden, hoe beter. 

 

Heeft u twijfels? Dan is het goed om te weten wat er allemaal gebeurt met een wespennest wat volledig tot ontwikkeling komt

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Bavel regelmatig mieren. U kunt hiervoor een afspraak maken met ons. 

Werkwijze

Uitgebreide informatie over mierenbestrijding en de gevolgen die mieren hebben voor uw woning of bedrijf leest u op hier

 

mieren bestrijden in huisMierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. In Bavel bestrijden wij daarom vooral mieren in huis. Als buitenom de woning veel mierennesten zichtbaar zijn langs de gevelrand dan kunnen wij deze ook bestrijden.

Tuinen en terrassen

Mieren onder de straatstenenSoms kunnen terrastegels en straatwerk verzakken door toedoen van de mieren. Dat komt omdat er een zandlaag onder ligt waar mieren uitstekend mierennesten kunnen stichten.

 

Om ruimte te creëren voor de nesten duwen de werksters het zand langs de voegen omhoog. Zo ontstaan de bekende zandhoopjes. Omdat het zand verdwijnt onder het straatwerk verzakken de stenen. 

 

Bij ernstige hinder of gevaarlijke situaties kunnen wij ondersteuning verlenen bij de bestrijding hiervan. Als de overlast beperkt is voeren wij geen bestrijding uit.

Structurele problemen met mieren

mierennesten in de constructie van het huisHet is van belang om te weten wat de toedracht is van een mierenprobleem. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u tevens naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

 

Als u ieder jaar problemen ondervindt met mieren of vliegende mieren in huis dan bestaat de kans dat de mierennesten in de constructie van de woning zitten. Bijvoorbeeld tussen de spouwmuren, de vloerlagen of tussen het dakbeschot.

 

een dergelijk probleem kan alleen aangepakt worden met meerdere behandelingen en dient in het ergste geval enkel als symptoombestrijding. Wij proberen u hierover zo goed mogelijk te informeren. 

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Bavel. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Rattenbestrijding

rattenbestrijderIn Bavel hebben wij soms te maken met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Een bezoek van onze rattenbestrijder brengt kosten met zich mee. Er worden meestal materialen geplaatst. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging. 

Werkwijze

RattenbestrijdingBetreft het een woning? Dan is een bezoek van onze bestrijder meestal éénmalig. Hij voert inspectie uit, geeft aanwijzingen en plaatst professionele materialen indien gewenst. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Daarom moet u zelf zorgdragen voor adequate opvolging. De rattenbestrijder geeft hiervoor duidelijke instructies.

 

Bewoners van Bavel kunnen ook gebruik maken van ons bestrijdingspakket welke toegestuurd kan worden naar het desbetreffende adres.

Wat kost een rattenbestrijding?

Rat in de tuinAan ons bezoek zijn altijd kosten verbonden evenals het materiaal. Voor een bezoek brengen wij €55,- in rekening. Deze kosten omvatten de voorrijkosten, de inspectie, eventueel een diagnose en advies hierover. Indien gewenst worden in samenspraak met de bestrijder materialen geplaatst. Dit kost €40,- extra.

 

Hoewel het meestal niet nodig is kunnen er meerdere bezoeken worden afgesproken. Dit gebeurt echter uitsluitend in overleg met de ongediertebestrijder.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

Openbare ruimte

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Bavel? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Breda 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Bavel kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. Ook scholen en kinderdagverblijven hebben regelmatig te maken met overlast. De muizen dringen het gebouw binnen via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren.

 

Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra de muizen zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen. Ook kunnen personeel, cliënten en kinderen er ziek van worden.

Mechanisch of toxicologisch

Muis in huisIn Bavel kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden. Bedrijven en instellingen vergen een andere werkwijze

 

Met mechanisch muizen bestrijden bedoelen wij materialen die geen gif bezitten, maar de muizen vangen en direct doden. Om de vallen zit een behuizing ter bescherming. Toxicologisch bestrijden betekent bestrijding met giftig lokaas. De keuze hangt af van verschillende factoren.

Werkwijze

Net als bij een rattenbestrijding leggen wij ook bij muizenbestrijding meestal maar één bezoek af. Daarom gebruiken wij enkel middelen en materialen die uitsluitend bedoeld zijn voor particulier gebruik. Meerdere bezoeken kunnen desondanks afgesproken worden. Er wordt dan wel eerst goed gekeken naar het nut en de noodzaak. U beslist dit samen met de muizenbestrijder.

 

inspectie muizenoverlastTijdens ons bezoek voeren wij een inspectie uit en geven wij aanwijzingen. Indien gewenst plaatsen wij materialen en geven hier instructies bij. U moet zelf zorgdragen voor adequate opvolging en dagelijkse controle van de materialen. Ons bezoek brengt ook kosten met zich mee. 

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden in huis

Wat verder nog van belang is..

Ongediertebestrijding en WelzijnHet is voor u en ons belangrijk dat Bavel zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Doel is om gevaar te vermijden en onze gezondheid te beschermen. Bestrijding is echter een laatste redmiddel! Overlast van insecten en dieren moeten wij gedeeltelijk accepteren.

Onze verantwoordelijkheid

BijHet is onze taak en verantwoordelijkheid om goed onderscheid te maken tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Ongediertebestrijding wordt streng beoordeeld op nut en noodzaak. Veel insecten en diersoorten worden bedreigd.

 

Vooral de hoeveelheid insecten in onze leefwereld is het laatste decennium dramatisch achteruit gegaan. Bedenk dus altijd eerst een alternatieve oplossing. Veel insecten, vooral in het voorjaar zijn maar tijdelijk actief.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

donderdag 12 mei 2022 23:25

“Aziatische hoornaar maakte een nest in de tuin. Is verwijderd. ”

dinsdag 3 mei 2022 10:36

“wespennest,wespenkorf ( nog actief!!) in het heg . Liesstraat ”

donderdag 17 maart 2022 23:13

“Wij hebben al maanden last van een rat(ten). Krijgen die miet gevangen”

woensdag 9 maart 2022 12:47

“Ik heb last van ratten onder het tuinhuisje. Mijn adres is Strijpenlaan 17 in Teteringen ”

dinsdag 22 februari 2022 16:06

“muizen en ander ongedierte stankoverlast penetrante pislucht in huizen / trappenhuizen en omgeving Van de spiegelstraat Breda”

zaterdag 18 december 2021 09:37

“Muizenplaag en mogelijk ook ratten die zich over de Tramsingel verspreiden en met name in de gebouwen actief zijn.”

zaterdag 30 oktober 2021 09:20

“Dode rat op fietspad Oosterhoutseweg Teteringen aan de kant van de sloot thv nr 45”

dinsdag 24 augustus 2021 18:11

“Wespennest in spouw Bavel”

maandag 31 mei 2021 23:25

“Veel meikevers, Vloed Princenhage Breda”

vrijdag 21 mei 2021 08:47

“(Vliegende) mieren bij voordeur, heuvel”

zaterdag 28 november 2020 23:35

“Muizen in flat aan de Jan Darkennisstraat in Breda”

dinsdag 17 november 2020 10:59

“Muizen in huis, wij wonen op de Havermarkt ”

maandag 28 september 2020 16:40

“wespennest in een boom ik zie het nest niet, maar wel veel wespen vliegen ”

zaterdag 19 september 2020 12:24

“Ik heb geconstateerd dat in mijn kelderkast dingen aangevreten zijn door een dier. Ik woon in sportpark II. Ik heb zo'n apparaat dat muizen verjaagd door geluid geplaatst, maar dat helpt niet. ”

zaterdag 12 september 2020 14:37

“Verwijderen Wespennest Abdisstraat Prinsenbeek”

maandag 24 augustus 2020 09:43

“muizen in huis gebied sportpark”

zaterdag 15 augustus 2020 11:01

“Al een paar dagen loopt er een bruine rat in onze tuin en die van de buren.”

zaterdag 15 augustus 2020 10:22

“Bruine rat vaak gezien in de tuin”

zaterdag 15 augustus 2020 10:21

“Bruine rat meerdere malen gesignaleerd in de tuin”

maandag 10 augustus 2020 09:58

“wespennest bij aanhechting dakgoot bavelselaan breda”

maandag 10 augustus 2020 09:57

“wespennest bij aanhechting dakgoot bavelselaan breda”

donderdag 30 juli 2020 21:48

“We hebben een wespennest bij de dakkapel op de eerste verdieping. In de slaapkamer komen we regelmatig wespen tegen. Buiten zagen we vandaag dat veel wespen bij de dakkapel naar binnen vlogen.”

donderdag 23 juli 2020 21:55

“Vleermuis onder het houten afdak”

maandag 6 juli 2020 11:40

“Wespennest in pre-fab schoorsteenruimte / Talmastraat Breda (plat dak, bereikbaar met een ladder)”

donderdag 25 juni 2020 20:16

“ik heb een bijenest de imker is er bij geweest maar kunnen er niets mee ze zitten in de spouw muur en komen ieder jaar terug nu is zijn advies ze toch maar te bestrijden met gif”

maandag 22 juni 2020 20:42

“Processierups op bomen langs de parkeerplaats van het bedrijf eurofins breda ”

zondag 14 juni 2020 10:58

“Eikenprocessierups op huisdier fietspad bij Chaam, tevens op de Chaamseweg”

vrijdag 12 juni 2020 05:00

“Eikenprocessierups op de nieuwe lading. Als je van Teteringen Breda in komt, richting de Hoge Vucht. Ze zorgen direct voor erge klachten na het voorbij fietsen. ”

maandag 1 juni 2020 10:02

“Eikenprocessierups nesten ijzerhekpad Haagse beemden Diverse nesten langs fietspad ”

vrijdag 29 mei 2020 06:48

“processierupsen in eik oosterhoutseweg thv kruispunt met langelaar naast fietspad aan de oost zijde”

donderdag 28 mei 2020 18:04

“Gehele fietspad aan beide kanten van de weg vanaf industrieterrein Minervum de Tilburgse weg op t/m de Nieuwe Kadijk naar de Waterdonken zitten aan elke eikenboom (tientallen bomen) in grote trossen processierupsen!!!”

dinsdag 26 mei 2020 15:04

“Bruine rat in tuin Wikketuin, Haagse Beemden ”

zaterdag 23 mei 2020 18:11

“Processierupsnesten gespot in de bomen aan het fietspad "moerenpad" grenzend aan "grensoord" ”

dinsdag 12 mei 2020 19:55

“Processierups nesten in bomen Sprundelsebaan bijloopweg Breda ”

donderdag 7 mei 2020 15:33

“Wespennest inplantaan op het Concordiaplein ”

zondag 29 maart 2020 22:13

“Bruine rat in tuin: Antwerpenstraat”

woensdag 18 maart 2020 19:29

“Diersoort; Vleermuizen. Locatie; prinsenhage straat; Biehoeve tot en met Balk Ivm het corona virus ”

dinsdag 4 februari 2020 13:38

“Bruine rat in straat Haagse beemden ”

zondag 5 januari 2020 17:52

“Rat(ten) in de tuin ”

maandag 23 december 2019 20:08

“Ik heb al een tijdje een dier in mijn plafond. Het is best een groot dier dus ik ga uit van een rat. Nieuwe Boschstraat ”

maandag 16 december 2019 19:52

“Ratten, omgeving lunet/brandweer breda”

donderdag 28 november 2019 16:25

“Grote dode rat gevonden, platgereden op de parkeerplaats achter mijn huis. Het is aan de Dr. Struyckenstraat achter de woningen. Waarschijnlijk komt het beest uit het riool door de werkzaamheden die plaats vinden in de buurt.”

zaterdag 19 oktober 2019 14:16

“Ratten in mijn woning gezien sinds de firma hak de gasleiding heeft vervangen. Hak heeft de gaten rondom de leiding met pur dichtgemaakt maar de volgende dag was het weer opengeknaagd.inde meterkast liggen nu overal kleine stukjes pur en rattenpoep Dagelijks veel rattenpoep en urine in meterkast ,serre en trapkast. Heel de voorraad eten ter waarde van 250 € in de trapkast weg moeten gooien alles was aangevreten en zat onder smeersporen.2 ratten zelf gevangen met vallen.”

vrijdag 4 oktober 2019 11:10

“Eiken processie rupsen langs het Wandel/Fietspad bij de waterakker richting Groenedijk ”

vrijdag 6 september 2019 14:57

“grote rat zien lopen bij het hek (achteringang van het luchtmacht complex) parkeerplaats westbroek breda”

zondag 25 augustus 2019 20:52

“Wespennest in de grond nabij speeltuin Tennisvereniging Bavel. Hebben komende weken toernooi dus veel bezoekers.”

maandag 19 augustus 2019 16:32

“Wespennest, Heilaarpark te Breda ”

zaterdag 17 augustus 2019 13:56

“bruine rat gespot in de tuin van een woning gelegen aan de Honderdbunder Breda met daarachter een waterloop . . Reeds begin dit jaar is dit ook via de gemeente gemeld en zijn er ook gevangen ,oorzaak wordt mogelijk veroorzaakt door vuilniszakken die niet in het daarvoor bestemde vuildepot worden afgestort. zal a.s maandag ook de gemeente Breda inlichten.”

dinsdag 6 augustus 2019 11:51

“Dit weekend 3/4 aug 2019 een bruine rat in de tuin gezien, Ginnekenweg. Vervolgens rattenval uitgezet en de rat gevangen en gedood. Rattenval opnieuw uitgezet om eventuele andere exemplaren te vangen”

maandag 22 juli 2019 23:07

“Bruine Rat, omgeving Sportpark, Breda. Vooral bij afvalcontainers.”

zondag 21 juli 2019 11:15

“Wespennest is spouwmuur ”

zaterdag 6 juli 2019 08:53

“Rat gevonden bij ons woonhuis. Wat verder doen. ”

maandag 1 juli 2019 23:42

“Processierups-nesten in minimaal 2 bomen op de Duivelsbruglaan tussen de Werfstraat en de Bouvignelaan aan de kant van het veld/weiland. Nesten zaten in het lage deel van de bomen. Ik kwam van de kant v Bouvignelaan af. Datum: 30 juni.”

zondag 30 juni 2019 22:10

“Ik heb overlast van vliegende en gewone mieren in mijn woonkamer,heel mijn raam zit vol, op de stoep zitten grote gaten van mieren nesten in de Tennisstraat, i”

maandag 24 juni 2019 08:14

“Eikenprocessierups Vlak naast gezondheidszorg (tandarts), dagelijks komen er tientallen patiënten binnen met flinke jeuk en irritaties! Dus mensen kunnen niet veilig meer naar de tandarts, omdat ze dan al lastig worden gevallen met de eikenprocessierups.”

dinsdag 18 juni 2019 13:58

“Overlast processierups Oude baan 79”

zondag 16 juni 2019 21:20

“Processierups aan het Kerkepad en omgeving groene long in Bavel, ook in de buurt van de speeltuin en kinderboerderij. Er liggen ook nesten op de grond, erg gevaarlijk ook voor honden. ”

vrijdag 14 juni 2019 11:09

“web (nog niet uitgekomen) met processierupsen op eik in park Ambachtenlaan in Princenhage (op 2 m. hoogte)”

donderdag 13 juni 2019 15:36

“bijna alle eikenbomen langs de Dongense baan bevatten processie rupsen”

donderdag 13 juni 2019 10:39

“Processierups heel veel in de zanddreef prinsenbeek”

zaterdag 1 juni 2019 22:10

“Op eik naast sluisje Molenslag op hoogte ongeveer 3 meter mogelijk processierupsen”

dinsdag 28 mei 2019 00:48

“Ik zie ratten lopen op de parkeerplaats. Omgeving Kesteren.”