Meldpunt Ongediertebestrijding Breda

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Breda, Prinsenbeek, Bavel, Teteringen en Ulvenhout kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten, muizen, mieren en wespen bij inwoners thuis en in gebouwen van bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Breda.

Wespennesten en mieren in huis

Tijdens het voorjaar en de zomer is onze wespenbestrijder weer druk bezig met de bestrijding van wespennesten en de bestrijding van mieren in huis

Ander ongedierte:

Muizenbestrijding

Rattenbestrijding

Andere ongediertebestrijding

Bedrijven, Instellingen en VVE of Verhuur

Meldingen en actualiteit in Breda

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen terwijl het nog actief is kan levensgevaarlijk zijn. Dit dient absoluut pas te gebeuren nadat wij het wespennest hebben uitgeschakeld. In Breda voeren wij meerdere dagen per week ongediertebestrijding uit.

 

Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Klein wespennestOud wespennest

Een wespennest is éénjarig. Dat wil zeggen dat een wespennest nooit hergebruikt wordt door een nieuwe koningin en haar werksters. Een oud wespennest in bijvoorbeeld de spouwmuur of in de grond kunt u zonder gevaar verwijderen.

 

Als u twijfelt of een wespennest actief is of niet, neem dan geen risico's. In Breda kunt u een afsraak met ons maken voor inspectie. 

Wespenbestrijding

In Breda, Prinsenbeek, Bavel, Teteringen en Ulvenhout komen wij langs wanneer er sprake is van een wespennest in de buurt, zoals in uw tuin of in de woning. Een wespenbestrijding voeren wij uit met telescoopapparatuur en een gifpoeder. De locatie van het wespennest kan van belang zijn. Meer over de kosten en de werkwijze leest u op onze pagina over wespenbestrijding

Werkwijze

Wespen bestrijden wij met speciale apparatuur. Een poederspuit - drukpomp waarmee bijvoorbeeld spouwmuren of dakbeschot behandeld kunnen worden. Wij hebben tevens uitschuifapparatuur waarmee wij op hoogte een bestrijding uit kunnen voeren. Er zijn echter in sommige gevallen beperkingen aan de bereikbaarheid.

Mierenbestrijding

Mieren\dwaalspoor mieren zelf bestrijden.jpgMieren kunnen soms alleen bestreden worden met professionele middelen. Dit heeft te maken met het feit dat mieren soms al jarenlang de constructie van de woning binnendringen waardoor ze uit naden en kieren bij plinten of leidingwerk tevoorschijn komen.

 

Mierenbestrijding voeren wij uit met geldruppels die wij toepassen met een klein drukpistool in naden en kieren.

 

Lees verder over mierenbestrijding

 

Er zijn veel woningen waar wij één of meerdere keren per jaar langskomen voor een behandeling van mieren. Of dit bij u ook nodig is om tot een structurele beheersing te komen ligt aan de situatie. Soms gaat ongediertebestrijding gepaard met meerdere bezoeken.

Muizenbestrijding

Voor muizenbestrijding in Breda, Prinsenbeek, Bavel, Teteringen en Ulvenhout kunt u met ons een afspraak maken. Of lees verder over de werkwijze, de kosten en de mogelijkheden op onze pagina over muizenbestrijding

 

Muizenbestrijding in huis of binnen een gebouw vergt een strategische aanpak. De toedracht van het muizenprobleem moet geanalyseerd worden om een effectieve bestrijding uit te kunnen voeren. Daarnaast is kwalitatief goed materiaal cruciaal.

Tijdig ingrijpen

Zonder betrouwbare middelen kan het muizenprobleem verergeren. Ook resistentie vormt een steeds groter probleem. 

Rattenbestrijding

RattenbestrijdingInwoners van Breda, Prinsenbeek, Bavel, Teteringen en Ulvenhout die last hebben van één of meerdere ratten in huis of in de tuin, helpen wij eenmalig met kwalitatief materiaal. Wij geven hierbij instructie en aanwijzingen. Voor rattenbestrijding bij u thuis of rondom uw gebouw kunt u een afspraak met ons maken.

 

Lees meer over rattenbestrijding

Bedrijven en instellingen

Gebouwen van instellingen en bedrijven die rattenoverlast ondervinden beschermen wij met moderne vangunits. Denk hierbij aan loodsen en binnenterreinen.

 

In Breda voeren wij rattenbestrijding uit met materiaal wat specifiek bestemd is om zowel incidenteel als structureel overlast tegen te gaan. In de open omgeving maken wij géén gebruik meer van rattengif. Er zijn inmiddels moderne oplossingen om rattenoverlast tegen te gaan.

Riool

Ratten houden zich vaak op in rioolstelsels. Ze leven hier van het keukenafval dat erdoor weggespoeld wordt. Zorg er daarom in ieder geval voor dat uw rioolaansluiting onder uw huis of gebouw geen mankementen vertoont. Dan hebben ratten geen kans om uw kruipruimte binnen te dringen.

Andere ongediertebestrijding

overige ongediertebestrijdingOnze bestrijdingsdienst in Breda voert soms ook andere ongediertebestrijding uit.

 

Het verdelgen van Kakkerlakken en vlooien kan tevens op afspraak worden uitgevoerd.

 

Soms moeten er voorbereidingen worden getroffen voordat de verdelger bij u langskomt. Indien dat het geval is zal de bestrijdingsdeskundige eerst contact met u opnemen.

Ongedierte in huis

Muizen in huis kunnen ons het leven behoorlijk onaangenaam maken. De 'huismuis' - Mus Musculus - is de meest bekende soort. Zij begeven zich graag in de buurt van mensen, o.a. in huizen, fabrieken, winkels etc. Muizen zijn alleseters en daarom is de hygiëne van belang. Onze muizenbestrijder heeft diverse lokmiddelen bij zich welke op strategische wijze ingezet moeten worden.

 

Mieren in huis zorgen veelal voor frustratie. Tijdens het voorjaar kunnen mieren ook buiten voor behoorlijk wat problemen zorgen. Looppaden kunnen verzakken en in onze gebouwen kunnen ze bacteriën verspreiden. Mieren hebben zich aan de meest uiteenlopende omstandigheden aangepast.

 

Ratten in huis kunnen schadelijke gevolgen hebben. Kabels kunnen kapot geknaagd worden en de ontlasting van ratten zorgt voor een verspreiding van bacteriën. Bouwtechnisch dienen woningen en gebouwen goed beschermd te worden tegen ratten. Het rioolstelsel en de buitengevel vergen om deze reden veel aandacht. Onze rattenbestrijder geeft regelmatig aanwijzingen met betrekking tot wering en preventie.

 

Kakkerlakken in huis zorgen voor een onhygiënische leefomgeving. Tijdig ingrijpen is van essentieel belang. Wanneer men te lang wacht, dan zullen ze zich razendsnel voortplanten. Een kakkerlakkenplaag kan zich ook makkelijk verspreiden naar naastgelegen woningen en gebouwen. De kakkerlakkenverdelger zal dan tevens een inventarisatie doen van de omvang.

Bedrijven, Instellingen, VVE en Verhuur

Muizenoverlast

In Breda kunnen Verenigingen van Eigenarenwoningcorporaties en bedrijven bij ons terecht wanneer er bijvoorbeeld sprake is van muizenoverlast.

Rattenoverlast

Zodra ratten om het gebouw gesignaleerd worden kunt u ook direct contact met ons opnemen. Om de ratten te bestrijden plaatsen wij kasten met vangmechanismen. Tevens is het belangrijk om een duidelijk beheersplan te maken. Structurele preventie is de beste manier om rattenpopulaties te bedwingen.

Structurele bescherming

Nadat wij incidenteel de ratten hebben bestreden kan het structureel onderhoud worden uitgevoerd door Aliansa Plaagdiermanagement. Incidentele bestrijding rondom muizen en ratten vergt meerdere bezoeken. Tijdens het bestrijdingsproces kan de frequentie van de bezoeken bepaald worden.

Zelf ongedierte bestrijden

Om op een goede manier zelf ongedierte te bestrijden kunt u het beste eerst kennis opdoen over het betreffende diersoort.

 

De meest bekende plaagdieren en insecten die in huis en tuin voorkomen hebben wij uiteengezet in onze plaagdierengids en insectengids.

 

Zodra u ongedierte in huis aantreft, laat u dan niet direct verleiden tot het aankopen van allerlei huis- tuin- en keukenmiddelen. Probeer eerst de oorzaak te achterhalen. Vele insecten en plaagdieren kunnen namelijk het beste bestreden worden door de ontwikkelingsplaats of de voedselbron aan te pakken.

Overige plaagdieren en insecten welke in Breda voorkomen zijn:

 

Meldingen en actualiteit in Breda

Kennis is machtAls u inwoner bent van Breda, Prinsenbeek, Bavel, Teteringen of Ulvenhout dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Onderaan deze pagina ziet u de meest actuele meldingen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Breda

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Breda, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Indeling

Onder de gemeente Breda vallen de plaatsen: Bavel, Prinsenbeek, Teteringen, Ulvenhout

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

zaterdag 18 december 2021 09:37

“Muizenplaag en mogelijk ook ratten die zich over de Tramsingel verspreiden en met name in de gebouwen actief zijn.”

zaterdag 30 oktober 2021 09:20

“Dode rat op fietspad Oosterhoutseweg Teteringen aan de kant van de sloot thv nr 45”

dinsdag 24 augustus 2021 18:11

“Wespennest in spouw Bavel”

maandag 31 mei 2021 23:25

“Veel meikevers, Vloed Princenhage Breda”

vrijdag 21 mei 2021 08:47

“(Vliegende) mieren bij voordeur, heuvel”

zaterdag 28 november 2020 23:35

“Muizen in flat aan de Jan Darkennisstraat in Breda”

dinsdag 17 november 2020 10:59

“Muizen in huis, wij wonen op de Havermarkt ”

maandag 28 september 2020 16:40

“wespennest in een boom ik zie het nest niet, maar wel veel wespen vliegen ”

zaterdag 19 september 2020 12:24

“Ik heb geconstateerd dat in mijn kelderkast dingen aangevreten zijn door een dier. Ik woon in sportpark II. Ik heb zo'n apparaat dat muizen verjaagd door geluid geplaatst, maar dat helpt niet. ”

zaterdag 12 september 2020 14:37

“Verwijderen Wespennest Abdisstraat Prinsenbeek”

maandag 24 augustus 2020 09:43

“muizen in huis gebied sportpark”

zaterdag 15 augustus 2020 11:01

“Al een paar dagen loopt er een bruine rat in onze tuin en die van de buren.”

zaterdag 15 augustus 2020 10:22

“Bruine rat vaak gezien in de tuin”

zaterdag 15 augustus 2020 10:21

“Bruine rat meerdere malen gesignaleerd in de tuin”

maandag 10 augustus 2020 09:58

“wespennest bij aanhechting dakgoot bavelselaan breda”

maandag 10 augustus 2020 09:57

“wespennest bij aanhechting dakgoot bavelselaan breda”

donderdag 30 juli 2020 21:48

“We hebben een wespennest bij de dakkapel op de eerste verdieping. In de slaapkamer komen we regelmatig wespen tegen. Buiten zagen we vandaag dat veel wespen bij de dakkapel naar binnen vlogen.”

donderdag 23 juli 2020 21:55

“Vleermuis onder het houten afdak”

maandag 6 juli 2020 11:40

“Wespennest in pre-fab schoorsteenruimte / Talmastraat Breda (plat dak, bereikbaar met een ladder)”

donderdag 25 juni 2020 20:16

“ik heb een bijenest de imker is er bij geweest maar kunnen er niets mee ze zitten in de spouw muur en komen ieder jaar terug nu is zijn advies ze toch maar te bestrijden met gif”

maandag 22 juni 2020 20:42

“Processierups op bomen langs de parkeerplaats van het bedrijf eurofins breda ”

zondag 14 juni 2020 10:58

“Eikenprocessierups op huisdier fietspad bij Chaam, tevens op de Chaamseweg”

vrijdag 12 juni 2020 05:00

“Eikenprocessierups op de nieuwe lading. Als je van Teteringen Breda in komt, richting de Hoge Vucht. Ze zorgen direct voor erge klachten na het voorbij fietsen. ”

maandag 1 juni 2020 10:02

“Eikenprocessierups nesten ijzerhekpad Haagse beemden Diverse nesten langs fietspad ”

vrijdag 29 mei 2020 06:48

“processierupsen in eik oosterhoutseweg thv kruispunt met langelaar naast fietspad aan de oost zijde”

donderdag 28 mei 2020 18:04

“Gehele fietspad aan beide kanten van de weg vanaf industrieterrein Minervum de Tilburgse weg op t/m de Nieuwe Kadijk naar de Waterdonken zitten aan elke eikenboom (tientallen bomen) in grote trossen processierupsen!!!”

dinsdag 26 mei 2020 15:04

“Bruine rat in tuin Wikketuin, Haagse Beemden ”

zaterdag 23 mei 2020 18:11

“Processierupsnesten gespot in de bomen aan het fietspad "moerenpad" grenzend aan "grensoord" ”

dinsdag 12 mei 2020 19:55

“Processierups nesten in bomen Sprundelsebaan bijloopweg Breda ”

donderdag 7 mei 2020 15:33

“Wespennest inplantaan op het Concordiaplein ”

zondag 29 maart 2020 22:13

“Bruine rat in tuin: Antwerpenstraat”

woensdag 18 maart 2020 19:29

“Diersoort; Vleermuizen. Locatie; prinsenhage straat; Biehoeve tot en met Balk Ivm het corona virus ”

dinsdag 4 februari 2020 13:38

“Bruine rat in straat Haagse beemden ”

zondag 5 januari 2020 17:52

“Rat(ten) in de tuin ”

maandag 23 december 2019 20:08

“Ik heb al een tijdje een dier in mijn plafond. Het is best een groot dier dus ik ga uit van een rat. Nieuwe Boschstraat ”

maandag 16 december 2019 19:52

“Ratten, omgeving lunet/brandweer breda”

donderdag 28 november 2019 16:25

“Grote dode rat gevonden, platgereden op de parkeerplaats achter mijn huis. Het is aan de Dr. Struyckenstraat achter de woningen. Waarschijnlijk komt het beest uit het riool door de werkzaamheden die plaats vinden in de buurt.”

zaterdag 19 oktober 2019 14:16

“Ratten in mijn woning gezien sinds de firma hak de gasleiding heeft vervangen. Hak heeft de gaten rondom de leiding met pur dichtgemaakt maar de volgende dag was het weer opengeknaagd.inde meterkast liggen nu overal kleine stukjes pur en rattenpoep Dagelijks veel rattenpoep en urine in meterkast ,serre en trapkast. Heel de voorraad eten ter waarde van 250 € in de trapkast weg moeten gooien alles was aangevreten en zat onder smeersporen.2 ratten zelf gevangen met vallen.”

vrijdag 4 oktober 2019 11:10

“Eiken processie rupsen langs het Wandel/Fietspad bij de waterakker richting Groenedijk ”

vrijdag 6 september 2019 14:57

“grote rat zien lopen bij het hek (achteringang van het luchtmacht complex) parkeerplaats westbroek breda”

zondag 25 augustus 2019 20:52

“Wespennest in de grond nabij speeltuin Tennisvereniging Bavel. Hebben komende weken toernooi dus veel bezoekers.”

maandag 19 augustus 2019 16:32

“Wespennest, Heilaarpark te Breda ”

zaterdag 17 augustus 2019 13:56

“bruine rat gespot in de tuin van een woning gelegen aan de Honderdbunder Breda met daarachter een waterloop . . Reeds begin dit jaar is dit ook via de gemeente gemeld en zijn er ook gevangen ,oorzaak wordt mogelijk veroorzaakt door vuilniszakken die niet in het daarvoor bestemde vuildepot worden afgestort. zal a.s maandag ook de gemeente Breda inlichten.”

dinsdag 6 augustus 2019 11:51

“Dit weekend 3/4 aug 2019 een bruine rat in de tuin gezien, Ginnekenweg. Vervolgens rattenval uitgezet en de rat gevangen en gedood. Rattenval opnieuw uitgezet om eventuele andere exemplaren te vangen”

maandag 22 juli 2019 23:07

“Bruine Rat, omgeving Sportpark, Breda. Vooral bij afvalcontainers.”

zondag 21 juli 2019 11:15

“Wespennest is spouwmuur ”

zaterdag 6 juli 2019 08:53

“Rat gevonden bij ons woonhuis. Wat verder doen. ”

maandag 1 juli 2019 23:42

“Processierups-nesten in minimaal 2 bomen op de Duivelsbruglaan tussen de Werfstraat en de Bouvignelaan aan de kant van het veld/weiland. Nesten zaten in het lage deel van de bomen. Ik kwam van de kant v Bouvignelaan af. Datum: 30 juni.”

zondag 30 juni 2019 22:10

“Ik heb overlast van vliegende en gewone mieren in mijn woonkamer,heel mijn raam zit vol, op de stoep zitten grote gaten van mieren nesten in de Tennisstraat, i”

maandag 24 juni 2019 08:14

“Eikenprocessierups Vlak naast gezondheidszorg (tandarts), dagelijks komen er tientallen patiënten binnen met flinke jeuk en irritaties! Dus mensen kunnen niet veilig meer naar de tandarts, omdat ze dan al lastig worden gevallen met de eikenprocessierups.”

dinsdag 18 juni 2019 13:58

“Overlast processierups Oude baan 79”

zondag 16 juni 2019 21:20

“Processierups aan het Kerkepad en omgeving groene long in Bavel, ook in de buurt van de speeltuin en kinderboerderij. Er liggen ook nesten op de grond, erg gevaarlijk ook voor honden. ”

vrijdag 14 juni 2019 11:09

“web (nog niet uitgekomen) met processierupsen op eik in park Ambachtenlaan in Princenhage (op 2 m. hoogte)”

donderdag 13 juni 2019 15:36

“bijna alle eikenbomen langs de Dongense baan bevatten processie rupsen”

donderdag 13 juni 2019 10:39

“Processierups heel veel in de zanddreef prinsenbeek”

zaterdag 1 juni 2019 22:10

“Op eik naast sluisje Molenslag op hoogte ongeveer 3 meter mogelijk processierupsen”

dinsdag 28 mei 2019 00:48

“Ik zie ratten lopen op de parkeerplaats. Omgeving Kesteren.”