Ongediertebestrijding Wijk aan Zee

Wijk aan Zee maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij bestrijden alle soorten ongedierte die gevaarlijk zijn voor de omgeving of het welzijn van bewoners en bezoekers. Denk hierbij vooral aan muizenbestrijding, rattenbestrijding en wespenbestrijding. Tijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten bij u thuis verdelgt met professionele apparatuur.

Afspraak maken

Ga voor het maken van een afspraak naar onze hoofdpagina van Beverwijk

Melding doen

Als u ongedierte signaleert, maar niet direct een afspraak wilt maken. Dan kunt u hiervan melding doen via dezelfde hoofdpagina.

Hoe werkt het?

Onze ongediertebestrijder is meerdere dagdelen per week actief in Wijk aan Zee. Wespennesten worden door de wespenbestrijder dagelijks bestreden. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor ander ongedierte, dan bent u meestal binnen één tot drie werkdagen geholpen. De hoeveelheid behandelingen, de frequentie van bestrijding en de werkwijze is sterk afhankelijk van de diersoort en de omvang van het probleem. Ga voor meer informatie naar één van onze pagina’s over:


Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Wijk aan Zee. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Wijk aan Zee zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Wijk aan Zee?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Wijk aan Zee laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

dinsdag 16 maart 2021 09:33

“Rat in achtertuin bij put”

maandag 15 februari 2021 11:40

“Voer voor de vogels opgehangen en de laatste weken met enige regelmaat een rat in de tuin.”

dinsdag 17 november 2020 18:01

“Overlast van ratten in mijn huis. Je hoort ze vaak lopen in de plafonds. In het verleden heb ik er eentje weten te vangen.”

zondag 8 november 2020 23:05

“Ik heb in mijn woning op de sumatrastaat last van muizen.”

zaterdag 22 augustus 2020 11:51

“Wespennest aan wandelpad Florispark”

maandag 22 juni 2020 13:45

“Wespen onder de buitenkant bekleding (Kunststof) van de eerste verdieping Koningstraat Beverwijk”

zaterdag 30 mei 2020 13:39

“Wesp binnen in huis van 3 cm lang, lang dun achterlijf, ziet er uit als een mega grote sluipwesp. Via de chat met Marcel melding gemaakt en foto bijgesloten. "Het" zit nu in een jampot met deksel er op.”

zaterdag 24 augustus 2019 12:22

“Wespennest in een waterpunt voor bomen in de grond. Naast de boom zit een plastic ronde pijp om de boom te bewateren alwaar een flink wespennest zich bevindt. MELIS STOKELAAN aan de Noordkant rechterzijde bij de oneven nummers zo'n 50 meter van de bocht aan de oostzijde.”

zondag 4 augustus 2019 11:41

“In de Melis Stokelaan liggen vóór de tuinen stukjes groen met hier en daar een boom. Indertijd is in het perkje, voor ons gebied , naast de boom een buis geplaatst (waarschijnlijk om makkelijk water te kunnen geven, wat ik dus regelmatig doe). In deze buis bevindt zich nu een wespennest. Mogelijk moet deze bestreden worden.”

zaterdag 3 augustus 2019 09:37

“Er zit een ondergronds wespennest in de groenstrook naast ons huis. Mijn partner is al gestoken toen zij de auto in wilde stappen die aangrenzend aan de groenstrook geparkeerd stond. Het gaat om de groenstrook aade vlietgors/ van borsselestraat in beverwijk.”