Ongediertebestrijding Ugchelen

Ongediertebestrijding muizen en rattenUgchelen maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten en muizen

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen. Meestal bent u binnen 1 - 2 werkdagen geholpen. Wij spreken met u een tijdsvenster af waarin de bestrijder bij u langskomt. 

Direct contact met de bestrijder

Ongediertebestrijder appenVoor specifieke vragen over bepaalde soorten ongedierte in Ugchelen kunt u een whatsapp sturen naar onze ongediertebestrijder. Het nummer is 06 - 25580718 Let op! U kunt alleen berichten sturen, dus niet bellen!

Melding doen

U kunt ook alleen melding doen van ongedierte, bijvoorbeeld in de openbare ruimte. U kunt dit doen via ons portaal van Apeldoorn 

Rattenbestrijding

rattenbestrijderIn Ugchelen hebben wij soms te maken met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Een bezoek van onze rattenbestrijder brengt kosten met zich mee. Er worden meestal materialen geplaatst. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging. 

Werkwijze

RattenbestrijdingHet bezoek van onze bestrijder is meestal éénmalig. Hij voert inspectie uit, geeft aanwijzingen en plaatst professionele materialen indien gewenst. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Daarom moet u zelf zorgdragen voor adequate opvolging. De rattenbestrijder geeft hiervoor duidelijke instructies.

Wat kost een rattenbestrijding?

Aan ons bezoek zijn altijd kosten verbonden evenals het materiaal. Voor een bezoek brengen wij €55,- in rekening. Deze kosten omvatten de voorrijkosten, de inspectie, eventueel een diagnose en advies hierover. Indien zinvol worden er materialen geplaatst. Dit kost €40,- extra. Soms, in overleg kunnen er meerdere bezoeken worden afgesproken. Dit gebeurt uitsluitend in overleg met de ongediertebestrijder.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

Openbare ruimte

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Ugchelen? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Apeldoorn 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Ugchelen kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. De muizen dringen meestal in het gebouw via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren. Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra ze zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen.

Mechanisch of toxicologisch

In Ugchelen kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden. Net als bij een rattenbestrijding leggen wij ook bij muizenbestrijding maar één bezoek af. Daarom gebruiken wij enkel middelen en materialen die uitsluitend bedoeld zijn voor particulier gebruik.

 

Tijdens ons bezoek voeren wij een inspectie uit en geven wij aanwijzingen. Indien gewenst plaatsen wij materialen en geven hier instructies bij. U moet zelf zorgdragen voor adequate opvolging en dagelijkse controle van de materialen. Ons bezoek brengt ook kosten met zich mee. 

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Ugchelen verdelgt met professionele apparatuur. Maak tijdig een afspraak met ons wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert. Hoe eerder u in het seizoen de wespen laat bestrijden hoe minder schadelijk het wespennest uiteindelijk zal zijn.

Waar zit het wespennest?

Klik hieronder op de situatie die bij u van toepassing is. U leest dan meer over de gevaren en gevolgen die het wespennest kan hebben voor u. Ook ziet u hier hoe wij het wespennest bestrijden.

 

  • Wespennest in de spouwmuurEr vliegen continu wespen heen en weer in de muur. Ze kruipen weg in een ventilatiegat, langs het kozijn of de deurpost. Het wespennest zit dan waarschijnlijk in de spouwmuur

 

  • Wespen verdwijnen in een wespennest in de grond.jpgU ziet de hele tijd wespen aanvliegen onder een struik of wegkruipen in de grond. Door de planten en begroeiing in de tuin kunt u niet precies zien waar ze verdwijnen. Het wespennest zit vermoedelijk in de grond

 

  • Wespennest in de schuurHet valt op dat er veel wespen vliegen in een bijgebouw of een opslagruimte zoals een garage of een tuinhuis. Deze kunnen erg gevaarlijk zijn. Ga naar onze informatie over een wespennest in de schuur

 

  • Wespennest in de plantenbakIn de voortuin of de achtertuin staat een plantenpot of een plantenbak waarin de wespen een gat hebben gegraven. U ziet ze voortdurend in- en uitvliegen. Dan is het haast zeker dat het gaat om een wespennest in de plantenbak

Meestal binnen 24 uur

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding in Ugchelen binnen 24 uur te voldoen. Bij uitzondering kunnen de wachttijden voor ongediertebestrijding soms iets oplopen. Dit kan te maken hebben met piekdagen in de zomer binnen ons hele servicegebied van Apeldoorn 

Wespennest verwijderen

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan kunt u het wespennest laten bestrijden door onze wespenverdelger. Ugchelen wordt meegenomen in de route op een doordeweekse dag. Wij werken alleen overdag tussen 8:00 en 18:00. Soms wordt in Ugchelen de wespenbestrijding uitgevoerd op een zaterdag. Dit gebeurt in de regel echter alleen tijdens topdrukte. Het wespennest kunt u pas verwijderen nadat het volledig uitgeschakeld is. 

Een actief wespennest weghalen

Wespennest verwijderen niet zelf proberenU kunt ook zelf proberen om het wespennest weg te halen, maar wij raden aan om dit alleen te doen wanneer enkel de koninginnewesp nog actief is. Zodra er ook werksters actief zijn dan is het al direct gevaarlijk.

 

Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. De kosten van onze dienst zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden nadat wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Wilt u het wespennest toch zelf verwijderen? Lees dan voor de zekerheid eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 
 

Een actief wespennest laten zitten

Met behulp van de juiste informatie kunt u ervoor kiezen om het wespennest te laten zitten, ook al is het actief en groeit het steeds verder. Als het nest op een plek zit waarvan u van tevoren al het vermoeden heeft dat het tot overlast kan leiden, dan raden wij aan om het direct te laten bestrijden. Hoe minder wespen wij moeten bestrijden, hoe beter. 

 

Heeft u twijfels? Dan is het goed om te weten wat er allemaal gebeurt met een wespennest wat volledig tot ontwikkeling komt

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Ugchelen ook regelmatig mieren. Mierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. Het heeft daarom geen zin om een afspraak te maken wanneer de overlast zich afspeelt verder weg in de tuin of buiten op de stoep. Een mierenplaag in huis kan verschillende oorzaken hebben.

 

Het is van belang om te weten wat de toedracht is. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Ugchelen. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Wat verder nog van belang is..

Ongediertebestrijding en WelzijnHet is voor u en ons belangrijk dat Ugchelen zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Doel is om gevaar te vermijden en onze gezondheid te beschermen. Bestrijding is echter een laatste redmiddel! Overlast van insecten en dieren moeten wij gedeeltelijk accepteren.

Onze verantwoordelijkheid

BijHet is onze taak en verantwoordelijkheid om goed onderscheid te maken tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Ongediertebestrijding wordt streng beoordeeld op nut en noodzaak. Veel insecten en diersoorten worden bedreigd.

 

Vooral de hoeveelheid insecten in onze leefwereld is het laatste decennium dramatisch achteruit gegaan. Bedenk dus altijd eerst een alternatieve oplossing. Veel insecten, vooral in het voorjaar zijn maar tijdelijk actief.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

donderdag 14 oktober 2021 07:31

“Koperweg muis in huis”

dinsdag 5 oktober 2021 13:00

“Vaartserijn Apeldoorn Wespen nest op de grond onder gewas”

zondag 19 september 2021 14:37

“Wespen nest in een dennenboom ”

zaterdag 18 september 2021 15:57

“Wespennest onder dakbeschot.”

vrijdag 17 september 2021 14:37

“Rattenplaag Elsweg Apeldoorn”

woensdag 8 september 2021 14:50

“Wespen in de spouwmuur”

zaterdag 26 juni 2021 17:26

“Rat gezien die overdag door achtertuinen loopt. Gerard Doulaan Apeldoorn”

donderdag 24 juni 2021 11:28

“Bruine rat, langs de beek ter hoogte van brug op de Kruisweg in Beekbergen.”

vrijdag 11 juni 2021 08:18

“Wespennest in vogelhuisje in een openbare boom in het Holthuis in Apeldoorn”

dinsdag 8 juni 2021 19:33

“Steenmatter in en om het huis ”

maandag 24 mei 2021 23:32

“Streenmarter in spouw, Koning Lodewijklaan ”

donderdag 13 mei 2021 22:43

“Er liep een rat over mn dak. Nu nergens te zien. In lieren.”

woensdag 12 mei 2021 16:27

“Ratten in de straat, Groemenwoud. ”

zaterdag 24 april 2021 09:10

“Rat in de kruipruimte en spouwmuur, eemstraat Apeldoorn ”

vrijdag 23 april 2021 21:12

“Ratten aan de eemstraat Apeldoorn zuid ”

donderdag 22 april 2021 09:13

“Bruine rat liep net door onze achtertuin (09.00uur) Keizersmantel in Beekbergen.”

zondag 18 april 2021 20:38

“In de binnentuin achter de Waterloseweg, heb ik Zaterdag J L een rat gezien. Komen waarschijnlijk uit en bij de grift die langs loopt. Zondag vroeg zag ik er weer een. Ben er niet blij mee want ze kunnen in de tuinen komen. Kan hier goed aandacht aan besteed worden. Voordat we last krijgen en onze tuinen een rattenplaag pl aan.”

zondag 7 februari 2021 09:50

“Rat ontdekt in onze tuin. Onder de overkapping. Onder de tuinmeubelen. Achter ons huis zijn ze begonnen met huizen bouwen. We hebben de vogels gevoerd als het koud is.”

donderdag 22 oktober 2020 13:06

“Ratten op plafond wolframstr3, via buren in het blok waarbij na onderzoek is gebleken dat de riolering verrot is, bewoner weigerd hier iets aan te doen”

zondag 18 oktober 2020 15:47

“Ratten in de grift prins willem alexanderlaan”

woensdag 30 september 2020 22:07

“Wij hebben sinds kort last van muizen in huis. Matenhoeven”

zondag 20 september 2020 08:28

“Wij hebben veel last van ratten en muizen in de spreng achter de Hattemseweg. Ter hoogte van de beeklustweg. De muizen zitten nu ook in de huizen. ”

dinsdag 1 september 2020 16:02

“Wij hebben last van ratten in de Spreng aan het einde van de Hattemseweg vanaf de Beeklustweg”

zaterdag 15 augustus 2020 08:44

“op dakterras, (3e etage van tussenwoning) de ingang van het nest zit in een opening van lamp in het dak. Er is een deur naar dakterras en raam vlakbij het nest, zodat we niet op dakterras gaan en raam dichthouden. Apeldoorn, welgelegen zuid”

dinsdag 11 augustus 2020 17:19

“Apeldoorn 11 augustus Mijn hele huis zit aan de buitenkant onder de Berkenwants. Binnen kan ik ze nog wel wegzuigen, maar buiten is echt een probleem. Kan ik of de gemeente hier iets aan doen?”

zaterdag 1 augustus 2020 20:04

“Wantsenplaag in en rond mijn appartement aan de Snijdersplaats. ”

woensdag 24 juni 2020 10:11

“Wespennest ín/onder de picknicktafel bij kleine waterval vrijenbergerspreng gesignaleerd.”

zondag 21 juni 2020 23:00

“Er zitten ratten in de grift, bij de Hilde”

donderdag 18 juni 2020 19:45

“Toename ratten en marters lokatie Brummelhof”

zaterdag 23 mei 2020 10:09

“AvH in de steeg tussen Bariumstraat en Platinastraat ligt een dode rat. ”

dinsdag 12 mei 2020 00:04

“Ik heb zojuist (nacht van 11 op 12 mei 2020 omstreeks middennacht, een rat gezien in mijn tuin vogelbuurt in Apeldoorn. ”

vrijdag 8 mei 2020 17:37

“Veel last in en om de flat bij de kooiikerdreef nummer 11 en eigenlijk het hele blok van kleine soort vliegende torrerjes, ze stinken enorm als je ze pakt. Vermoedelijk komen ze door de bomen die naast en voor de flat staan. Vooral als het iets warmer word is het vreselijk.. ”

woensdag 5 februari 2020 12:09

“Rat gesignaleerd op hoek Zilverschoon/Laan van Zevenhuizen, (Mheenpark) in het talud naar de vijver.”

zaterdag 18 januari 2020 11:29

“Dode rat, nabij bruggetje en jeu de boule-baan Houtzagersdonk”

donderdag 17 oktober 2019 14:03

“Vanaf deze week is men begonnen met het afbreken van het Sportfondsenbad in Apeldoorn-centrum. Nu weet ik uit ervaring (afbraak Juliana Ziekenhuis jaren '70) dat er veel ongedierte vrijkomt. Destijds liepen joekels van ratten door onze tuin en is mijn zus 's nacht gebeten door een rat die via het balkon naar binnen was geslopen.U begrijpt dan wellicht mijn angst dat dit weer gaat gebeuren bij deze afbraak(ik weet nl dat zij zich "huisvesten" in dit pand). Is het mogelijk dat de gemeente Apeldoorn preventief dit probleem kan oplossen en nu al vallen neer kan zetten rondom het zwembad? Zelf woon ik pal tegen de parkeerplaats aan en ben sowieso alert met mijn afval, maar ik kan niet spreken voor alle bewoners aan de hoofdstraat en omliggende straten waaronder horeca-ondernemers (etensresten in containers achter het pand) Hoop dat dit serieus wordt opgepakt. Vriendelijke groet Johann de Vries”

dinsdag 13 augustus 2019 10:21

“Wespennest in de gemeentehaag op de parkeerplaats. Als je de laatste straat van de voldersdreef t.h.v. de kosmos in rijd dan naar links gaat rij je tegen de haag aan, Vlakbij een klein grasveldje aan de kant van de rietdekkersdreef. ”

donderdag 18 juli 2019 09:01

“Wespen onder de pannen komen de slaapkamer in”

zondag 23 juni 2019 21:19

“Enorm veel ratten (30/40) op parkeerplaats en rondom huis, snackbar loket13 en restaurant moonsky aan de Brinklaan in Apeldoorn. Savonds wemelt het ervan!!!”

zaterdag 22 juni 2019 13:29

“Wespen onder de dakrand”