Meldpunt Ongediertebestrijding Apeldoorn

Wat doen wij?

WespenbestrijdingVoor ongediertebestrijding in Apeldoorn, Ugchelen, Beekbergen en Loenen kunt u een afspraak met ons maken. Tussen de maanden mei en september gaat onze aandacht vooral uit naar de bestrijding van mieren en wespen. Wij bestrijden ook in Uddel, Klarenbeek, Hoenderloo en Hoog Soeren.

 

Ga verder naar onze informatie over wespenbestrijding of mierenbestrijding

Muizen en ratten

muizenbestrijding en rattenbestrijdingVerder zijn wij gedurende het hele jaar bezig met de preventie en bestrijding van ratten en muizen. U kunt bellen voor rattenbestrijding in de tuin of rondom gebouwen.

 

In huis en in gebouwen van bijvoorbeeld kantoren en scholen voeren wij ook muizenbestrijding uit.

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Apeldoorn

 

Werkgebied:

Apeldoorn, Beekbergen, Beemte Broekland, Hoenderloo, Hoog Soeren, Klarenbeek, Lieren, Loenen, Radio Kootwijk, Uddel, Ugchelen, Wenum Wiesel

Wespennest verwijderen

Wespennest in huisWanneer u continu wespen ziet aanvliegen en wegvliegen naar een specifieke plek, dan is er waarschijnlijk sprake van een wespennest. In Apeldoorn zien wij de meeste wespennesten ontstaan in de spouwmuur of in de grond

 

Verder treffen wij veel wespennesten aan achter het dakbeschot, dakkapellen of bijvoorbeeld in de schuur

 

Het wespennest moet altijd eerst worden uitgeschakeld voordat het verwijderd kan worden. Nadat wij de wespenbestrijding afgerond hebben kunt u (na enkele dagen of weken) het wespennest verwijderen

Wat gebeurt er tijdens een wespenbestrijding?

wespenbestrijding

Wespennesten zitten meestal op plekken waar men niet bij komt. Daarom is het bestrijden van een wespennest meestal niet weggelegd voor iemand zonder de juiste middelen en bescherming. Ook wanneer het wespennest vrij zichtbaar is kan het (juist) nog erg gevaarlijk zijn.

 

In Apeldoorn bestrijden wij het wespennest met een DR 5 poederverstuiver met persluchtaansluiting. Hiermee kunnen wij holle ruimtes achter kleine gaatjes volblazen met een poeder.

 

In de poeder zit de werkzame stof bendiocarb. De meest veilige insecticide welke door de professionele plaagdierbestrijder wordt gebruikt in huis of in de tuin. Wij hebben ook apparatuur om op hoogte te kunnen bestrijden. 

 

U kunt gewoon thuis blijven tijdens de bestrijding. Voor de veiligheid vraagt onze wespenverdelger wel aan u om binnen te blijven. Wespen kunnen soms aggressief reageren. 

 

Lees verder over de kosten en de werkwijze van onze wespenbestrijding

Planning

Onze wespenverdelger begint in Klarenbeek en Loenen en rijdt vervolgens onder de A50 door naar Hoenderloo. Daarna volgen Beekbergen en Lieren. Afhankelijk van de drukte doen we in hetzelfde tijdsblok nog de wespenbestrijding in Apeldoorn en Ugchelen. Vanaf hier rijden we via de Apenheul naar Hoog Soeren en tot slot Uddel. De route wordt ongeveer 3x per week gereden. U wordt ingedeeld in een tijdsblok van drie uur.

Mierenbestrijding

MierenbestrijdingIn Apeldoorn voeren wij mierenbestrijding uit in huis of in gebouwen van bedrijven en instellingen. Denk hierbij aan kinderdagverblijven, scholen of kantoren.

 

mierenoverlastMierennesten zitten meestal in een zanderige bodem tussen de 10 en 50 cm diep. Op onze terrassen kan men in de loop van het voorjaar de zandhoopjes met de uitgangen constateren.

 

Zodra mieren onder het huis of onder het gebouw zitten kunnen die uitgangen helaas ook binnenshuis of binnen het gebouw terecht komen. 

 

Lees verder over onze mierenbestrijding

Rattenbestrijding

rattenbestrijdingDe bestrijding van ratten krijgt steeds meer regelgeving in verband met het milieu en dierenwelzijn. Men moet een rattenprobleem zeer bewust benaderen. Evenals met de bestrijding van muizen verdient een rattenprobleem veel aandacht met betrekking tot omgevingsfactoren en materiaal.

Voedsel

Ratten houden van vogelvoerApeldoorn kan ook te maken krijgen met de aanwezigheid van ratten. Meestal heeft dit te maken met het aanbod van voedsel die deze dieren graag eten.

 

Rattenbestrijding gaat dan ook altijd gepaard met een goede strategie. Wij hebben oplossingen voor bewoners thuis en voor bedrijven.

 

Lees verder over onze rattenbestrijding

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingWij zijn doorgaans het hele jaar bezig met muizenbestrijding in Apeldoorn. Vooral bij inwoners thuis, maar ook op de werkplek kunnen muizen voor veel overlast zorgen. 

Werkwijze

Muizen bestrijdenEen goede muizenbestrijding vergt kennis en goed materiaal. Sommige situaties zijn daarom alleen weggelegd voor deskundigen.

 

Hoe eerder de bestrijding uitgevoerd wordt, hoe sneller de bestrijding ook zal verlopen. Een muizenplaag die al enkele weken voortduurt vereist professionele bestrijdingsmiddelen.

 

Lees verder over onze muizenbestrijding

Ongedierte in huis

Muizen in huis kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast richten ze ook veelal materiële schade aan. Wanneer uw woning of gebouw geschakeld is aan andere woningen of gebouwen, dan kunnen de muizen ook bij de buren voor overlast gaan zorgen. Goede preventie en beheersing is daarom tevens van belang.

 

Mieren in huis vormen niet direct een gevaar voor onze gezondheid, maar belangrijk om te weten is dat ze wel degelijk bacteriën met zich meebrengen. Zodra ze onze keuken gaan bevuilen dienen er wel adequate maatregelen getroffen te worden.

 

Ratten in huis kunnen voor een hoop narigheid zorgen. Buiten het feit dat ze een hoop paniek teweeg kunnen brengen, zijn veel ratten dragers van bacteriën die Leptospirose kunnen veroorzaken ( Ziekte van Weil ). Om deze reden dienen direct maatregelen getroffen te worden.

 

Kakkerlakkenplaag in huis zijn in tegenstelling tot wat vele mensen denken meestal een toevalligheid. Tenzij bepaalde woningen of bijvoorbeeld restaurants langere tijd bevuild zijn, worden kakkerlakken meestal per ongeluk in huis gebracht. Tijdig ingrijpen is noodzakelijk.

Zelf ongedierte bestrijden

Wilt u zelf ongedierte bestrijden? Raadpleeg dan eerst onze plaagdierengids of insectengids. 

 

Voordat u zelf begint met bestrijdingsmiddelen kan het van belang zijn om eerst meer kennis op te doen over het betreffende diersoort. Daarmee kan de bestrijding soms een stuk effectiever uitgevoerd worden. In veel gevallen hoeven er helemaal geen bestrijdingsmiddelen toegepast te worden.

Bedrijven en instellingen

ongediertebestrijding bedrijvenMet name muizenoverlast en ratten rondom gebouwen zorgen in Apeldoorn regelmatig voor slechte hygiëne en financiële schade. Deze risico's kunnen beperkt worden door tijdig in te grijpen.

Incidenteel of structureel

Ongediertebestrijding bij bedrijvenVoor incidentele bestrijding kunt u ons bellen om een afspraak te maken. Onze deskundige voert een bestrijding uit en geeft advies over preventie.

 

Voor structurele bescherming tegen ongedierte worden wij ondersteund door Aliansa Plaagdiermanagement.

Meldingen en Actualiteit Apeldoorn

Muizen\verantwoordelijkheden rondom muizen.jpgAls u inwoner bent van Apeldoorn, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Apeldoorn

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Apeldoorn, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Indeling

Onder de gemeente Apeldoorn vallen de plaatsen: Beekbergen, Beemte Broekland, Hoenderloo, Hoog Soeren, Klarenbeek, Lieren, Loenen, Radio Kootwijk, Uddel, Ugchelen, Wenum Wiesel

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

donderdag 14 oktober 2021 07:31

“Koperweg muis in huis”

dinsdag 5 oktober 2021 13:00

“Vaartserijn Apeldoorn Wespen nest op de grond onder gewas”

zondag 19 september 2021 14:37

“Wespen nest in een dennenboom ”

zaterdag 18 september 2021 15:57

“Wespennest onder dakbeschot.”

vrijdag 17 september 2021 14:37

“Rattenplaag Elsweg Apeldoorn”

woensdag 8 september 2021 14:50

“Wespen in de spouwmuur”

zaterdag 26 juni 2021 17:26

“Rat gezien die overdag door achtertuinen loopt. Gerard Doulaan Apeldoorn”

donderdag 24 juni 2021 11:28

“Bruine rat, langs de beek ter hoogte van brug op de Kruisweg in Beekbergen.”

vrijdag 11 juni 2021 08:18

“Wespennest in vogelhuisje in een openbare boom in het Holthuis in Apeldoorn”

dinsdag 8 juni 2021 19:33

“Steenmatter in en om het huis ”

maandag 24 mei 2021 23:32

“Streenmarter in spouw, Koning Lodewijklaan ”

donderdag 13 mei 2021 22:43

“Er liep een rat over mn dak. Nu nergens te zien. In lieren.”

woensdag 12 mei 2021 16:27

“Ratten in de straat, Groemenwoud. ”

zaterdag 24 april 2021 09:10

“Rat in de kruipruimte en spouwmuur, eemstraat Apeldoorn ”

vrijdag 23 april 2021 21:12

“Ratten aan de eemstraat Apeldoorn zuid ”

donderdag 22 april 2021 09:13

“Bruine rat liep net door onze achtertuin (09.00uur) Keizersmantel in Beekbergen.”

zondag 18 april 2021 20:38

“In de binnentuin achter de Waterloseweg, heb ik Zaterdag J L een rat gezien. Komen waarschijnlijk uit en bij de grift die langs loopt. Zondag vroeg zag ik er weer een. Ben er niet blij mee want ze kunnen in de tuinen komen. Kan hier goed aandacht aan besteed worden. Voordat we last krijgen en onze tuinen een rattenplaag pl aan.”

zondag 7 februari 2021 09:50

“Rat ontdekt in onze tuin. Onder de overkapping. Onder de tuinmeubelen. Achter ons huis zijn ze begonnen met huizen bouwen. We hebben de vogels gevoerd als het koud is.”

donderdag 22 oktober 2020 13:06

“Ratten op plafond wolframstr3, via buren in het blok waarbij na onderzoek is gebleken dat de riolering verrot is, bewoner weigerd hier iets aan te doen”

zondag 18 oktober 2020 15:47

“Ratten in de grift prins willem alexanderlaan”

woensdag 30 september 2020 22:07

“Wij hebben sinds kort last van muizen in huis. Matenhoeven”

zondag 20 september 2020 08:28

“Wij hebben veel last van ratten en muizen in de spreng achter de Hattemseweg. Ter hoogte van de beeklustweg. De muizen zitten nu ook in de huizen. ”

dinsdag 1 september 2020 16:02

“Wij hebben last van ratten in de Spreng aan het einde van de Hattemseweg vanaf de Beeklustweg”

zaterdag 15 augustus 2020 08:44

“op dakterras, (3e etage van tussenwoning) de ingang van het nest zit in een opening van lamp in het dak. Er is een deur naar dakterras en raam vlakbij het nest, zodat we niet op dakterras gaan en raam dichthouden. Apeldoorn, welgelegen zuid”

dinsdag 11 augustus 2020 17:19

“Apeldoorn 11 augustus Mijn hele huis zit aan de buitenkant onder de Berkenwants. Binnen kan ik ze nog wel wegzuigen, maar buiten is echt een probleem. Kan ik of de gemeente hier iets aan doen?”

zaterdag 1 augustus 2020 20:04

“Wantsenplaag in en rond mijn appartement aan de Snijdersplaats. ”

woensdag 24 juni 2020 10:11

“Wespennest ín/onder de picknicktafel bij kleine waterval vrijenbergerspreng gesignaleerd.”

zondag 21 juni 2020 23:00

“Er zitten ratten in de grift, bij de Hilde”

donderdag 18 juni 2020 19:45

“Toename ratten en marters lokatie Brummelhof”

zaterdag 23 mei 2020 10:09

“AvH in de steeg tussen Bariumstraat en Platinastraat ligt een dode rat. ”

dinsdag 12 mei 2020 00:04

“Ik heb zojuist (nacht van 11 op 12 mei 2020 omstreeks middennacht, een rat gezien in mijn tuin vogelbuurt in Apeldoorn. ”

vrijdag 8 mei 2020 17:37

“Veel last in en om de flat bij de kooiikerdreef nummer 11 en eigenlijk het hele blok van kleine soort vliegende torrerjes, ze stinken enorm als je ze pakt. Vermoedelijk komen ze door de bomen die naast en voor de flat staan. Vooral als het iets warmer word is het vreselijk.. ”

woensdag 5 februari 2020 12:09

“Rat gesignaleerd op hoek Zilverschoon/Laan van Zevenhuizen, (Mheenpark) in het talud naar de vijver.”

zaterdag 18 januari 2020 11:29

“Dode rat, nabij bruggetje en jeu de boule-baan Houtzagersdonk”

donderdag 17 oktober 2019 14:03

“Vanaf deze week is men begonnen met het afbreken van het Sportfondsenbad in Apeldoorn-centrum. Nu weet ik uit ervaring (afbraak Juliana Ziekenhuis jaren '70) dat er veel ongedierte vrijkomt. Destijds liepen joekels van ratten door onze tuin en is mijn zus 's nacht gebeten door een rat die via het balkon naar binnen was geslopen.U begrijpt dan wellicht mijn angst dat dit weer gaat gebeuren bij deze afbraak(ik weet nl dat zij zich "huisvesten" in dit pand). Is het mogelijk dat de gemeente Apeldoorn preventief dit probleem kan oplossen en nu al vallen neer kan zetten rondom het zwembad? Zelf woon ik pal tegen de parkeerplaats aan en ben sowieso alert met mijn afval, maar ik kan niet spreken voor alle bewoners aan de hoofdstraat en omliggende straten waaronder horeca-ondernemers (etensresten in containers achter het pand) Hoop dat dit serieus wordt opgepakt. Vriendelijke groet Johann de Vries”

dinsdag 13 augustus 2019 10:21

“Wespennest in de gemeentehaag op de parkeerplaats. Als je de laatste straat van de voldersdreef t.h.v. de kosmos in rijd dan naar links gaat rij je tegen de haag aan, Vlakbij een klein grasveldje aan de kant van de rietdekkersdreef. ”

donderdag 18 juli 2019 09:01

“Wespen onder de pannen komen de slaapkamer in”

zondag 23 juni 2019 21:19

“Enorm veel ratten (30/40) op parkeerplaats en rondom huis, snackbar loket13 en restaurant moonsky aan de Brinklaan in Apeldoorn. Savonds wemelt het ervan!!!”

zaterdag 22 juni 2019 13:29

“Wespen onder de dakrand”