Meldpunt Ongediertebestrijding Laag Zuthem

callAfspraak maken
feedbackDoe een melding

Ongediertebestrijding Laag Zuthem

ongediertebestrijderLaag Zuthem maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij houden ons hoofdzakelijk bezig met de bestrijding van ratten, muizen, mieren en wespen.

 

U kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Raalte 

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Laag Zuthem verdelgt met professionele apparatuur. Desondanks vragen wij u op tijd te bellen wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert.

 

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding binnen 24 uur te voldoen. Tijdens hoogzomer kunnen de wachttijden in Laag Zuthem soms iets oplopen. Wilt u het wespennest zelf verwijderen? Pas dan goed op! Lees eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Laag Zuthem ook regelmatig mieren. Mierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. Het heeft daarom geen zin om een afspraak te maken wanneer de overlast zich afspeelt verder weg in de tuin. een mierenplaag in huis kan verschillende oorzaken hebben.

 

Het is van belang om te weten wat de toedracht is. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

Rattenbestrijding

rattenbestrijderLaag Zuthem kan ook te maken krijgen met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Hij komt dan bij u langs om materiaal te plaatsen. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging.

 

Wij plaatsen alleen het materiaal en geven aanwijzingen om het bestrijdingsproces te kunnen versnellen. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Het betreft dus een eenmalig bezoek. Aan dit bezoek zijn ook kosten verbonden evenals het materiaal. Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

 

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Laag Zuthem? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Raalte 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Laag Zuthem kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. De muizen dringen meestal in het gebouw via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren. Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra ze zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen.

 

In Laag Zuthem kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Laag Zuthem. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Wat verder nog van belang is..

Ongediertebestrijding en WelzijnHet is voor u en ons belangrijk dat Laag Zuthem zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Doel is om gevaar te vermijden en onze gezondheid te beschermen. Bestrijding is echter een laatste redmiddel! Overlast van insecten en dieren moeten wij gedeeltelijk accepteren.

 

BijHet is onze taak en verantwoordelijkheid om goed onderscheid te maken tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Ongediertebestrijding wordt streng beoordeeld op nut en noodzaak. Veel insecten en diersoorten worden bedreigd.

 

Vooral de hoeveelheid insecten in onze leefwereld is het laatste decennium dramatisch achteruit gegaan. Bedenk dus altijd eerst een alternatieve oplossing. Veel insecten, vooral in het voorjaar zijn maar tijdelijk actief.

Wespennest verwijderen Laag Zuthem

Planning wespennest bestrijden Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan kunt u het wespennest laten bestrijden door onze wespenverdelger.  Laag Zuthem wordt meegenomen in de route op een doordeweekse dag. Wij werken alleen overdag tussen 8:00 en 18:00. Soms wordt in Laag Zuthem de wespenbestrijding op zaterdag uitgevoerd. Dit gebeurt in de regel echter enkel tijdens topdrukte.

Zelf het wespennest weghalen

Wespennest verwijderen niet zelf proberenU kunt ook zelf proberen om het wespennest weg te halen, maar wij raden aan om dit alleen te doen wanneer enkel de koninginnewesp nog actief is. Zodra er ook werksters actief zijn dan is het al gevaarlijk.

 

Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. De kosten van onze dienst zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

zondag 25 april 2021 15:39

“Wederom Mollen aan vijverzijde Leeuwerik ”

donderdag 24 december 2020 11:34

“Rat(ten) in voortuin, kruipruimte en in woning. van der Wijckstraat Raalte.”

zondag 23 augustus 2020 14:27

“Tussen ons land (ten Haveweg 2) en het midzomerpad, twee wespennesten gesignaleerd”

maandag 17 augustus 2020 13:43

“enorm gezoem op kinderspeelplaatsje bij kloosterhoek,cq achter westdorplaan. Het ene moment is het veel sterker dan het andere moment. Het lijkt een wespenplaag”

donderdag 13 augustus 2020 20:33

“Ratten in de hele buurt. Overal in de tuin veel gaten van de ratten .ook bij alle buren om mij heen .”

donderdag 13 augustus 2020 20:03

“Ratten, graven gangen onder grond door de hele buurt. Alle tuinen op de deel zijn al in beslag genomen door de snel groeiende familie.”

maandag 27 juli 2020 05:54

“Wespen nest In broekland visvijver”

zaterdag 4 juli 2020 22:31

“Bruine Ratten in de wijk”

dinsdag 28 april 2020 11:48

“Bruine ratten gesignaleerd in de achtertuin van een rij van vier woningen aan de Lijster in Raalte Noord. Sinds de werkzaamheden aan de beschoeing vorig jaar hebben we er veel last van. Ik heb de hele aanbouw moeten restaureren omdat er rattennesten in zaten. Als het goed is is deze nu goed dicht, maar ik heb wel angst dat het weer gaat gebeuren. Het heeft me nl. 4000 euro gekost dit grapje. ”

maandag 6 april 2020 19:24

“Rattenplaag in de struiken bij de speeltuin voor kinderen aan de Kerkslagen in Lierderholthuis. ”

donderdag 19 september 2019 15:15

“wij hebben overlast van ratten , bergen zand en gaten in de achtertuin .”

maandag 24 juni 2019 22:37

“Wespennest onder de trespaplaten in de garage Zijn er kosten aan verbonden?”