Meldpunt Ongediertebestrijding Nuenen

callAfspraak maken
feedbackDoe een melding

 Ongediertebestrijding Nuenen

ongediertebestrijderNuenen maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij houden ons hoofdzakelijk bezig met de bestrijding van ratten, muizen, mieren en wespen.

 

U kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Nuenen, Gerwen en Nederwetten 

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Nuenen verdelgt met professionele apparatuur. Desondanks vragen wij u op tijd te bellen wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert.

 

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding binnen 24 uur te voldoen. Tijdens hoogzomer kunnen de wachttijden in Nuenen soms iets oplopen. Wilt u het wespennest zelf verwijderen? Pas dan goed op! Lees eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Nuenen ook regelmatig mieren. Mierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. Het heeft daarom geen zin om een afspraak te maken wanneer de overlast zich afspeelt verder weg in de tuin. een mierenplaag in huis kan verschillende oorzaken hebben.

 

Het is van belang om te weten wat de toedracht is. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

Rattenbestrijding

rattenbestrijderNuenen kan ook te maken krijgen met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Hij komt dan bij u langs om materiaal te plaatsen. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging.

 

Wij plaatsen alleen het materiaal en geven aanwijzingen om het bestrijdingsproces te kunnen versnellen. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Het betreft dus een eenmalig bezoek. Aan dit bezoek zijn ook kosten verbonden evenals het materiaal. Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

 

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Nuenen? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Nuenen, Gerwen en Nederwetten 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Nuenen kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. De muizen dringen meestal in het gebouw via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren. Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra ze zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen.

 

In Nuenen kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Nuenen. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Nuenen zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Nuenen?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Nuenen laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

zondag 6 december 2020 19:53

“Zwarte rat in de muizenklem”

dinsdag 13 oktober 2020 22:53

“Er liep 10 min geleden een bruine rat via de muur naar boven. Waarschijnlijk zitten ze onder de dakpannen”

vrijdag 4 september 2020 19:43

“Rat gezien vanmorgen op de zuiderklamp in Nuenen. Lijkt een rattennest te zitten bij de waterkant. ”

woensdag 2 september 2020 09:17

“Rat steekt brabantring over tegenover de Crijnsschool. ”

donderdag 6 augustus 2020 10:19

“Rat. 10.10 rat wandelt tuin in en vlucht richting gracht. Tweevoren34”

woensdag 20 mei 2020 18:21

“Zwarte rat (mannetje) dood in onze tuin in de wijk Tomakker gevonden. Dit is binnen een maand de tweede keer, de vorige keer betrof het een vrouwtje. Beide keren naar alle waarschijnlijkheid door onze eigen kat gedood en in onze tuin neergelegd.”

woensdag 22 april 2020 16:05

“Ratten gesignaleerd achter in onze tuin (Luiperse) en op het fiesenpad in de buurt (Kremerspad)”

woensdag 15 april 2020 10:44

“Wij hebben op de lindenhof een ratten probleem, het zijn bruine waterratten en zitten bij de sloot kant langs de europalaan en ze hebben volgens mij een nest achter in een tuin, je ziet ze dan ook door de tuinen lopen. ”

dinsdag 14 januari 2020 12:54

“ratten, beatrixstraat (overdag, evt foto beschikbaar”

vrijdag 16 augustus 2019 14:20

“Muizenplaag in tuin bij buurman en nu ook bij mij. Overdag lopen ze over terras, onder mijn stoel etc...ik ben panisch voor muizen, durf de tuin bijna niet meer in, slaap slecht en ben bang dat ze weer op zolder komen (vorig jaar gehad) Locatie: van Rijckevorsellaan , Nuenen Ongediertebestrijding verwijst me naar jullie, dus ik hoop op hulp!”

vrijdag 26 juli 2019 13:03

“Ratten Lindenhof 88 ”

woensdag 26 juni 2019 16:22

“In 7 dagen tijd 3x ratten gezien aan de Schout Leytengaarde te Nuenen”