Ongediertebestrijding Hijum

Hijum maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij bestrijden alle soorten ongedierte die gevaarlijk zijn voor de omgeving of het welzijn van bewoners en bezoekers. Denk hierbij vooral aan muizenbestrijding, rattenbestrijding en wespenbestrijding. Tijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten bij u thuis verdelgt met professionele apparatuur.

Afspraak maken

Ga voor het maken van een afspraak naar onze hoofdpagina van Leeuwarden

Melding doen

Als u ongedierte signaleert, maar niet direct een afspraak wilt maken. Dan kunt u hiervan melding doen via dezelfde hoofdpagina.

Hoe werkt het?

Onze ongediertebestrijder is meerdere dagdelen per week actief in Hijum. Wespennesten worden door de wespenbestrijder dagelijks bestreden. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor ander ongedierte, dan bent u meestal binnen één tot drie werkdagen geholpen. De hoeveelheid behandelingen, de frequentie van bestrijding en de werkwijze is sterk afhankelijk van de diersoort en de omvang van het probleem. Ga voor meer informatie naar één van onze pagina’s over:


Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Hijum. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Hijum zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Hijum?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Hijum laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

zondag 13 december 2020 00:26

“Muizen in de sumatrastraat”

dinsdag 20 oktober 2020 09:29

“Muizen in de Sumatrastraat, Leeuwarden”

vrijdag 18 september 2020 16:13

“Dode rat aangetroffen nabij de brug op het voetpad tussen Bregeleane en Skutsje (noord) in Stiens. Eerder ook een rat zien lopen nabij het water. ”

vrijdag 28 augustus 2020 17:00

“Een wespennest in de spouwmuur onder raamkozijn”

zondag 9 augustus 2020 17:51

“Wespen onder t boeideel van de keuken. Ingang bij de buurman. ”

donderdag 2 juli 2020 08:50

“Goedemorgen, via deze weg wil ik een melding maken dat onze kat regelmatig met een rat thuis komt. Wij wonen weliswaar aan het water maar het lijkt mij niet gezond en heb wel eens begrepen dat hier wel actie in ondernomen moet worden omdat de holen die ze maken schade kan veroorzaken. Wij wonen op de Tjallinga in Grou. Ik heb deze keer een foto gemaakt van het beestje en wil ik altijd even toesturen indien nodig ter bevestiging van het soort. ”

woensdag 1 juli 2020 17:37

“Jaenbuorren te Jorwert: meermaals worden ratten (groot en klein) gesignaleerd - de omvang lijkt sinds enkele weken toe te nemen”

maandag 27 april 2020 14:48

“Muizenplaag waarschijnlijk door buren die de woning aan het verbouwen door verkoop en nu leegstand”

dinsdag 22 oktober 2019 21:47

“Muizen Aletta Jacobsstraat Leeuwarden ”

donderdag 15 augustus 2019 10:57

“Er is een wespennest boven de ingang van sporthal Camminghahah aan het kalverdijkje in Leeuwarden.”

maandag 1 juli 2019 20:33

“Muizen in huis. Adres: Mezenstraat te Leeuwarden ”