Ongediertebestrijding Wijnaldum

ongediertebestrijderWijnaldum maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten, muizen, mieren en wespen.

Afspraak maken

ContactU kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Harlingen 

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Wijnaldum verdelgt met professionele apparatuur. Desondanks vragen wij u op tijd te bellen wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert.

Meestal binnen 24 uur

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding binnen 24 uur te voldoen. Tijdens hoogzomer kunnen de wachttijden in Wijnaldum soms iets oplopen.

 

Wilt u het wespennest zelf verwijderen? Pas dan goed op! Lees eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Wijnaldum ook regelmatig mieren. Mierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. Het heeft daarom geen zin om een afspraak te maken wanneer de overlast zich afspeelt verder weg in de tuin of buiten op de stoep. Een mierenplaag in huis kan verschillende oorzaken hebben.

 

Het is van belang om te weten wat de toedracht is. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

Rattenbestrijding

rattenbestrijderWijnaldum kan ook te maken krijgen met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Hij komt dan bij u langs om materiaal te plaatsen. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging.

Eén bezoek

Het bezoek van onze bestrijder is éénmalig. Hij voert inspectie uit, geeft aanwijzingen en plaatst professionele materialen indien gewenst. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Daarom moet u zelf zorgdragen voor adequate opvolging. De rattenbestrijder geeft hiervoor duidelijke instructies. Aan ons bezoek zijn ook kosten verbonden evenals het materiaal. Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

Openbare ruimte

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Wijnaldum? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Harlingen 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Wijnaldum kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. De muizen dringen meestal in het gebouw via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren. Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra ze zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen.

Mechanisch of toxicologisch

In Wijnaldum kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden. Net als bij een rattenbestrijding leggen wij ook bij muizenbestrijding maar één bezoek af. Daarom gebruiken wij enkel middelen en materialen die uitsluitend bedoeld zijn voor particulier gebruik.

 

Tijdens ons bezoek voeren wij een inspectie uit en geven wij aanwijzingen. Indien gewenst plaatsen wij materialen en geven hier instructies bij. U moet zelf zorgdragen voor adequate opvolging en dagelijkse controle van de materialen. Ons bezoek brengt ook kosten met zich mee. 

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Wijnaldum. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Wat verder nog van belang is..

Ongediertebestrijding en WelzijnHet is voor u en ons belangrijk dat Wijnaldum zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Doel is om gevaar te vermijden en onze gezondheid te beschermen. Bestrijding is echter een laatste redmiddel! Overlast van insecten en dieren moeten wij gedeeltelijk accepteren.

Onze verantwoordelijkheid

BijHet is onze taak en verantwoordelijkheid om goed onderscheid te maken tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Ongediertebestrijding wordt streng beoordeeld op nut en noodzaak. Veel insecten en diersoorten worden bedreigd.

 

Vooral de hoeveelheid insecten in onze leefwereld is het laatste decennium dramatisch achteruit gegaan. Bedenk dus altijd eerst een alternatieve oplossing. Veel insecten, vooral in het voorjaar zijn maar tijdelijk actief.

Wespennest verwijderen Wijnaldum

Planning wespennest bestrijden Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan kunt u het wespennest laten bestrijden door onze wespenverdelger. Wijnaldum wordt meegenomen in de route op een doordeweekse dag. Wij werken alleen overdag tussen 8:00 en 18:00. Soms wordt in Wijnaldum de wespenbestrijding op zaterdag uitgevoerd. Dit gebeurt in de regel echter enkel tijdens topdrukte.

Zelf het wespennest weghalen

Wespennest verwijderen niet zelf proberenU kunt ook zelf proberen om het wespennest weg te halen, maar wij raden aan om dit alleen te doen wanneer enkel de koninginnewesp nog actief is. Zodra er ook werksters actief zijn dan is het al gevaarlijk.

 

Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. De kosten van onze dienst zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden nadat wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

dinsdag 9 februari 2021 20:36

“ik heb last van muizen in de kelder een stuk of 20 durf ze zelf niet weg te halen ”

vrijdag 22 januari 2021 14:04

“Ratten / muizen Ellen Keystraat en hoge dijk ”

maandag 11 januari 2021 16:38

“afwateringsloot achter tuinen Emmastraat De Krim . Ratten nesten/holen 2 stuks zo te zien . Ratten gesignaleerd . Gif geplaatst onlangs bij mijzelf in de garage.”

maandag 30 november 2020 10:23

“Muizen in Bovenover. Ik heb al 6 weken last van muizen in mijn appartement en al alles geprobeerd ze te verjagen”

zaterdag 14 november 2020 13:10

“Kleine rat in zwolle de wipstrik keijzerstr in de keukenkast vd waterafvoer. Maar nu loopt de rat id keuken omdat we hem hebben geprobeerd te vangen”

zondag 30 augustus 2020 18:29

“Ratten in de tuin al weken lang. Een koppeltje zo lijkt het. Met kleine kinderen in huis en bij de buren niet wenselijk. Ook overdag zijn ze zeer actief.”

donderdag 13 augustus 2020 17:10

“Gister heb ik melding gemaakt van een wespennest onder de dakgoot... Vermeerplantsoen Drunen! Verdelger is net geweest... blijken HOORNAAR S te zijn Dit wilde ik even melden!”

woensdag 3 juni 2020 03:59

“Mierenplaag, Rotterdam Martinus Steijnstraat”

zaterdag 11 april 2020 22:38

“Familie steenmatters aangetroffen bij kruispunt L.J. Zielstraweg / Petrus Campersingel, achtermuurtje bij water. ”

zondag 29 maart 2020 11:09

“bruine rat in de tuin Burgemeester Verstegen straat Westzaan”

woensdag 26 februari 2020 07:58

“Dag er zitten ratten of marters onder onze zonnepanelen.”

zondag 8 december 2019 23:13

“Wespennest in dak 2017 wespennest in spouwmuur 2018: zelfde woning”

maandag 17 juni 2019 23:22

“Ratten muizenplaag, het bosman, lage kamp, achterkamp, wijk pierik 1, denekamp ”