Meldpunt Ongediertebestrijding Colmschate

callAfspraak maken
feedbackDoe een melding

Ongediertebestrijding Colmschate

ongediertebestrijderColmschate maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij houden ons hoofdzakelijk bezig met de bestrijding van ratten, muizen, mieren en wespen.

 

U kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Deventer 

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Colmschate verdelgt met professionele apparatuur. Desondanks vragen wij u op tijd te bellen wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert.

 

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding binnen 24 uur te voldoen. Tijdens hoogzomer kunnen de wachttijden in Colmschate soms iets oplopen. Wilt u het wespennest zelf verwijderen? Pas dan goed op! Lees eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Colmschate ook regelmatig mieren. Mierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. Het heeft daarom geen zin om een afspraak te maken wanneer de overlast zich afspeelt verder weg in de tuin. een mierenplaag in huis kan verschillende oorzaken hebben.

 

Het is van belang om te weten wat de toedracht is. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

Rattenbestrijding

rattenbestrijderColmschate kan ook te maken krijgen met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Hij komt dan bij u langs om materiaal te plaatsen. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging.

 

Wij plaatsen alleen het materiaal en geven aanwijzingen om het bestrijdingsproces te kunnen versnellen. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Het betreft dus een eenmalig bezoek. Aan dit bezoek zijn ook kosten verbonden evenals het materiaal. Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

 

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Colmschate? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Deventer 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Colmschate kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. De muizen dringen meestal in het gebouw via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren. Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra ze zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen.

 

In Colmschate kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Colmschate. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Wat verder nog van belang is..

Ongediertebestrijding en WelzijnHet is voor u en ons belangrijk dat Colmschate zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Doel is om gevaar te vermijden en onze gezondheid te beschermen. Bestrijding is echter een laatste redmiddel! Overlast van insecten en dieren moeten wij gedeeltelijk accepteren.

 

BijHet is onze taak en verantwoordelijkheid om goed onderscheid te maken tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Ongediertebestrijding wordt streng beoordeeld op nut en noodzaak. Veel insecten en diersoorten worden bedreigd.

 

Vooral de hoeveelheid insecten in onze leefwereld is het laatste decennium dramatisch achteruit gegaan. Bedenk dus altijd eerst een alternatieve oplossing. Veel insecten, vooral in het voorjaar zijn maar tijdelijk actief.

Wespennest verwijderen Colmschate

Planning wespennest bestrijden Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan kunt u het wespennest laten bestrijden door onze wespenverdelger.  Colmschate wordt meegenomen in de route op een doordeweekse dag. Wij werken alleen overdag tussen 8:00 en 18:00. Soms wordt in Colmschate de wespenbestrijding op zaterdag uitgevoerd. Dit gebeurt in de regel echter enkel tijdens topdrukte.

Zelf het wespennest weghalen

Wespennest verwijderen niet zelf proberenU kunt ook zelf proberen om het wespennest weg te halen, maar wij raden aan om dit alleen te doen wanneer enkel de koninginnewesp nog actief is. Zodra er ook werksters actief zijn dan is het al gevaarlijk.

 

Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. De kosten van onze dienst zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

zondag 2 mei 2021 14:03

“Zwarte rat in de keukenlade; Schoutenweg”

zondag 8 november 2020 22:22

“Muizen door verbouwing buren.”

donderdag 22 oktober 2020 20:01

“Ratten in de wijk. Heyinckstraat”

woensdag 30 september 2020 16:45

“Wij hebben last van massa's fruitvliegjes, die tegen de avond buiten voor de ramen op de eerste verdieping vliegen. Vorig jaar, in ongeveer dezelfde periode, zijn ze erin geslaagd om ook binnen te komen., in zulke aantallen dat de ramen bijna zwart waren. . Tegenover de ramen staat in onze tuin een grote boom ( cupres) . Het lijkt dat ze daar uitkomen. Onder de boom staan de vuilniscontainers, maar die zijn goed dicht en schoon. Ik zie daar ook geen vliegjes. Kan de boom de oorzaak zijn van het aantrekken van de vliegjes.? Wat kunnen we hiertegen doen?”

dinsdag 11 augustus 2020 10:13

“Wespennest onder dakgoot, goed bereikbaar.”

zaterdag 27 juni 2020 00:20

“Last van madenplaag en vliegenplaag in de venenstraat door de containers van de groentewinkel ze maken het niet schoon en alles kruipt bij mij en de buren in de tuin de turkse bakkerij heeft erookal over geklaagd ik heb 1000 keer gevraagd alles elke dag schoon te maken doen ze niet vreselijk dit”

vrijdag 26 juni 2020 08:32

“Aan de IJsselkade/Rembrandtkade in Deventer, tussen de spoorbrug en de stoplichten. Agressieve groep wespen die je omringen en steken. (Kant van het voetpad langs de IJssel.) ”

dinsdag 16 juni 2020 16:48

“er lopen hier veel ratten bij de bedrijven( vermoedelijk ook in het groen)”

dinsdag 16 juni 2020 16:48

“er lopen hier veel ratten bij de bedrijven( vermoedelijk ook in het groen)”

maandag 15 juni 2020 22:06

“Er zitten meerdere wespennesten in de bomen rondom mijn flat savonds vliegen ze allemaal tegen de ruiten aan bij meerdere flats en ze zijn extreem groot en wild ”

zaterdag 30 mei 2020 17:14

“Rat op klaarlichte dag op de kolkweg”

woensdag 27 mei 2020 09:45

“Overlast vermoedelijk ratten. Hol in tuin. Wonen bij watergang Springerlaan. Gisteravond bij het wandelen steekt er een rat van 25 cm over. Graag contact.”

woensdag 2 oktober 2019 14:23

“Muizen in de flat aan de Volkerakstraat te Deventer”

vrijdag 6 september 2019 23:08

“Spinnen aan de lantarenpaal Bellendonkplein en Bellendonkstraat in deventer”

woensdag 24 juli 2019 16:24

“woning tussen de vloeren en op zolder all meerdere muizen in korte tijd gevangenen (drie maand zo 25 stuks ) van de week zelfs binnen twee uur .... val gevuld geplaatst me partner komt een uurtje of twee later op zolder en treft muis aan , nu levende muis gevangen spatel tussen het plafon in de val ”

zondag 23 juni 2019 11:15

“Wespen onder de dakpannen Nachtegaal”

zaterdag 22 juni 2019 17:38

“Wij hebben een rat onder de vlonder id voortuin die vermoedelijk een nest ah bouwen is. Markushof Deventer ”