Meldpunt Ongediertebestrijding Lepelstraat

callAfspraak maken
feedbackDoe een melding

 Ongediertebestrijding Lepelstraat

ongediertebestrijderLepelstraat maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij houden ons hoofdzakelijk bezig met de bestrijding van ratten, muizen, mieren en wespen.

 

U kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Bergen op Zoom 

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Lepelstraat verdelgt met professionele apparatuur. Desondanks vragen wij u op tijd te bellen wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert.

 

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding binnen 24 uur te voldoen. Tijdens hoogzomer kunnen de wachttijden in Lepelstraat soms iets oplopen. Wilt u het wespennest zelf verwijderen? Pas dan goed op! Lees eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Lepelstraat ook regelmatig mieren. Mierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. Het heeft daarom geen zin om een afspraak te maken wanneer de overlast zich afspeelt verder weg in de tuin. een mierenplaag in huis kan verschillende oorzaken hebben.

 

Het is van belang om te weten wat de toedracht is. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

Rattenbestrijding

rattenbestrijderLepelstraat kan ook te maken krijgen met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Hij komt dan bij u langs om materiaal te plaatsen. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging.

 

Wij plaatsen alleen het materiaal en geven aanwijzingen om het bestrijdingsproces te kunnen versnellen. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Het betreft dus een eenmalig bezoek. Aan dit bezoek zijn ook kosten verbonden evenals het materiaal. Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

 

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Lepelstraat? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Bergen op Zoom 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Lepelstraat kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. De muizen dringen meestal in het gebouw via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren. Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra ze zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen.

 

In Lepelstraat kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Lepelstraat. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Lepelstraat zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Lepelstraat?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Lepelstraat laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

vrijdag 30 april 2021 11:46

“Ik heb ratten in mijn tuin. Voor het eerst gisteren gesignaleerd en zojuist nog voorzichtig gekeken en zag er een rondscharrelen. Ben gelijk weer naar binnen gegaan, want ik ben er bang van. Mijn huis bevind zich in de Hertshoornstraat te Bergen op Zoom, waar nu nieuwe riolering wordt aangelegd en ook in de doorgang naast mijn huis.”

zaterdag 7 november 2020 22:55

“Meerdere Ratten op straat. Grauwe Gans Bergen op Zoom”

woensdag 30 september 2020 14:41

“Gistermiddag een rat gezien op de parkeerplaats onder de flatjes aan de Klaverstraat nrs 17-21”

zondag 13 september 2020 23:37

“ik woon in de plejadenlaan in bergen op zoom,ik sprak net de buurvrouw die de hondjes aan t uit laten was. ze wes enigsinds in paniek. op de weg zat een grote rat. die door dat de hond er naar toe liep recht in de lage bossage tussen de twee flat in liep. ik wil dit melden omdat het er nu zoals ze gezien heeft er maar eentje was maar dat is snel veranderd.”

dinsdag 1 september 2020 13:11

“Muizen in huis Hof van Steketee Bergen op Zoom”

zaterdag 29 augustus 2020 22:36

“Ratten in de bosjes voor de Weer 2 ansjovislaan”

zaterdag 15 augustus 2020 20:27

“Wespennest in gemeenteplantsoen Louis Armstrong erf. Er zijn al diverse kinderen gestoken. Graag contact zsm”

vrijdag 7 augustus 2020 16:18

“Ratten tussen plafond en spouwmuren ”

vrijdag 3 juli 2020 14:31

“Rat(ten) geconstateerd tot aan woning gelegen aan de Goudbaard te Bergen op Zoom.”

maandag 29 juni 2020 17:44

“Meerdere ratten (minimaal 4) bij de karel doormanstraat Bergen op Zoom.”

maandag 29 juni 2020 11:49

“Ratten gezien aan de achterzijde van het appartementengebouw "de Weer 2" aan de Ansjovislaan te Bergen op Zoom”

zaterdag 13 juni 2020 20:42

“Rat gesignaleerd in de Klaverstraat naast het Sint Catharina: het beestje klom gauw de begroeiing toen ik haar/hem zag”

dinsdag 26 mei 2020 22:58

“Alle eikenbomen op Prins Mauritsweg vol met grote prosessierupsnesten!!. ”

zaterdag 9 mei 2020 14:06

“De eerste ratten melden zich alweer aan. Diegene die op het grasveld op de Melanendreef ligt is gelukkig dood!”

woensdag 19 februari 2020 19:59

“Tijdens het uitlaten van de hond (in het donker) zie ik regelmatig ratten in de slootkant en in het water van de sloot aan de Kapitein Vinkesteinstraat te Halsteren t.h.v. het schoolplein van de basisschool de Schans, dit lijkt mij een zeer onwenselijke situatie.”

zondag 2 februari 2020 16:48

“Muizen rond het huis en tussen de dak pannen in de gemeente Bergen op Zoom aan de Paterkustersstraat.”

zondag 2 februari 2020 16:41

“We hebben steeds meer last van muizen , gelukkig nog niet in huis. Maar wel tussen de dakpannen en dak beschot. Heb muizenvallen staan in de tuin die na iedere nacht vol zit.”

vrijdag 24 januari 2020 18:41

“Ratten.... in een om het huis, maakt alles kapot”

zaterdag 5 oktober 2019 08:38

“Koepelstraat muizenoverlast”

zaterdag 21 september 2019 23:59

“Ratten, Duvenee nabij Sloot”

maandag 2 september 2019 19:41

“Ansjovislaan, rat gewoon over de trottoir boven langs de appartementen. ”

zondag 25 augustus 2019 18:15

“Er is voorlopig 1 rat gesignaleerd in de drabbestraat”

maandag 29 juli 2019 10:30

“Ratten, Leemplaats, Bergen op Zoom”

donderdag 25 juli 2019 10:12

“Ratten zichtbaar in verschillende tuinen Zuidsingel”

woensdag 3 juli 2019 11:27

“Processierups, Antwerpsestraatweg. Diverse nesten in de bomen in de middenberm tegenover het benzinestation vlak voor de rotonde naar de N289.”