Meldpunt Ongediertebestrijding Aadorp

callAfspraak maken
feedbackDoe een melding

 Ongediertebestrijding Aadorp

ongediertebestrijderAadorp maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij houden ons hoofdzakelijk bezig met de bestrijding van ratten, muizen, mieren en wespen.

 

U kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Almelo 

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Aadorp verdelgt met professionele apparatuur. Desondanks vragen wij u op tijd te bellen wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert.

 

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding binnen 24 uur te voldoen. Tijdens hoogzomer kunnen de wachttijden in Aadorp soms iets oplopen. Wilt u het wespennest zelf verwijderen? Pas dan goed op! Lees eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Aadorp ook regelmatig mieren. Mierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. Het heeft daarom geen zin om een afspraak te maken wanneer de overlast zich afspeelt verder weg in de tuin. een mierenplaag in huis kan verschillende oorzaken hebben.

 

Het is van belang om te weten wat de toedracht is. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

Rattenbestrijding

rattenbestrijderAadorp kan ook te maken krijgen met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Hij komt dan bij u langs om materiaal te plaatsen. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging.

 

Wij plaatsen alleen het materiaal en geven aanwijzingen om het bestrijdingsproces te kunnen versnellen. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Het betreft dus een eenmalig bezoek. Aan dit bezoek zijn ook kosten verbonden evenals het materiaal. Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

 

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Aadorp? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Almelo 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Aadorp kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. De muizen dringen meestal in het gebouw via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren. Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra ze zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen.

 

In Aadorp kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Aadorp. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Aadorp zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Aadorp?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Aadorp laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

dinsdag 4 mei 2021 19:45

“Ratten Gerard douwstraat Hendrik de kyzerstraat ”

vrijdag 25 september 2020 07:09

“Een flinke langpootmuggen plaag aan de berlagelaan”

zaterdag 19 september 2020 12:10

“Bijen nest boom achy er tuin”

donderdag 17 september 2020 16:24

“Bijennest in spouwmuur in appartementencomplex binnenstad Almelo”

woensdag 26 augustus 2020 12:39

“Wespennest in een boom. De boom zit naast de eerste parkeerplaats.”

donderdag 20 augustus 2020 19:06

“Vermoedelijk zwarte rat. Achter Trespa gevelbekleding plat dak garage/woonkamer. Erg veel ratttenkeutels maar alles opgedroogd.”

dinsdag 23 juni 2020 23:18

“Vleermuizen onder dakpannen, zorgt voor overlast in de avond.”

dinsdag 16 juni 2020 10:02

“wespennest onder dakpannen”

maandag 20 april 2020 13:56

“Heel groot Wespennest in grond. Uitlaat gebied honden. In buurt van woonwijk. De wespen vliegen in en uit op meerdere plekken in de grond. Zeker 5a6 meter breed. Overkant van diamantstraat Almelo. ”

maandag 9 maart 2020 19:17

“Vrijwel iedere avond , als het duister is ; komen er "ratten " via de buren in onze tuin om de opgehangen pindazakken [ bestemd voor de "Mezen"] leeg te plunderen. Verwijderen van de pindazakken heeft "geen resultaat" Betreft de woningen gelegen aan "Borg Allersma" nabij de "BUSHALTE " ”

dinsdag 4 februari 2020 22:25

“2-2-2020 en 4-2-2020 op Bleskolkweg (50 mtr vanaf bruggetje Hollandergraven-Vriezenveenseweg) grenst aan terrein Meulenbelt. 2x een dode rat op de weg. Wij maken ons zorgen of deze ratten vergiftigd zijn omdat wij hier geregeld onze honden uitlaten.”

vrijdag 17 januari 2020 06:45

“Muizen onder het dakbeschot bij de Wheer in Almelo”

dinsdag 29 oktober 2019 15:43

“De rondom de weggelerstraat hebben wij hier last van muizen en ratten. ”

dinsdag 29 oktober 2019 15:41

“De buurt weggelerstraat, bornsestraat en de straat achter de weggelerstraat hebben last van muizen en ratten. Waarschijnlijk doordat er huizen bij gebouwd word en de riolering niet word aangepakt.”

dinsdag 25 juni 2019 19:22

“Wespennest in vogelhuisje. ”

zondag 23 juni 2019 17:57

“Wespennest in de tuin”