Meldpunt Ongediertebestrijding Montferland

Maak een afspraak
Doe een melding

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Montferland kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten en muizen in huis en rondom gebouwen van bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Montferland.

Wespen en mieren

wespen bestrijdenTijdens het voorjaar en de zomer tussen april en oktober bestrijden wij ook wespennesten en mieren in huis

Lees verder over:

Rattenbestrijding

muizenbestrijding

Ongedierte in huis

Muizen en Ratten bij Bedrijven en instellingen

 

Afspraak maken:

0900-2800200

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Montferland

 

Werkgebied:

Azewijn, Beek, Braamt, Didam, 's-Heerenberg, Kilder, Lengel, Loerbeek, Stokkum, Vethuizen, Wijnbergen, Zeddam

Wespennest verwijderen

Wespennest in huisWanneer u doelgericht wespen af en aan ziet vliegen naar een bepaalde plek, wees dan alert! Er is dan waarschijnlijk sprake van een wespennest.

 

Wespennesten in Montferland treffen wij meestal aan in de spouwmuur of in de grond, maar ook onder dakbeschot en dakkapellen. Wij bestrijden eerst het wespennest. Na enkele weken kan het nest op veilige wijze verwijderd worden.

 

Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Wespenbestrijding

wespenbestrijdingNadat wij de wespenbestrijding hebben uitgevoerd kan het wespennest verwijderd worden mits de omstandigheden deze werkzaamheden toelaten.

 

Wespennesten zitten echter meestal op plekken waar men niet bij komt. In de praktijk komt het daarom maar zelden voor dat het wespennest na de bestrijding daadwerkelijk weggehaald wordt.

 

Zodra de wespen en de koningin bestreden zijn, kan het papieren materiaal wat daarna overblijft verder ook geen kwaad. Daarom voert onze wespenbestrijder In Montferland alleen de bestrijding uit.

Mierenbestrijding

MierenbestrijdingIn Montferland voeren wij mierenbestrijding uit in huis of in gebouwen van bedrijven en instellingen. Denk hierbij aan kinderdagverblijven, scholen of kantoren.

 

mierenoverlastMierennesten zitten meestal in een zanderige bodem tussen de 10 en 50 cm diep. Op onze terrassen kan men in de loop van het voorjaar de zandhoopjes met de uitgangen constateren.

 

Zodra mieren onder het huis of onder het gebouw zitten kunnen die uitgangen helaas ook binnenshuis of binnen het gebouw terecht komen. 

 

Lees verder over onze mierenbestrijding

Rattenbestrijding

rattenbestrijdingDe bestrijding van ratten krijgt steeds meer regelgeving in verband met het milieu en dierenwelzijn. Men moet een rattenprobleem zeer bewust benaderen. Evenals met de bestrijding van muizen verdient een rattenprobleem veel aandacht met betrekking tot omgevingsfactoren en materiaal.

Voedsel

Ratten houden van vogelvoerMontferland kan ook te maken krijgen met de aanwezigheid van ratten. Meestal heeft dit te maken met het aanbod van voedsel die deze dieren graag eten.

 

Rattenbestrijding gaat dan ook altijd gepaard met een goede strategie. Wij hebben oplossingen voor bewoners thuis en voor bedrijven.

 

Lees verder over onze rattenbestrijding

Tel: 0900-2800200

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingWij zijn doorgaans het hele jaar bezig met muizenbestrijding in Montferland. Vooral bij inwoners thuis, maar ook op de werkplek kunnen muizen voor veel overlast zorgen. 

Werkwijze

Muizen bestrijdenEen goede muizenbestrijding vergt kennis en goed materiaal. Sommige situaties zijn daarom alleen weggelegd voor deskundigen.

 

Hoe eerder de bestrijding uitgevoerd wordt, hoe sneller de bestrijding ook zal verlopen. Een muizenplaag die al enkele weken voortduurt vereist professionele bestrijdingsmiddelen.

 

Lees verder over onze muizenbestrijding

Tel: 0900-2800200

Ongedierte in huis

Muizen in huis kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast richten ze ook veelal materiële schade aan. Wanneer uw woning of gebouw geschakeld is aan andere woningen of gebouwen, dan kunnen de muizen ook bij de buren voor overlast gaan zorgen. Goede preventie en beheersing is daarom tevens van belang.

 

Mieren in huis vormen niet direct een gevaar voor onze gezondheid, maar belangrijk om te weten is dat ze wel degelijk bacteriën met zich meebrengen. Zodra ze onze keuken gaan bevuilen dienen er wel adequate maatregelen getroffen te worden.

 

Ratten in huis kunnen voor een hoop narigheid zorgen. Buiten het feit dat ze een hoop paniek teweeg kunnen brengen, zijn veel ratten dragers van bacteriën die Leptospirose kunnen veroorzaken ( Ziekte van Weil ). Om deze reden dienen direct maatregelen getroffen te worden.

 

Kakkerlakkenplaag in huis zijn in tegenstelling tot wat vele mensen denken meestal een toevalligheid. Tenzij bepaalde woningen of bijvoorbeeld restaurants langere tijd bevuild zijn, worden kakkerlakken meestal per ongeluk in huis gebracht. Tijdig ingrijpen is noodzakelijk.

Zelf ongedierte bestrijden

Wilt u zelf ongedierte bestrijden? Raadpleeg dan eerst onze plaagdierengids of insectengids. 

 

Voordat u zelf begint met bestrijdingsmiddelen kan het van belang zijn om eerst meer kennis op te doen over het betreffende diersoort. Daarmee kan de bestrijding soms een stuk effectiever uitgevoerd worden. In veel gevallen hoeven er helemaal geen bestrijdingsmiddelen toegepast te worden.

Bedrijven en instellingen

ongediertebestrijding bedrijvenMet name muizenoverlast en ratten rondom gebouwen zorgen in Montferland regelmatig voor slechte hygiëne en financiële schade. Deze risico's kunnen beperkt worden door tijdig in te grijpen.

Incidenteel of structureel

Ongediertebestrijding bij bedrijvenVoor incidentele bestrijding kunt u ons bellen om een afspraak te maken. Onze deskundige voert een bestrijding uit en geeft advies over preventie.

 

Voor structurele bescherming tegen ongedierte worden wij ondersteund door Aliansa Plaagdiermanagement.

Meldingen en Actualiteit Montferland

Muizen\verantwoordelijkheden rondom muizen.jpgAls u inwoner bent van Montferland, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

Doe een melding

Gemeente Montferland

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Montferland, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Indeling

Onder de gemeente Montferland vallen de plaatsen: Azewijn, Beek, Braamt, Didam, 's-Heerenberg, Kilder, Lengel, Loerbeek, Stokkum, Vethuizen, Wijnbergen, Zeddam

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

maandag 24 augustus 2020 08:43

“Wij hebben last van ratten rondom het huis ”

maandag 3 augustus 2020 17:20

“Diverse ratten gesignaleerd Minister Veldkamperstraat ‘s-Heerenberg (achter voormalig pand Xenos) ”

donderdag 13 februari 2020 12:26

“Ratten in achtertuin gezien. Kerkwijk didam”

maandag 7 oktober 2019 10:57

“Zaterdagochtend 5-10 op terras in onze achtertuin een bruin rat gesignaleerd. We wonen in bebouwde kom aan rand Didam, Koolmeesstraat.”

woensdag 26 juni 2019 15:19

“Processie rups 7 heuvelen weg s heerenberg fietspad eiken vol rupsen”