Meldpunt Ongediertebestrijding Doetinchem

Wat doen wij?

WespenbestrijdingVoor ongediertebestrijding in Doetinchem, Gaanderen en Wehl kunt u een afspraak met ons maken. Tussen de maanden mei en september gaat onze aandacht vooral uit naar de bestrijding van mieren en wespen. Wij bestrijden alleen wanneer sprake is van overlast. 

 

Ga verder naar onze informatie over wespenbestrijding of mierenbestrijding

Muizen en ratten

muizenbestrijding en rattenbestrijdingVerder zijn wij gedurende het hele jaar bezig met de preventie en bestrijding van ratten en muizen. U kunt bellen voor rattenbestrijding in de tuin of rondom gebouwen.

 

In huis en in gebouwen van bijvoorbeeld kantoren en scholen voeren wij ook muizenbestrijding uit.

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Doetinchem

 

Werkgebied:

Doetinchem, Gaanderen en Wehl

Wespennest verwijderen

Wespennest in huisWanneer u continu wespen ziet aanvliegen en wegvliegen naar een specifieke plek, dan is er waarschijnlijk sprake van een wespennest. In Doetinchem, Gaanderen en Wehl zien wij de meeste wespennesten ontstaan in de spouwmuur of in de grond

 

Verder treffen wij veel wespennesten aan achter het dakbeschot, dakkapellen of bijvoorbeeld in de schuur

 

Het wespennest moet altijd eerst worden uitgeschakeld voordat het verwijderd kan worden. Nadat wij de wespenbestrijding afgerond hebben kunt u (na enkele dagen of weken) het wespennest verwijderen

Wat gebeurt er tijdens een wespenbestrijding?

wespenbestrijding

Wespennesten zitten meestal op plekken waar men niet bij komt. Daarom is het bestrijden van een wespennest meestal niet weggelegd voor iemand zonder de juiste middelen en bescherming. Ook wanneer het wespennest vrij zichtbaar is kan het (juist) nog erg gevaarlijk zijn.

 

In Doetinchem bestrijden wij het wespennest met een DR 5 poederverstuiver met persluchtaansluiting. Hiermee kunnen wij holle ruimtes achter kleine gaatjes volblazen met een poeder.

 

In de poeder zit de werkzame stof bendiocarb. De meest veilige insecticide welke door de professionele plaagdierbestrijder wordt gebruikt in huis of in de tuin. Wij hebben ook apparatuur om op hoogte te kunnen bestrijden. 

 

U kunt gewoon thuis blijven tijdens de bestrijding. Voor de veiligheid vraagt onze wespenverdelger wel aan u om binnen te blijven. Wespen kunnen soms aggressief reageren. 

 

Lees verder over de kosten en de werkwijze van onze wespenbestrijding

Mierenbestrijding

MierenbestrijdingIn Doetinchem, Gaanderen en Wehl voeren wij mierenbestrijding uit in huis of in gebouwen van bedrijven en instellingen. Denk hierbij aan kinderdagverblijven, scholen of kantoren.

 

mierenoverlastMierennesten zitten meestal in een zanderige bodem tussen de 10 en 50 cm diep. Op onze terrassen kan men in de loop van het voorjaar de zandhoopjes met de uitgangen constateren.

 

Zodra mieren onder het huis of onder het gebouw zitten kunnen die uitgangen helaas ook binnenshuis of binnen het gebouw terecht komen. 

 

Lees verder over onze mierenbestrijding

Rattenbestrijding

rattenbestrijdingDe bestrijding van ratten krijgt steeds meer regelgeving in verband met het milieu en dierenwelzijn. Men moet een rattenprobleem zeer bewust benaderen. Evenals met de bestrijding van muizen verdient een rattenprobleem veel aandacht met betrekking tot omgevingsfactoren en materiaal.

Voedsel

Ratten houden van vogelvoerDoetinchem kan ook te maken krijgen met de aanwezigheid van ratten. Meestal heeft dit te maken met het aanbod van voedsel die deze dieren graag eten.

 

Rattenbestrijding gaat dan ook altijd gepaard met een goede strategie. Wij hebben oplossingen voor bewoners thuis en voor bedrijven.

 

Lees verder over onze rattenbestrijding

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingWij zijn doorgaans het hele jaar bezig met muizenbestrijding in Doetinchem. Vooral bij inwoners thuis, maar ook op de werkplek kunnen muizen voor veel overlast zorgen. 

Werkwijze

Muizen bestrijdenEen goede muizenbestrijding vergt kennis en goed materiaal. Sommige situaties zijn daarom alleen weggelegd voor deskundigen.

 

Hoe eerder de bestrijding uitgevoerd wordt, hoe sneller de bestrijding ook zal verlopen. Een muizenplaag die al enkele weken voortduurt vereist professionele bestrijdingsmiddelen.

 

Lees verder over onze muizenbestrijding

Ongedierte in huis

Muizen in huis kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast richten ze ook veelal materiële schade aan. Wanneer uw woning of gebouw geschakeld is aan andere woningen of gebouwen, dan kunnen de muizen ook bij de buren voor overlast gaan zorgen. Goede preventie en beheersing is daarom tevens van belang.

 

Mieren in huis vormen niet direct een gevaar voor onze gezondheid, maar belangrijk om te weten is dat ze wel degelijk bacteriën met zich meebrengen. Zodra ze onze keuken gaan bevuilen dienen er wel adequate maatregelen getroffen te worden.

 

Ratten in huis kunnen voor een hoop narigheid zorgen. Buiten het feit dat ze een hoop paniek teweeg kunnen brengen, zijn veel ratten dragers van bacteriën die Leptospirose kunnen veroorzaken ( Ziekte van Weil ). Om deze reden dienen direct maatregelen getroffen te worden.

 

Kakkerlakkenplaag in huis zijn in tegenstelling tot wat vele mensen denken meestal een toevalligheid. Tenzij bepaalde woningen of bijvoorbeeld restaurants langere tijd bevuild zijn, worden kakkerlakken meestal per ongeluk in huis gebracht. Tijdig ingrijpen is noodzakelijk.

Zelf ongedierte bestrijden

Wilt u zelf ongedierte bestrijden? Raadpleeg dan eerst onze plaagdierengids of insectengids. 

 

Voordat u zelf begint met bestrijdingsmiddelen kan het van belang zijn om eerst meer kennis op te doen over het betreffende diersoort. Daarmee kan de bestrijding soms een stuk effectiever uitgevoerd worden. In veel gevallen hoeven er helemaal geen bestrijdingsmiddelen toegepast te worden.

Bedrijven en instellingen

ongediertebestrijding bedrijvenMet name muizenoverlast en ratten rondom gebouwen zorgen in Doetinchem regelmatig voor slechte hygiëne en financiële schade. Deze risico's kunnen beperkt worden door tijdig in te grijpen.

Incidenteel of structureel

Ongediertebestrijding bij bedrijvenVoor incidentele bestrijding kunt u ons bellen om een afspraak te maken. Onze deskundige voert een bestrijding uit en geeft advies over preventie.

 

Voor structurele bescherming tegen ongedierte worden wij ondersteund door Aliansa Plaagdiermanagement.

Meldingen en Actualiteit Doetinchem

Muizen\verantwoordelijkheden rondom muizen.jpgAls u inwoner bent van Doetinchem, Gaanderen of Wehl, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Doetinchem

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Doetinchem, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Indeling

Onder de gemeente Doetinchem vallen de plaatsen: Gaanderen, Wehl

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

maandag 11 oktober 2021 13:44

“wespennest spouwmuur/plafond carpot”

donderdag 2 september 2021 17:16

“Ratten in de tuin ,bij meerdere buren ”

zaterdag 17 juli 2021 13:03

“17-7-2021 Overdag (rond 11.00 uu) bruine rat gesignaleerd op de oprit bij de voordeur, Alsemveld, nabij rotonde fietspad, in Doetinchem. Na de signalering, omdat wij de rat niet meer zagen, hebben wij de auto gecontroleerd en troffen wij de bruine rat aan onder de motorkap van de auto. De rat kroop naar onderen en daarna niet meer gesignaleerd. Ook hebben wij de laatste weken overlast van een steenmarter op ons dak.”

zondag 6 juni 2021 19:02

“Hoornaar nest in overstek”

maandag 20 juli 2020 08:06

“Ratten in de achtertuin. Al enkele weken worden meerdere bruine ratten gezien, ook overdag. Klimmen in appelboom.”

zondag 5 juli 2020 08:06

“Fazantlaan Doetinchem, inmiddels 3 ratten gevangen in de achtertuin. Ik lees hier meldingen uit dezelfde buurt en dan verbaas ik me dat de gemeente geen actie onderneemt. Morgen maar weer eens bellen/mailen.”

woensdag 24 juni 2020 08:20

“ik heb op 24-06-2020 een overjarige bruine rat gevangen ik heb zelf al jaren met dit soort dieren en als je een rat overdag ziet eten en vangt bestaat de risico dat er meerdere zullen zitten”

maandag 8 juni 2020 10:03

“Ratten in achtertuinen Acacialaan en Meester Lovinklaan”

maandag 4 mei 2020 13:03

“Ratten overlast ! locatie woon complex Gruttersveld (hoogbouw) Wehl !”

woensdag 22 april 2020 12:45

“Er zit een wespennest in de grond in de Doetebol (Doetinchem). Naast het watertje. Aan ene kant staat een insecten hotel en aan de andere kant in de grond zit het nest.”

zaterdag 11 april 2020 18:25

“Een wespennest in de dakkapel of onder het dak, de nieuwe vijverberg. ”

zondag 5 april 2020 11:33

“In de achtertuin ratten”

woensdag 19 juni 2019 19:57

“Eikenprocessierups, lokatie oa de liemersweg, de stokhorstweg een van de doorgaande wegen waar vele scholieren maar ook andere vele fietsende mensen over fietsen. Het is zeer zorgelijk hoe deze rupsen hun gang kunnen gaan en in grote hoeveelheden zich verder ontwikkelen. Niet één zak maar soms meerdere zakken aan een boom. Als deze zakken uitbarsten en de rupsen komen naar beneden wie is dan verantwoordelijk voor de gevolgen? Dit zal niet lang meer duren dat deze rupsen uitkomen uit hun nesten! ”