Meldpunt Ongediertebestrijding Goeree-Overflakkee

Maak een afspraak
Doe een melding

Wat doen wij?

OngediertebestrijdingWij voeren ongediertebestrijding uit in Middelharnis, Goedereede, Ouddorp en Dirksland. Andere plaatsen binnen de gemeente Goeree-Overflakkee vallen ook in ons werkgebied. Wekelijks rijden wij de N57, N215 en N59 langs Stellendam, Den Bommel, Oude-Tonge en Ooltgensplaat. Tijdens de zomer wordt onze buitendienst versterkt met extra mankracht voor de bestrijding van wespen

 

Verder houden wij ons hoofdzakelijk bezig met het bestrijden van ratten, muizen, kakkerlakken en andere ongewenste plaagdieren. Zowel in huis alsook bij bedrijven en in opdracht van instellingen en gemeenten in het buitengebied

Zomerpiek

Duitse wespTijdens de zomer krijgen wij in ons gebied veel aanvragen voor de bestrijding van wespennesten. Probeert u daarom tijdig te bellen als u bijvoorbeeld een wespennest heeft in de tuin of in huis. Ons uitgangspunt is dat onze wespenbestrijder binnen één werkdag bij u ter plaatse kan zijn.

 

Wij bestrijden vooral wespen in Goederede, Middelharnis, Ouddorp en Dirksland.

Andere plaagdieren

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Kakkerlakkenbestrijding

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen

Melding maken

Meldingen en Actualiteit in Goeree-Overflakkee

 

Werkgebied:

Achthuizen, Den Bommel, Dirksland, Goedereede, Herkingen, Melissant, Middelharnis, Nieuwe-Tonge, Ooltgensplaat, Ouddorp, Oude-Tonge, Sommelsdijk, Stad aan 't Haringvliet, Stellendam

Rattenbestrijding en Muizenbestrijding

RattenbestrijdingWij bestrijden ratten en muizen op het hele eiland Goeree-Overflakkee tussen de Haringvliet en de Grievelingen. In de buitenomgeving passen wij een nieuwe methode toe (gemechaniseerde vangunits) Lees meer

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn binnen de strekking Ouddorp, Middelharnis en Oude-Tonge kunnen contact met ons opnemen voor inspectie, advies en bestrijding

 

Voor de bescherming van gebouwen werken wij meestal op structurele basis met periodieke controles. Soms voeren wij rattenbestrijding en muizenbestrijding alleen incidenteel uit.

 

Lees meer over onze rattenbestrijding

Particulieren

Inwoners van Goeree-Overflakkee die thuis problemen ondervinden met ratten en muizen kunnen ook geholpen worden. Wij geven aanwijzingen en advies en indien nodig bestrijdingsmiddelen die bestemd zijn voor particulier gebruik. Hier zijn kosten aan verbonden

Landelijke infrastructuur

In de grote steden is rattenoverlast veelal een gevolg van mankementen binnen het rioolnetwerk of de problematiek rondom de grote hoeveelheid huishoudelijk afval waar zij mee te kampen hebben.

 

ratten landelijkKleinere plaatsen zoals Goedereede, Nieuwe-Tonge en Melissant kunnen weliswaar ook te maken krijgen met ratten en muizen. Veelal heeft dit echter een andere oorzaak.

 

Steden en dorpen met een landelijke omgeving dragen de risico's van rattenoverlast en muizenoverlast vanwege het waterrijke gebied. Ook vanwege de landbouw en veeteelt wat gepaard gaat met de aanwezigheid van diervoeding. Diervoeding is voor ratten en muizen een zeer aantrekkelijk doelwit.

Rattenbestrijding met uitdaging

Rattenbestrijding in de openbare ruimteBestrijding kan om deze reden ook zeer lastig zijn omdat lokmiddelen minder effect hebben binnen deze omstandigheden.

 

Onze rattenbestrijder heeft daarom diverse lokmiddelen bij zich welke in onze materialen gebracht kunnen worden waarmee de kans op succes significant vergroot wordt.

Muizen

VeldmuisMuizen kunnen een risico vormen voor onze leefomgeving. Het is echter belangrijk om het onderscheid te maken tussen Huismuizen en andere muizen. Muizen die vooral buitenshuis leven hoeven niet bestreden te worden. Denk dan bijvoorbeeld aan bosmuizen of veldmuizen. Lees verder over hoe u muizen kunt herkennen

Huismuizen en overlast

Muizen\muizenoverlast.jpgHuismuizen die overlast en schade aanrichten in huis en binnen gebouwen dienen tijdig aangepakt te worden. In Goeree-Overflakkee bestrijden wij muizen bij mensen thuis en voor bedrijven en instellingen. Vooral instellingen die met kinderen werken. Lees meer over muizenbestrijding

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

Een wespennest verwijderen terwijl het nog actief is kan gevaarlijke gevolgen hebben. Laat onze wespenbestrijder het nest daarom eerst uitschakelen. In Goeree-Overflakkee voeren wij al wespenbestrijding uit vanaf april/mei. Juli en augustus zijn veruit de drukste maanden. Probeer daarom altijd zo vroeg mogelijk de afspraak te maken zodra u een wespennest constateert.

Wat doet de wespenbestrijder?

Professionele wespenspuit voor de wespenbestrijderOnze wespenbestrijder spuit onder hoge druk een wespenpoeder in de opening van het wespennest. Binnen enkele uren gaan de wespen dood. Toch kan er nog enkele dagen activiteit te zien zijn. Het verwijderen van het wespennest is pas mogelijk zodra er geen enkele activiteit meer is. Dit vraagt om geduld. 

 

Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Planning

In Goeree-Overflakkee plannen wij volgens postcodeschema's. U wordt ingedeeld binnen een tijdsblok van drie uur. Als u een afspraak heeft gemaakt komt de wespenbestrijder bij u langs om het wespennest te verdelgen. Wij proberen u altijd binnen één werkdag te helpen. U hoeft niet altijd thuis te blijven als wij bij de invliegopening van het wespennest kunnen komen. 

Wespenbestrijding Goeree-Overflakkee

Wespenbestrijding met apparatuur op hoogteIn Goeree-Overflakkee bestrijden wij regelmatig wespen in tuinen, daken en spouwmuren van woningen. Tijdens de wespenbestrijding dragen wij beschermende kleding en maken wij gebruik van lange telescoopapparatuur om wespennesten op hoogte goed te kunnen bestrijden. Wij hebben ook een kleine trap bij ons om eventueel een uitbouw of garage op te klimmen indien dat noodzakelijk is.

Kosten en voorwaarden

Wespenbestrijding voeren wij uit met een gifpoeder welke met een drukpomp verstuifd wordt in de holle ruimte waar het wespennest zich bevindt. Soms is een wespennest niet bereikbaar voor ons of blijkt het ter plekke niet om een wespennest te gaan. Wij brengen altijd ons starttarief in rekening tenzij het nest onbereikbaar is voor ons.

 

Lees verder over de voorwaarden, de kosten en de werkwijze op onze pagina over wespenbestrijding

Wespennest in huis

Wespennest in huisEen wespennest in huis kan soms voor veel problemen zorgen als u besluit om het te laten zitten. Meestal in het najaar wanneer het nest op maximale grootte is kunnen de problemen ontstaan. Sommige bewoners kiezen ervoor om het wespennest niet te laten bestrijden. Echter, wanneer het wespennest bijvoorbeeld in de spouwmuur zit, dan kan het in het najaar leiden tot problemen. Vooral wanneer de wespen in huis terecht komen

Wat gebeurt er in het wespennest?

Een wespennest bestaat uit een koningin en haar werksters. De werksters bouwen een papieren nest waarin de koningin haar eitjes legt. Dit papier maken de werksters door met de kaken hout af te schapen van bijvoorbeeld schuttingen. Met hun speeksel maken ze er vervolgens 'wespenpapier' van.

 

Lees verder wat er van begin tot eind gebeurt met een wespennest 

De koninginnen

koninginnenwesp in de grondEen wespenkoningin kiest meestal voor een holle ruimte in een gebouw. Mierenkoninginnen zitten meestal in holle nestkamers onder een zanderige bodem. Desondanks zorgen mierenkolonies ook veelal voor problemen in woningen en gebouwen omdat de koninginnen in spouwmuren of kruipruimten zitten. 

 

Goeree-Overflakkee kent een stuk minder bebouwing dan de stedelijke omgeving, maar desondanks komen wij regelmatig langs voor bestrijding. Een wespennest vindt men namelijk ook regelmatig in de grond of bijvoorbeeld tussen een biels of tussen begroeiing.

Overlast

In recreatiegebieden, parken, campings en andere plekken waar veel mensen samen komen kan ook veel overlast ondervonden worden door wespen en mieren.

 

Lees meer over wespenoverlast

Mieren

MierenbestrijdingMieren kunnen voor veel overlast zorgen in woningen en verblijfsruimten voor kinderen, zoals in de dagopvang of in het onderwijs. Een mierenbestrijding kan met verschillende middelen worden uitgevoerd.

Tel: 0900-2800200

 

De werkwijze is afhankelijk van de omstandigheden. In woningen en gebouwen bestrijden wij met een speciale gel. Dit wordt toegepast in naden en kieren.

 

Mieren bestrijden

In Ouddorp, Goedereede, Middelharnis, Stad aan 't Haringvliet en Ooltgensplaat bestrijden wij mieren ook soms met vloeistof waarin een werkzame stof zit. Dit gebruiken wij echter niet op tuinoppervlakken en terrassen i.v.m. het milieu.

Alleen woning en gebouw

Mierenbestrijding dient enkel als doel om de schade en gezondheidsgevaren te beperken. Dit betekent dat wij alleen bestrijden met de bedoeling om woningen en gebouwen te beschermen tegen mierenplagen.

Bedrijven en Instellingen

ongediertebestrijding bedrijvenBedrijven en instellingen in Goeree-Overflakkee die te maken krijgen met problemen rondom ongedierte kunnen ons bellen voor een incidentele bestrijding of structurele bescherming.

Tel: 0900-2800200

 

Met name muizenoverlast kan voor veel narigheid zorgen. Muizen in kantoren, kantines en restaurants bestrijden wij op basis van drie bestrijdingsacties waarna gekozen kan worden om de bescherming en preventie te behouden.

VVE en Verhuurder

Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties kunnen bepaalde problemen met ongedierte door ons laten inventariseren teneinde een bestrijdingsplan samen te stellen.

 

Ook wanneer ratten om gebouwen gesignaleerd worden kunt u een afspraak met ons maken. Twee jaar geleden zijn wij begonnen met het plaatsen van speciale kasten met mechanische vangunits. Deze zijn zowel curatief als preventief uiterst geschikt om een rattenplaag te bestrijden en te voorkomen. Lees verder >

Ongedierte in huis

muizenMuizen in huis kunnen behoorlijk wat problemen veroorzaken. Buiten het feit dat ze met hun knaaggedrag spullen en kabels kapot kunnen knagen, zorgen ze ook voor een ongezonde leefomgeving. Preventie verdient daarom prioriteit. Zodra er een muis gesignaleerd wordt is de kans groot dat hij niet alleen is. Onze muizenbestrijder treft regelmatig situaties aan waarbij buiten het gezichtsveld de muizenpopulatie is toegenomen.

 

Mieren\hygiëne mieren in huis.jpgMieren in huis kunnen aanhoudende overlast veroorzaken. Met name als ze de kans hebben gekregen om jarenlang onder of binnenin de constructie van het huis nesten te bouwen. Soms kan men vrij eenvoudig het probleem oplossen met huis- tuin- en keukenmiddelen. Soms zijn professionele middelen noodzakelijk. 

 

Rattenbestrijding in de kruipruimteRatten in huis kunnen voor een hoop opschudding zorgen. Een defect aan het riool of de aanwezigheid van veel zwerfafval verhogen het risico op een rattenplaag. Wanneer de woning of het gebouw ook bouwtechnisch niet in orde is, dan kunnen de ratten al snel binnendringen. Rattenbestrijding in huis kan meestal alleen uitgevoerd worden met mechanische vangmaterialen.

 

kakkerlak in huisKakkerlakken in huis zorgen voor een onbehaaglijk gevoel. Een enkele kakkerlak in huis is meestal een toevalligheid. Het kan per ongeluk zijn meegenomen uit een tropisch land. Het kunnen er echter snel meer worden. Daarom is één kakkerlak in huis al direct voldoende aanleiding om actie te ondernemen.

Andere ongediertebestrijding

In Goeree-Overflakkee voeren wij ook ongediertebestrijding uit van kakkerlakken, vlooien en bedwantsen. De bestrijdingsdienst neemt dan contact met u op over de voorbereidingen die getroffen moeten worden. 

 

ongediertebestrijding

Wij krijgen ook regelmatig meldingen over onbekende beestjes in huis. Onze bestrijdingsdeskundige kan langskomen voor een inspectie, maar wij kunnen niet garanderen dat het diersoort hem direct bekend is. In dat geval zullen de insecten gedetermineerd moeten worden door een enthomoloog.

Zelf ongedierte bestrijden

Zelf ongedierte bestrijden kan alleen succesvol zijn met het juiste materiaal en de juiste werkwijze. Daarnaast is kennis over het betreffende diersoort ook uitermate belangrijk. Veel insecten kunnen op een goede en structurele manier bestreden worden door de voedselbron aan te pakken.

 

Onze plaagdierengids en insectengids geven hier meer informatie over. Alle meest voorkomende plaagdieren en insecten staan hierin beschreven.

Overige plaagdieren en insecten die wij behandelen zijn:

 

Meldingen en Actualiteit in Goeree-Overflakkee

Melding maken ongedierteAls u inwoner bent van bijvoorbeeld Middelharnis, Goedereede, Ouddorp en Dirksland, dan kunt u bij ons melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten. Voor ongediertebestrijding bij u thuis of in het bedrijf kunt u ook direct een afspraak maken.

Melding maken

Om melding te maken klikt u hieronder op de groene knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

Doe een melding

Rattenbestrijding en muizenbestrijding

Goeree-Overflakkee kent een relatief grote oppervlakte met veel plaatsen. Vermeld daarom bij uw locatieomschrijving ook de plaats. Dan kunnen wij hier tijdens het bestrijden van vooral ratten en muizen direct rekening mee houden.

Gemeente Goeree-Overflakkee

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Goeree-Overflakkee, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente > https://www.goeree-overflakkee.nl/

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Indeling

Onder de gemeente Goeree-Overflakkee vallen de plaatsen: Achthuizen, Den Bommel, Dirksland, Goedereede, Herkingen, Melissant, Middelharnis, Nieuwe-Tonge, Ooltgensplaat, Ouddorp, Oude-Tonge, Sommelsdijk, Stad aan 't Haringvliet, Stellendam

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

woensdag 19 augustus 2020 14:27

“Wederom weer een wespennest onder de dakpannen aan de zijkant van het huis van de buurman, dus eigenlijk zit het onder zijn dak. ”

zaterdag 15 augustus 2020 14:32

“Ratten koningspleisterplaats Goedereede”

zondag 14 juni 2020 12:42

“Wespen zwerm Neptuneslaan oude tonge honderden wespen kan niet missen je hoort ze al van een afstand geluid van een drone ”

maandag 8 juni 2020 22:11

“Zie overdag ratten lopen in de Oudelandseweg in Ouddorp, kruising Oudelandseweg met Klarebeekweg en kruising Oudelandseweg met Kommersweg. ”

maandag 8 juni 2020 21:22

“Ratten Oudelandseweg Ouddorp ”

vrijdag 3 april 2020 12:09

“Er lopen steeds ratten door de tuin. Ze komen uit het stuk grond tussen het fort en park het volkerak,het zgn zwembadterrein. Ik woon aan de havendijk”

maandag 11 november 2019 21:36

“Goedendag, Er lopen ratten in Dirksland, op de kruising Geldersedijk Acacia. Ik heb 3 weken geleden ook al melding gedaan maar tot op heden niks gehoord.”

vrijdag 25 oktober 2019 12:38

“Er lopen ratten langs de Geldersedijk Acacia clematis Er is er van de week een dood gereden op de kruising Geldersedijk-Acacia.”

zondag 30 juni 2019 15:58

“Wespennest in de maak in dak. Deze is in het voorjaar al een keer verwijderd, maar zie steeds weer wespen op en af vliegen. ”