Meldpunt Ongediertebestrijding Lansingerland

Wat doen wij?

OngediertebestrijdingVoor ongediertebestrijding in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk kunt u een afspraak met ons maken. Tijdens de zomer wordt onze buitendienst versterkt met extra mankracht voor de bestrijding van wespen

 

Verder houden wij ons hoofdzakelijk bezig met het bestrijden van ratten, muizen, kakkerlakken en andere ongewenste plaagdieren. Zowel in huis alsook bij bedrijven en in opdracht van instellingen en gemeenten in het buitengebied

Wespen en mieren

Duitse wespTijdens de zomer krijgen wij in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk veel aanvragen voor de bestrijding van wespennesten. Probeert u daarom tijdig te bellen als u bijvoorbeeld een wespennest heeft in de tuin of in huis. Ons uitgangspunt is dat onze wespenbestrijder binnen één werkdag bij u ter plaatse kan zijn.

 

In de maanden Mei en Juni kunt u ons ook bellen wanneer u overlast ondervindt van mieren in huis 

Andere plaagdieren

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Kakkerlakkenbestrijding

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen

Melding maken

Meldingen en Actualiteit Lansingerland

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen terwijl het nog actief is kan gevaarlijke gevolgen hebben. Laat onze wespenbestrijder het nest daarom eerst uitschakelen. In Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk voeren wij al wespenbestrijding uit vanaf april/mei.

 

Juli en augustus zijn veruit de drukste maanden. In deze periode kan de wachttijd in een enkel geval oplopen naar 48 uur. Na de bestrijding moet u nog even geduld hebben voordat het nest daadwerkelijk verwijderd kan worden.

Wat doet de wespenbestrijder?

Professionele wespenspuit voor de wespenbestrijderOnze wespenbestrijder uit Bergschenhoek brengt met een drukpomp onder hoge druk een wespenpoeder in de ingang van het wespennest. De wespen komen hier allemaal mee in contact. Toch kan er nog enkele dagen activiteit te zien zijn. Het verwijderen van het wespennest is pas mogelijk zodra er geen enkele activiteit meer is.

 

Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Planning

In Lansingerland plannen wij volgens postcodeschema's. U wordt ingepland in een tijdsblok van drie uur. Wij beginnen in Bergschenhoek en eindigen in Berkel en Rodenrijs. Als u een afspraak heeft gemaakt komt de wespenbestrijder bij u langs om het wespennest te verdelgen. Wij proberen u altijd binnen één werkdag te helpen. U hoeft niet altijd thuis te blijven als wij bij de invliegopening van het wespennest kunnen komen. Tegenwoordig kan betaling ook op afstand.

Wespenbestrijding Lansingerland

Wespenbestrijding met apparatuur op hoogteIn Lansingerland bestrijden wij regelmatig wespen in tuinen, daken en spouwmuren van woningen. Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs kennen veel nieuwbouw waar de wespennesten veelal in de spouwmuur voorkomen.

 

Tijdens de wespenbestrijding dragen wij beschermende kleding en maken wij gebruik van lange telescoopapparatuur om wespennesten op hoogte goed te kunnen bestrijden. Wij hebben ook een kleine trap bij ons om eventueel een uitbouw of garage op te klimmen indien dat noodzakelijk is.

Kosten en voorwaarden

De wespenverdelger brengt kosten in rekening. €55,- starttarief + €20,- bestrijdingskosten. Soms is een wespennest niet bereikbaar voor ons of blijkt het ter plekke niet om een wespennest te gaan. Wij brengen altijd ons starttarief in rekening tenzij het nest onbereikbaar is voor ons.

 

Lees verder over de voorwaarden, de kosten en de werkwijze op onze pagina over wespenbestrijding

Wespennest in huis

Wespennest in huisIn de meeste gevallen zit het wespennest ergens verstopt in huis. Een wespennest in huis kan problemen veroorzaken wanneer het de gelegenheid krijgt om te groeien. U kunt ervoor kiezen om het wespennest niet te laten bestrijden. Echter, wanneer het wespennest bijvoorbeeld in de spouwmuur zit, dan kan het in het najaar leiden tot problemen. Vooral wanneer de wespen in huis terecht komen

Wat gebeurt er in het wespennest?

Een wespennest bestaat uit een koningin en haar werksters. De werksters bouwen een papieren nest waarin de koningin haar eitjes legt. Dit papier maken de werksters door met de kaken hout af te schapen van bijvoorbeeld schuttingen. Met hun speeksel maken ze er vervolgens 'wespenpapier' van.

 

Lees verder wat er van begin tot eind gebeurt met een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijdingVroeg in het voorjaar kunnen in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk al meldingen binnenkomen van mierennesten die ontwaken. Dit kan voor sommige bewoners tot gevolg hebben dat het hele huis of bedrijf besmet wordt met kruipende of zelfs vliegende mieren.

Mieren bestrijden in huis

mierenbestrijdingMieren in huis of in een gebouw kunnen over het algemeen goed bestreden worden met onze middelen. Desondanks willen wij benadrukken dat het resultaat van een mierenbestrijding afhankelijk is van enkele factoren. 

 

De toedracht van het mierenprobleem is vooral belangrijk om de slagingskans van een bestrijding te bepalen. Is er al meerdere jaren sprake van mierenoverlast? Of komen de mieren midden in huis al binnendringen tussen de naden en kieren? Dan is er vermoedelijk sprake van een onderliggend probleem.

 

Lees verder op onze pagina over mieren in huis

Mieren professioneel laten bestrijden

U kunt de bestrijding ook laten uitvoeren door ons. Ga dan verder naar onze pagina over mierenbestrijding 

Rattenbestrijding

rattenbestrijdingRattenbestrijding met gif is aan banden gelegd. In Lansingerland plaatsen wij bij particulieren enkel mechanische vangmaterialen met speciale lokstoffen. Op terreinen van instellingen, bedrijven en in het buitengebied plaatsen wij moderne vangkasten. Wij behouden hier de regie met periodieke controles en onderhoud.

 

Lees verder over de bestrijding van ratten in de tuin

 

Lees verder over onze werkwijze m.b.t. rattenbestrijding bij bedrijven

Muizenbestrijding

muizenbestrijdingWoningen en gebouwen in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk kunnen schadelijke gevolgen ondervinden door de aanwezigheid van muizen. Er moet dan vooral worden gedacht aan de Huismuis.

 

Deze diersoort kan een serieus risico vormen voor de gezondheid. De beheersing van muizen speelt daarom een belangrijke rol bij het streven naar een schone en gezonde leefomgeving.

muizenbestrijdingHoe bestrijden wij?

Wij bestrijden muizen in Lansingerland op twee manieren. Mechanisch en toxicologisch. De keuze hangt vooral af van de situatie.

 

Onze muizenbestrijder kan ter plekke beoordelen welke vorm van bestrijding het beste aansluit op de situatie. 

Particulieren

Ga verder naar onze pagina over muizen bestrijden in huis

Bedrijven en Instellingen

Wij helpen ook instellingen en bedrijven die in Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs gevestigd zijn. Denk hierbij aan muizenbestrijding en rattenbestrijding. Meestal is echter wel structurele bescherming nodig. Vooral als er gewerkt wordt met kinderen of producten die kwetsbaar zijn. Ook personeel en klanten dienen nooit te worden blootgesteld aan de aanwezigheid van muizen.

 

Ga voor meer informatie naar onze pagina over muizenbestrijding

muizen bedrijf

Inspectie, bestrijding en preventie

Kantoorgebouwen, magazijnen en instellingen met woonvoorzieningen bieden dikwijls een optimale leefomgeving voor muizen en ratten.

 

Tijdens kantooruren kunnen de knaagdieren zich schuilhouden in loze ruimtes boven een systeemplafond, tussen langdurige opslag of in de spouwmuren.

 

knaagschade muizen in bedrijfBuiten kantoortijden gaan ze veelal op zoek naar voedsel in kantines, opslagkasten en bureauladen. Er dienen dan zo snel mogelijk maatregelen getroffen te worden.

 

Lees verder over onze muizenbestrijding voor bedrijven

 

kinderdagverblijfOnze ongediertebestrijding in Bergschenhoek komt eerst bij u langs voor een inspectie en bestrijding. Aan een muizenbestrijding zijn meestal meerdere bezoeken gekoppeld. Onze deskundige kan tevens de mogelijkheden met u bespreken voor structurele bescherming tegen muizen en ratten.

Zorginstellingen en scholen

muizenoverlast op een school bestrijdenZorginstellingen en scholen in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk zijn extra kwetsbaar voor ongedierte. Dat heeft te maken met het feit dat er volop geleefd wordt door grote groepen mensen die ook voedsel nuttigen.

 

Onze ongediertebestrijder constateert tijdens een inventarisatie regelmatig sporen van muizen die al maanden oud zijn. Hij plaatst dan direct gepaste detectie- en bestrijdingsmiddelen.

Kakkerlakkenbestrijding

kakkerlakken

Bij kakkerlakken is het van belang om direct maatregelen te treffen om besmetting naar naastgelegen woningen te voorkomen.

bestrijding

Kakkerlakken worden net als mieren bestreden met een speciale gel wat middels een doseernaald wordt ingebracht in naden en kieren. De kakkerlakken nemen deze gel op en worden zodoende gedood door de werkzame stof. Deze werkwijze heeft tot goede resultaten geleid t.o.v. voorheen toen nog gespoten werd met vloeistoffen.

 

Een ander voordeel is dat bewoners en personeel gewoon aanwezig kunnen blijven tijdens het proces. Lees verder >

Meldingen en Actualiteit Lansingerland

melding maken ongedierteAls u inwoner bent van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek of Bleiswijk, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Lansingerland

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Lansingerland, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Indeling

Onder de gemeente Lansingerland vallen de plaatsen: Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

woensdag 23 juni 2021 19:41

“Dakkapel een wespennest ”

zondag 20 juni 2021 13:12

“Rat(ten) lopen door achtertuin (aan de slootkant) in de Groedestraat, Berkel en Rodenrijs , blijft terugkomen.”

donderdag 7 januari 2021 20:26

“Huismussen, de Ruyterweg ”

donderdag 6 augustus 2020 12:49

“Wespennest in de muur van de woning aan de achterzijde(tuin)”

maandag 20 juli 2020 14:17

“wespennest buiten bij achterzijde schuur”

dinsdag 28 april 2020 11:38

“onlangs bleek bij een eigen inspectie van de kruipruimte van ons huis dat de isolatie (tonzon:(dun folie, dat in 2 lagen is opgehangen aan de vloer) flink beschadigd is. Ik heb de leverancier gebeld voor een deskundige inspectie. Volgens de deskundige is de isolatie aangevreten door ratten. Dit toonde hij aan door foto's te laten zien van een hoopje keutels en aangevreten isolatie dat volgens hem is gebruikt als nestmateriaal. De isolatie is over een flinke oppervlakte gescheurd doordat ratten/muizen eroverheen hebben gelopen. Daarbij hebben we de laatste tijd flink last van stank uit de kruipruimte, wat voor mij een reden was voor een inspectie. De buren hebben sinds vorig jaar een rattenval in de tuin geplaatst waarin zij enkele ratten hebben gevangen. Het hol/gang loopt via hun tuin onder onze fundering door naar de kruipruimte. Dit bevestigt dus dat het om ratten gaat. Graag actie om deze ratten te bestrijden. Onze woning staat op de Anjerdreef in Berkel en Rodenrijs, langs de Rodenrijsevaart. ”

donderdag 25 juli 2019 17:17

“Wespennest in spauwmuur”

zondag 21 juli 2019 13:15

“Wespennest in mesthoop hoefweg bleiswijk”

woensdag 17 juli 2019 18:23

“Wespennest ondergronds in kas (tuin)”

zondag 30 juni 2019 12:48

“Last van wespen in vermoedelijk de beukenhaag Akeleituin hoek Gladiolentuin Bergschenhoek”

dinsdag 25 juni 2019 15:11

“vierlinghweg ter hooghte van huis nr 2. daar is een hele grote wespennest dat een grote gevaar vormt voor de straat er spelen kinderen in de rondte , zou dit met spoed verwijderd kunnen worden u kunt contact met mij opnemen op 0651283647”

dinsdag 4 juni 2019 17:54

“Wij hebben in onze woonwijk (verheullaan Bergschenhoek) last van muizen. Deze muizen zitten in onze tuinen en onze poorten. Wij hebben al voorzorgmaatregelen genomen zoals muizenvallen maar deze hebben geen effect. ”