Meldpunt Ongediertebestrijding Bleiswijk

Wat doen wij?

Voor ongediertebestrijding in Bleiswijk kunt u met ons een afspraak maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten, muizen, mieren en wespen in woningen en gebouwen. Voor ander ongedierte kunt u ook bellen.

Ga naar:

Wespennest verwijderen

Mierenbestrijding

Muizenbestrijding

Rattenbestrijding

Bedrijven en instellingen

Meldingen en actualiteit in Lansingerland

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen terwijl het nog actief is kan gevaarlijke gevolgen hebben. Laat onze wespenbestrijder het nest daarom eerst uitschakelen. In Lansingerland kunt u hiervoor een afspraak met ons maken.

Tel: 0800-2900200

 

Na de wespenbestrijding kan het nest eventueel op veilige wijze verwijderd worden.

Lees meer over het verwijderen van een wespennest

wespenbestrijdingWespenbestrijding Lansingerland

In Bleiswijk bestrijden wij regelmatig wespen in tuinen, daken en spouwmuren van woningen. Wespenbestrijding voeren wij uit met een gifpoeder welke met een drukpomp verstuifd wordt in de holle ruimte waar het wespennest zich bevindt. U kunt gewoon thuisblijven tijdens de bestrijding.

 

Lees verder over de kosten en de werkwijze van onze wespenbestrijding

Wespennest in huisWespennest in huis

Een wespennest in huis kan soms voor veel problemen zorgen als u besluit om het te laten zitten. Meestal in het najaar wanneer het nest op maximale grootte is kunnen de problemen ontstaan.

 

Tijdens de zomer zijn wij in Lansingerland erg druk met het bestrijden van wespennesten. Wij raden u aan om op tijd te bellen. Wij kunnen de meeste bewoners binnen een dag helpen.

Wat gebeurt er in het wespennest?

Een wespennest bestaat uit een koningin en haar werksters. De werksters bouwen een papieren nest waarin de koningin haar eitjes legt. Dit papier maken de werksters door met de kaken hout af te schapen van bijvoorbeeld schuttingen. Met hun speeksel maken ze er vervolgens 'wespenpapier' van.

 

Lees verder wat er van begin tot eind gebeurt met een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijdingVroeg in het voorjaar kunnen in Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs al meldingen binnenkomen van mierennesten die ontwaken. Dit kan voor sommige bewoners tot gevolg hebben dat het hele huis of bedrijf besmet wordt met kruipende of zelfs vliegende mieren.

 

mierenbestrijdingMieren in huis of in een gebouw kunnen over het algemeen goed bestreden worden met onze middelen. Desondanks willen wij benadrukken dat het resultaat van een mierenbestrijding afhankelijk is van enkele factoren. 

 

Lees meer over mierenbestrijding 

Afspraak maken:

Voor ongediertebestrijding in Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs kunt u een afspraak met ons maken. Aan de hand van uw postcode plannen wij u in. Wij hanteren dagdelen van drie uur. Meestal bent u dezelfde dag of de volgende werkdag nog geholpen. In Juli/Augustus zetten wij tijdelijk meer mankracht in vanwege de drukte.

Tel: 0800-2900200

Muizenbestrijding

muizenbestrijdingWoningen en gebouwen in Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs kunnen schadelijke gevolgen ondervinden door de aanwezigheid van muizen. Er moet dan vooral worden gedacht aan de Huismuis.

 

Deze diersoort kan een serieus risico vormen voor de gezondheid. De beheersing van muizen speelt daarom een belangrijke rol bij het streven naar een schone en gezonde leefomgeving.

muizenbestrijdingHoe bestrijden wij?

Wij bestrijden muizen in Lansingerland op twee manieren. Mechanisch en toxicologisch. De keuze hangt vooral af van de situatie.

 

Onze muizenbestrijder kan ter plekke beoordelen welke vorm van bestrijding het beste aansluit op de situatie. 

Particulieren

Ga verder naar onze pagina over muizen bestrijden in huis

Instellingen en bedrijven

Muizenbestrijding bij instellingen en bedrijven in Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs kan op afspraak worden uitgevoerd. Meestal is echter wel structurele bescherming nodig. Vooral als er gewerkt wordt met kinderen of producten die kwetsbaar zijn. Ook personeel en klanten zouden nooit mogen worden blootgesteld aan de aanwezigheid van muizen.

 

Ga voor meer informatie naar onze pagina over muizenbestrijding

Rattenbestrijding

rattenbestrijdingRattenbestrijding met gif is aan banden gelegd. In Lansingerland plaatsen wij daarom enkel mechanische vangmaterialen met speciale lokstoffen. Onze rattenbestrijder heeft hiervoor specifiek samengestelde bestrijdingspakketten die direct ingezet kunnen worden bij particulieren in de tuin.

 

Lees verder over de bestrijding van ratten in de tuin

Instellingen en bedrijven in Lansingerland

Wij voeren ook rattenbestrijding uit bij bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. Denk hierbij aan kantoren, scholen en zorglocaties. De werkwijze is echter geheel anders dan bij particulieren. Wij behouden namelijk de regie en kunnen daarom moderne middelen plaatsen die ontwikkeld zijn om de ouderwetse bestrijdingswijze te vervangen.

 

Lees verder over onze werkwijze m.b.t. onze rattenbestrijding voor bedrijven

Kakkerlakken

kakkerlakken

Bij kakkerlakken is het van belang om direct maatregelen te treffen om besmetting naar naastgelegen woningen te voorkomen.

bestrijding

Kakkerlakken worden net als mieren bestreden met een speciale gel wat middels een doseernaald wordt ingebracht in naden en kieren. De kakkerlakken nemen deze gel op en worden zodoende gedood door de werkzame stof. Deze werkwijze heeft tot goede resultaten geleid t.o.v. voorheen toen nog gespoten werd met vloeistoffen.

 

Een ander voordeel is dat bewoners en personeel gewoon aanwezig kunnen blijven tijdens het proces. Lees verder >

Bedrijven en Instellingen

muizen bedrijfKantoorgebouwen, magazijnen en instellingen met woonvoorzieningen bieden dikwijls een optimale leefomgeving voor muizen en ratten.

 

Tijdens kantooruren kunnen de knaagdieren zich schuilhouden in loze ruimtes boven een systeemplafond, tussen langdurige opslag of in de spouwmuren.

 

knaagschade muizen in bedrijfBuiten kantoortijden gaan ze veelal op zoek naar voedsel in kantines, opslagkasten en bureauladen. Er dienen dan zo snel mogelijk maatregelen getroffen te worden.

 

Lees verder over onze muizenbestrijding voor bedrijven

 

Onze ongediertebestrijding in Lansingerland komt eerst bij u langs voor een inspectie en bestrijding. Aan een muizenbestrijding zijn meestal meerdere bezoeken gekoppeld. Onze deskundige kan tevens de mogelijkheden met u bespreken voor structurele bescherming tegen muizen en ratten.

Zorginstellingen en scholen

Muizen\muizen op de werkplek\muizenoverlast schoolplein.jpgZorginstellingen en scholen in Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs zijn extra kwetsbaar voor ongedierte. Dat heeft te maken met het feit dat er volop geleefd wordt door grote groepen mensen die ook voedsel nuttigen.

 

Onze ongediertebestrijder constateert tijdens een inventarisatie regelmatig sporen van muizen die al maanden oud zijn. Hij plaatst dan direct gepaste detectie- en bestrijdingsmiddelen.

Meldingen en actualiteit in Lansingerland

Kennis is machtAls u inwoner bent van Bleiswijk, Bergschenhoek of Berkel en Rodenrijs, dan kunt u bij ons naast ongediertebestrijding ook een melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Onderaan deze pagina ziet u de meest actuele meldingen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

Tel: 0800-2900200

Gemeente Lansingerland

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Lansingerland, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen ongediertebestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

vrijdag 25 augustus 2023 17:19

“Wespennest achter boeiboard van de garage tuinvijver boven de deur. ”

zondag 4 juni 2023 22:38

“Wespennest in de schuur”

donderdag 1 juni 2023 10:17

“Ratten gesignaleerd in de tuin”

maandag 8 mei 2023 19:47

“Water/woelratten in het gazon. het zit vol met gaten, aan de voorkant en achter in de tuin”

donderdag 24 maart 2022 12:57

“Het lijkt erop dat in de heuvel op het hondenveld een wespennest zit. Het wemelt er van de wespen rond het heuveltje en ze lijken ook de heuvel in en uit te gaan. Hondenveld annie mg schmidtpark bij mountainbike parcours. ”

woensdag 23 juni 2021 19:41

“Dakkapel een wespennest ”

zondag 20 juni 2021 13:12

“Rat(ten) lopen door achtertuin (aan de slootkant) in de Groedestraat, Berkel en Rodenrijs , blijft terugkomen.”

donderdag 7 januari 2021 20:26

“Huismussen, de Ruyterweg ”

donderdag 6 augustus 2020 12:49

“Wespennest in de muur van de woning aan de achterzijde(tuin)”

maandag 20 juli 2020 14:17

“wespennest buiten bij achterzijde schuur”

dinsdag 28 april 2020 11:38

“onlangs bleek bij een eigen inspectie van de kruipruimte van ons huis dat de isolatie (tonzon:(dun folie, dat in 2 lagen is opgehangen aan de vloer) flink beschadigd is. Ik heb de leverancier gebeld voor een deskundige inspectie. Volgens de deskundige is de isolatie aangevreten door ratten. Dit toonde hij aan door foto's te laten zien van een hoopje keutels en aangevreten isolatie dat volgens hem is gebruikt als nestmateriaal. De isolatie is over een flinke oppervlakte gescheurd doordat ratten/muizen eroverheen hebben gelopen. Daarbij hebben we de laatste tijd flink last van stank uit de kruipruimte, wat voor mij een reden was voor een inspectie. De buren hebben sinds vorig jaar een rattenval in de tuin geplaatst waarin zij enkele ratten hebben gevangen. Het hol/gang loopt via hun tuin onder onze fundering door naar de kruipruimte. Dit bevestigt dus dat het om ratten gaat. Graag actie om deze ratten te bestrijden. Onze woning staat op de Anjerdreef in Berkel en Rodenrijs, langs de Rodenrijsevaart. ”

donderdag 25 juli 2019 17:17

“Wespennest in spauwmuur”

zondag 21 juli 2019 13:15

“Wespennest in mesthoop hoefweg bleiswijk”

woensdag 17 juli 2019 18:23

“Wespennest ondergronds in kas (tuin)”

zondag 30 juni 2019 12:48

“Last van wespen in vermoedelijk de beukenhaag Akeleituin hoek Gladiolentuin Bergschenhoek”

dinsdag 25 juni 2019 15:11

“vierlinghweg ter hooghte van huis nr 2. daar is een hele grote wespennest dat een grote gevaar vormt voor de straat er spelen kinderen in de rondte , zou dit met spoed verwijderd kunnen worden u kunt contact met mij opnemen op 0651283647”

dinsdag 4 juni 2019 17:54

“Wij hebben in onze woonwijk (verheullaan Bergschenhoek) last van muizen. Deze muizen zitten in onze tuinen en onze poorten. Wij hebben al voorzorgmaatregelen genomen zoals muizenvallen maar deze hebben geen effect. ”