Bereikbaarheid

bereikbaar

Onze uitvoerders hebben geavanceerd materiaal waarmee zij tot 5 meter hoogte een bestrijding uit kunnen voeren. Soms kan er ook vanuit een raam of vanaf een uitbouw of schuurtje bestreden worden.

 

Helaas komt het echter een enkele keer voor dat de bestrijding toch niet uitgevoerd kan worden. Meestal heeft dat te maken met de dakrand die op de 2e bouwlaag leunt of een ander object wat het zicht op de invliegopening blokkeert. Onderaan de pagina leest u hier meer over.

Tuin, schuur of spouwmuur geen probleem

Zit de invliegopening van het wespennest gewoon in de schuur, ergens in de tuin of in de muur? Dan kunnen wij de bestrijding bijna altijd zonder problemen uitvoeren.

wespen bestrijden schuurTelescoop-apparatuur

De meeste wespennesten bestrijden wij met uitschuifbare telescoop-apparatuur. Hiermee komen wij tot ongeveer 5 meter inclusief onze lichaamslengte

 

Wij hebben ook een kleine ladder bij ons die wij tegen een dakrand lager dan 3,5 (eerste verdieping) aan kunnen leunen.

Wespen\wespenbestrijding\tweede bouwlaag.jpgDakrand op 2e bouwlaag? Let op!

Als de wespen boven de dakrand onder de dakpannen verdwijnen, dan hebben wij vanaf beneden geen goed zicht op de plek die behandeld moet worden.

 

De situatie die het meeste voor teleurstelling zorgt dat is de situatie waarbij de wespen in de onderste rij dakpannen boven de dakrand op de tweede bouwlaag verdwijnen of onder de dakpannen boven een dakkapel.

Wij maken géén gebruik van hulpmiddelen van derden

Wij maken géén gebruik van uitschuifladders, steigers en hoogwerkers. Ook niet van andere bedrijven of van bewoners zelf. Onze wespenbestrijders worden tijdens de zomer aangenomen als versterking voor de zomerpiek en hebben daarom niet de kennis om dergelijke hulpmiddelen op betrouwbaarheid te kunnen beoordelen. Wij raden bij twijfel altijd aan om direct op zoek te gaan naar een bestrijdingsbedrijf die werkt met eigen hoogtehulpmidden. Let erop dat de kosten (veel) hoger kunnen uitvallen, afhankelijk van de situatie.

Wat als ter plekke blijkt dat het wespennest niet door ons kan worden bestreden?

Onze telefonisten die de afspraak met u maken zijn niet in staat om goed te kunnen beoordelen of het wespennest al dan niet bestreden kan worden. Dit is geheel aan de wespenbestrijder. Hij kan ter plekke beoordelen of het haalbaar en veilig is. 

 

Wespen bestrijden op hoogte is zeer gevaarlijk. U moet zich hiervan bewust zijn als opdrachtgever. Als onze wespenbestrijder de situatie als onveilig inschat, respecteer dit dan en stimuleer hem niet om het toch te proberen. Wij begrijpen dat u van het wespennest af wilt. Als het ons niet met onze middelen lukt, dan zult u wederom een gespecialiseerd bedrijf moeten zoeken die met de juiste hulpmiddelen werkt.

Wij klimmen ook niet op schuine daken

Soms verdwijnen de wespen boven een dakkapel waardoor de invliegopening eveneens niet zichtbaar is. Wij klimmen niet op schuine daken omdat wij geen valbeveiliging hebben en wij klimmen ook niet op de dakkapel omdat onze trap hiervoor ongeschikt is. Ook wanneer de wespen hoog in de nok verdwijnen is er een goede kans dat wij er niet bijkomen.

Geen bestrijding, geen kosten

U en wij willen uiteraard voorkomen dat wij voor niks bij u langskomen. Als u na het lezen van deze informatie twijfels heeft, dan kunt u desondanks gewoon een afspraak met ons maken. Bezoeken waarbij geen bestrijding wordt uitgevoerd door dergelijke omstandigheden worden uiteraard niet in rekening gebracht. Denkt u bij voorbaat al dat de kans groot is dat het niet gaat lukken? Gaat u dan alstublieft direct op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf die werkt op hoogte. Zo worden teleurstellingen en langere wachttijd voorkomen.

Lees verder