Wespen opsluiten. Kan dat?

Het lijkt een logische gedachtengang om de in- en uitvliegopening naar het wespennest af te dichten in de hoop dat de wespen stikken of verhongeren. Maar pas op!

Wespen kunnen goed knagen

Regelmatig leiden deze acties tot nare situaties. een opgesloten wespenvolk is in staat om zich door vele materialen heen te vreten. In sommige gevallen komen ze dan allemaal onbedoeld in huis of binnen het gebouw terecht. Dit kan tot kritieke toestanden leiden. 

 

Wespen kunnen knagen. En flink ook. Tevens gebruiken ze hun speeksel om materialen zacht te maken. De kaken en het speeksel van de wespen is ook ontwikkeld om hout om te vormen tot zacht wespenpapier waar ze het wespennest mee maken. Met kit, purschuim en vele andere materialen lukt dit dus ook.

Tussen de 1000 en 5000 wespen

Verder zijn het meestal ook niet een paar wespen die knagen, maar een heel leger wat keihard samenwerkt om te kunnen ontsnappen aan de dood. Tussen de maanden juni en september groeit een wespenvolk uit naar duizenden individuen. 

Wespen in huis

Omdat ze de weg van de minste weerstand zoeken, komen ze ook regelmatig in huis terecht. Dit kan tot nare toestanden leiden. Vooral wanneer de wespen in de spouwmuur worden opgesloten bestaat dit risico. 

Eerst wespennest bestrijden

Laat altijd eerst het wespennest bestrijden. Daarvoor kunt u met ons een afspraak maken. Nadat het wespennest uitgeschakeld is kunt u de ventilatieopeningen beschermen tegen wespen in de toekomst. Een wespennest voorkomen is uiteraard altijd het beste.

Wespennest verwijderen

Soms kan men nadat de bestrijding succesvol is uitgevoerd, het wespennest verwijderen. Echter, meestal wanneer het nest verstopt zit tussen de muren of een plafond, dan is het verwijderen de moeite niet waard. Een oud nest vormt geen direct gevaar noch vergroot het de kans op een nieuw nest volgend jaar. 

Heeft u het wespennest al afgedicht?

Oeps.. u zult dan het materiaal wat u heeft gebruikt om de ingang te blokkeren weer moeten verwijderen. Onze wespenbestrijder kan de bestrijding namelijk niet goed uitvoeren wanneer de wespen niet makkelijk naar het nest kunnen kruipen. Onze stuifpoeder moet op een goede manier tot het nest reiken waar de koningin ook zit.

 

Omdat een wespennest alleen maar optimaal bestreden kan worden wanneer de oorspronkelijke in- en uitvliegopening duidelijk gebruikt wordt door de wespen, zult u na het verwijderen van het materiaal ook nog even moeten wachten totdat de wespen weer gebruik maken van de oorspronkelijke opening. 

Lees verder

menu