Wespennest in huis

wespennest in huisEen wespennest in huis kan veel overlast geven. Tijdens de zomer kan het nest explosief groeien. Voor bestrijding kunt u met ons een afspraak maken.

 

Als u niets doet of als u het niet tijdig opmerkt, dan kunnen er in het najaar veel trage wespen in huis komen. Meestal treft u de wespen dan in versufte toestand aan tegen de ramen. Dit is een duidelijk teken van de aanwezigheid van een wespennest.

wespennest invliegopening in huisWat kunt u doen?

U moet er eerst achterkomen waar het wespennest zit. Dit doet u door aan de buitenzijde van de woning op zoek te gaan naar een opening waar u continu wespen ziet aanvliegen en wegvliegen.

 

wespennest in dakMeestal betreft het een plek in de muur, in de erker, een dakpan of een overstek.

wespennest in huis bestrijdenBestrijden

Vervolgens kunt u ons bellen om het wespennest te bestrijden. 

 

Maak met ons een afspraak via: 0900-2556677 (lokaal tarief)

wespennest verwijderenVerwijderen

Soms bestaat de mogelijkheid om na de bestrijding het wespennest te verwijderen. Dit is echter in de meeste gevallen geen eenvoudige klus. Wespennesten zitten meestal verborgen in de spouwmuur, een dakkapel of een andere holle ruimte. Als het wespennest vrij hangt kan het een goede optie zijn. Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Wespennest herkennen

Als het wespennest vrij hangt aan een plafond in bijvoorbeeld de schuur, het tuinhuis of de veranda, dan kan men het wespennest herkennen aan het papieren materiaal. Vanaf juli wanneer de eerste werksters uitkomen groeit het hard door. Hieronder een video van een actief wespennest die nog maar ongeveer 4 weken oud is.

Schadelijke gevolgen

In de nazomer, wanneer het nest op zijn maximale grootte begint te raken dan kunnen er andere klachten in huis ontstaan. Dit kunnen bijvoorbeeld vochtige plekken zijn op het plafond. Deze kunnen ontstaan zijn door toedoen van een wespennest boven het plafond.

 
wespennest op het plafond

In sommige gevallen, wanneer de ruimte niet groot genoeg is om het nest verder uit te dijen, kunnen de wespen zich een weg naar binnen vreten. Dit is voor velen het ergste wat kan gebeuren. Wij krijgen regelmatig, met name in het najaar mensen in paniek aan de telefoon om deze reden.

Zolder en vliering

Onze wespenbestrijders treffen veel woningen aan waar mensen de invliegopening afgedicht hebben met bijvoorbeeld een prop papier, kit of zelfs cement. Dit is zeer onverstandig. Wespen zijn in staat om door al deze materialen heen te knagen.

 

De wespen die binnen zitten kiezen ook de weg van de minste weerstand. Wanneer er op een andere plek een opening is of een plek waar op een makkelijke manier een uitgang gemaakt kan worden zullen ze zich hieraan volledig overgeven. Ze hebben een enorm uithoudingsvermogen. Bovendien komt het dikwijls voor dat ze binnen in huis terecht komen. Dit kan gevaarlijke situaties tot gevolg hebben.

Lees verder