Is het wel een wespennest?

Onze wespenverdelgers komen soms op een adres waar blijkt dat er geen wespennest aanwezig is. Er zijn weliswaar veel wespen die rondhangen om een bepaalde plek, maar deze wespen zijn dan niet voldoende doelgericht bezig om tot de conclusie te komen dat er een wespennest zit. Gif spuiten is dan ongeoorloofd. Wij moeten dan desondanks toch voorrijkosten in rekening brengen ( €55,- )

Wat is meestal de oorzaak?

Buren

Wij zien regelmatig rondhangende wespen om een bepaalde opening zonder echt doelgricht in en uit de opening te vliegen. Dit heeft vaak te maken met een wespennest wat op een soortgelijke plek bij de buren blijkt te zitten. Wanneer de voor- of achterzijde van de woning vrijwel identiek gebouwd is, dan vergissen veel wespen zich bij terugkomst en kruipen bij u in de woning in de verkeerde opening.

 

Zodoende kunnen ze ook veelal bij u in huis terecht komen omdat ze net zolang doorzoeken tot ze hun nest gevonden hebben (die er dus niet is). Uiteindelijk kruipen ze verder naar het licht en kunnen zodoende bij u in de kamer door naden en kieren naar binnen vallen. Ze zijn dan meestal erg versuft.

 

Wat u dan het beste kunt doen is op onderzoek uitgaan naar de plek waar daadwerkelijk doelgericht in en uit wordt gevlogen op een soortgelijke plek bij de buren.

Begroeiing

Met name wat dieper in het seizoen wanneer op terrassen en recreatiegebieden klachten over wespenoverlast ontstaan, dan kunnen ook bepaalde (vruchten)bomen, planten en struiken in de tuin voor enorm veel aantrekkingskracht zorgen. Hele struiken komen vol te zitten met wespen die voedsel komen halen. 

 

Dit kan u het gevoel geven dat er wellicht een wespennest zit. Meestal is dit dan niet het geval. Om te voorkomen dat wij u ter plekke €55,- in rekening brengen voor enkel het voorrijden en de kennisoverdracht vragen wij u voordat u belt nog even verder te analyseren. Er is tenslotte alleen sprake van een wespennest in een struik of in de grond wanneer u zeer doelgericht af- en aanvliegverkeer waarneemt op een specifieke plek.

Lees verder