Spekkever ( Dermestes lardarius L. )

In vroegere tijden waren de gewone spekkevers in het huishouden zeer gevreesde voorraadinsecten. Ze vraten van de gerookte hammen en worsten die aan de zolders hingen. Tegenwoordig, nu de meeste vleeswaren in de koelkasten worden bewaard of in diepvriezers, spelen ze in de gewone huishouding geen belangrijke rol meer. Toch kunnen ze zich af en toe sterk vermeerderen in gedroogd honden – of kattenvoer. De larven worden ongeveer in een maand volwassen. Daarna verlaten vele datgene waarin ze hebben geleefd om een geschikt plekje te zoeken om te verpoppen. Ze knagen vaak gangen in hout of pleisterwerk, maar ook in allerlei ander materiaal. Indien dit in een pakhuis gebeurt, kunnen ze grote schade aanrichten aan artikelen die anders nooit door insecten worden aangetast. De kevers kunnen uitstekend vliegen. Als ze in huis worden aangetroffen kunnen ze van ver weg gekomen zijn. De broedplaats kan bestaan uit etenswaren, maar omdat de larven ook leven van dierlijk materiaal zoals bont, wol, huiden of opgezette dieren, kan de bron ook vaak hier opgezocht worden. Ook vogelnesten of dode dieren in het dakbeschot kunnen een oorzaak zijn.

Hoe kom ik van het probleem af?

Als eerst dienen eventuele oude vogel - , muizen – en wespennesten en dode dieren geruimd te worden. Deze kunnen een bron van besmetting veroorzaken.
Kleding kan chemisch gereinigd worden of ingevroren gedurende 4 dagen op -20 graden.

Voor 100% zekerheid kan onze bestrijdingsdeskundige nadat de bron is verwijderd een naden – en kierenbehandeling uitvoeren. Hiervoor kunt u ons bellen op het servicenummer ( 0900-2556677 ) of u stuurt een email met uw postcode en telefoonnummer naar info@meldpuntongedierte.nl
De bestrijdingsdeskundige neemt dan contact met u op om het plan van aanpak en de kosten te bespreken.

Lees verder