Pelskever ( Attagenus pellio L. )

Pelskevers zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze op beide dekschilden een wit vlekje hebben. In de zomer vliegen de kevers buiten rond waarbij ze bloemen bezoeken en stuifmeel en nectar eten. Natuurlijk kunnen ze hierbij in een huis verdwaald raken. In veel huizen worden ze wel eens gevonden als toevallige gasten. De eitjes worden gewoonlijk in muizen – of vogelnesten gelegd. De larven die een kenmerkend pluimpje haren op de punt van het achterlijf hebben leven van haren, veren en afval. In huis kunnen kevers hun eitjes in wollen stoffen leggen en overal waar maar voedsel voor de larven te vinden is, bijvoorbeeld tussen naden van vloerplanken en panelen waar zich wollen pluisjes kunnen verzamelen. Ook bont en opgezette dieren kunnen worden beschadigd.

Hoe kom ik van het probleem af?

Als eerst dienen eventuele oude vogel - , muizen – en wespennesten en dode dieren geruimd te worden. Deze kunnen een bron van besmetting veroorzaken. Kleding kan chemisch gereinigd worden of ingevroren gedurende 4 dagen op -20 graden.

Naden, kieren en vloerkleden kunnen behandeld worden door onze bestrijdingsdeskundige. Hiervoor kunt u ons bellen op het servicenummer ( 0900-2556677 ) of u stuurt een email met uw postcode en telefoonnummer naar info@meldpuntongedierte.nl
De bestrijdingsdeskundige neemt dan contact met u op om het plan van aanpak en de kosten te bespreken.

Lees verder