Muizenoverlast

muizenoverlastMuizenoverlast in huis, maar ook binnen bedrijven en instellingen zijn een bekend probleem in Nederland. Vooral instellingen zoals scholen, opvangcentra en zorginstellingen kunnen ermee te maken krijgen.

 

Onze bestrijdingsdeskundigen houden zich daarom vooral bezig met het bestrijden van muizen in huis en op de werkvloer alsook het beschermen van alle typen woningen en gebouwen.

 

U kunt een afspraak met ons maken via telefoonnumer: 0900-2556677

muizenoverlast schade kabels

Kwetsbare woningen en gebouwen

Veel woningen en gebouwen zijn onvoldoende beschermd tegen muizen en ratten. Dit kan vervelende gevolgen hebben. De ontlasting van muizen en ratten zorgt voor nare geuren en viezigheid in vooral spouwmuren, op systeemplafonds en tussen de vloeren. Ze knagen ook kabels en voorraden stuk wat veel financiële schade en gezondheidsrisico's veroorzaakt.

Muizen op de werkplekmuizenoverlast op kantoor in bedrijf

Speelt het probleem zich af binnen een bedrijf, een kantoor of een instelling? Ga dan naar onze pagina over muizen op de werkplek

Muizen in huis

Muizen in huis komen vooral op voedsel af. Ook bieden onze huizen veilige schuilplaatsen tegen de kou en natuurlijke vijanden. Muizen in huis kunnen vervelende gevolgen hebben.

muizen in huisNaast stankoverlast en geluidsoverlast kunnen de muizen ook schadelijk zijn voor de gezondheid.

 

muizen in huis bestrijden

Bestrijding van de muizen is meestal noodzakelijk, maar zonder de juiste kennis hierover kan dit tot nare toestanden leiden. Lees daarom eerst aandachtig onze pagina over muizen in huis

 

Muizenoverlast door de buren

Een muizenpopulatie kan zich al snel uitbreiden naar naastgelegen huizen of gebouwen. De muizen zullen hun leefomgeving moeten vergroten om voldoende voedsel te kunnen verzamelen. Muizen laten zich hierbij helaas niet tegenhouden door de erfgrens. Zodoende kunnen er steeds meer klachten ontstaan over muizenoverlast

muizenoverlast door de buren

 

Muizenoverlast kan veel discussie teweeg brengen over de oorzaak en de gevolgen. Na verloop van tijd is de bron van het probleem ook steeds moeilijker te traceren en ontstaat er een wildgroei aan individuele maatregelen die het probleem zelfs nog kunnen verergeren. Daarom is er alles aan gelegen dat er tijdig ingegrepen wordt.  Lees verder

Muizenplaag

Wanneer muizen in huis of in bijvoorbeeld een magazijn of restaurant lange tijd hun gang kunnen gaan met voldoende voedsel in de buurt, dan kan de populatie razendsnel toenemen. Dit ontstaat vaak onder slechte hygiënische omstandigheden of leegstaande gebouwen.

 

muizenplaag overlast keutels

Ook winkelcentra of supermarkten krijgen hier regelmatig mee te maken.

Een muizenplaag in huis of op de werkplek kan een ernstige bedreiging vormen voor het welzijn van bewoners en medewerkers. Lees verder

Muizen bestrijden

muizen bestrijden gifkorrelsZet nooit zomaar bestrijdingsmiddelen neer zonder de juiste kennis. Wij komen veel situaties tegen waar met goedkoop muizengif wordt gestrooid of muizenvallen worden neergezet welke niet dichtklappen of niet stevig genoeg dichtklappen met alle gevolgen van dien.

muizen bestrijden goedkoopVerkeerde aanpak 

Er worden vele inpulsaankopen gedaan met betrekking tot vallen, gif en dure apparaten. Deze maatregelen kunnen het probleem juist verergeren.

Men moet zich realiseren dat muizen er alles aan zullen doen om in leven te blijven. Ook is er inmiddels sprake van resistentie onder muizen.

 

Lees meer hierover in onze rubriek over muizen bestrijden

< Muizen
menu