Muizenoverlast

muizenoverlastOverlast van muizen in woningen en gebouwen moet worden tegengegaan. Wij bestrijden muizen zowel incidenteel alsook structureel;

 

Inhoudsopgave :

 

Muizen op de werkplek

Muizen in huis

Muizenoverlast door de buren

Een muizenplaag voorkomen

Hoe kunt u muizen het beste bestrijden?

 

Contact : 0800-2900200

Muizen op de werkplek

Muizen\muizen herkennen\muizen herkennen knaagschade.jpgMuizenoverlast vormt een risico voor de gezondheid van het personeel, voor opslaggoederen en voor kabels van bijvoorbeeld computers en alarmsystemen. De economische schade kan soms hoog oplopen. 

Muizen\muizenoverlast.jpgImago

Verder speelt het imago voor klanten en cliënten een grote rol.

Heeft u een bedrijf met muizen op kantoor of in het magazijn? Klik dan hier

Scholen, kinderdagverblijven en cliëntenzorg

Muizen\muizen bestrijden\muizen bestrijden kinderdagverblijf.jpgGebouwen met doelgroepen als ouderen, kinderen en gehandicapten waarvoor gezorgd moet worden zijn erg kwetsbaar voor overlast van muizen. Er is regelmatig voedsel aanwezig en de cliënten zijn niet altijd in staat om adequaat te handelen. 

Muizen\muizen op de werkplek\muizenoverlast schoolplein.jpgHygiëne

Tegelijkertijd moet de gezondheid van deze mensen, maar ook van het personeel goed beschermd worden. Uitwerpselen, urine en speeksel van muizen kunnen een hoop narigheid teweeg brengen.

 

Ga voor meer informatie naar onze pagina over muizen op de werkplek

muizenoverlast schade kabels

Onvoldoende bescherming

Kwetsbare gebouwen stellen muizen in staat om binnen te dringen via spouwmuren, kruipruimtes en systeemplafonds. De ontlasting van muizen kan terecht komen in isolatiemateriaal zoals glaswol en tempex. Dit kan tot hevige stankoverlast leiden.

 

Onze bestrijdingsdeskundigen houden zich daarom vooral ook bezig met preventie.

Muizen in huis

Muizen in huis komen vooral op voedsel af. Ook bieden onze huizen veilige schuilplaatsen tegen de kou en natuurlijke vijanden. Muizen in huis kunnen vervelende gevolgen hebben.

muizen in huisStankoverlast en geluidsoverlast zijn de voornaamste klachten wanneer muizen de woningen zijn binnengedrongen.

Eerst de oorzaak, dan bestrijden

muizen in huis bestrijden

Bestrijding van de muizen is meestal noodzakelijk, maar zonder de juiste kennis hierover kan dit tot nare toestanden leiden. Heeft u muizen in huis? Lees dan eerst aandachtig onze pagina over muizen in huis

Muizenoverlast door de buren

Een muizenpopulatie kan zich al snel uitbreiden naar naastgelegen huizen of gebouwen. De muizen zullen hun leefomgeving moeten vergroten om voldoende voedsel te kunnen verzamelen. Muizen laten zich hierbij helaas niet tegenhouden door de erfgrens. Zodoende kunnen er steeds meer klachten ontstaan over muizenoverlast door de buren.

muizenoverlast door de buren

Discussie

Muizenoverlast kan veel discussie teweeg brengen over de oorzaak en de gevolgen. Na verloop van tijd is de bron van het probleem ook steeds moeilijker te traceren en ontstaat er een wildgroei aan individuele maatregelen die het probleem zelfs nog kunnen verergeren. Daarom is er alles aan gelegen dat er tijdig ingegrepen wordt.  Lees verder

Een muizenplaag voorkomen

Wanneer muizen in huis of in bijvoorbeeld een magazijn of restaurant lange tijd hun gang kunnen gaan met voldoende voedsel in de buurt, dan kan de populatie razendsnel toenemen. Dit ontstaat vaak onder slechte hygiënische omstandigheden of leegstaande gebouwen.

 

muizenplaag overlast keutels

Ook winkelcentra of supermarkten krijgen hier regelmatig mee te maken.

Een muizenplaag in huis of op de werkplek kan een ernstige bedreiging vormen voor het welzijn van bewoners en medewerkers. Met goede communicatie en tijdige maatregelen kunt u een hoop ellende voorkomen. Lees verder

Hoe kunt u muizen het beste bestrijden?

muizen bestrijden gifkorrelsZet nooit zomaar bestrijdingsmiddelen neer zonder de juiste kennis. Wij komen veel situaties tegen waar met goedkoop muizengif wordt gestrooid of muizenvallen worden neergezet welke niet dichtklappen of niet stevig genoeg dichtklappen met alle gevolgen van dien.

muizen bestrijden goedkoopVerkeerde aanpak 

Er worden vele inpulsaankopen gedaan met betrekking tot vallen, gif en dure apparaten. Deze maatregelen kunnen het probleem juist verergeren.

Men moet zich realiseren dat muizen er alles aan zullen doen om in leven te blijven. Ook is er inmiddels sprake van resistentie onder muizen.

 

Lees meer hierover in onze rubriek over muizen bestrijden

Lees verder