Muizen bestrijden

Muizen bestrijden is een vak apart. Kennis en goed materiaal is niet eenvoudig te verkrijgen. Toch zijn bepaalde materialen en biociden noodzakelijk om muizen effectief te kunnen bestrijden in woningen en bedrijven.

muizen bestrijden particulieren

Bestrijden in huis

Op deze pagina leest u alles over de bestrijding van muizen.

U kunt een afspraak met ons maken voor bestrijding van muizen in huis of in de tuin.

 

Tel. nr: 0900-2800200

Bestrijden op de werkplekmuizen bestrijden voor bedrijven

signaleert u muizen op kantoor, in het magazijn, in de kantine of bijvoorbeeld rondom het gebouw? 

Ga dan verder naar onze pagina over muizen op de werkplek

 

 

Muizen in huis bestrijden

Onze woningen in Nederland zijn niet altijd even goed bestand tegen het binnendringen van muizen. Wanneer de muizen eenmaal binnen zijn en zich inmiddels ook al thuisvoelen, dan is bestrijding helaas noodzakelijk.

 

muizen in huis bestrijdenMuizen in huis kunt u soms zelf bestrijden. Soms kan het beter uitbesteed worden aan een specialist. Deze keuze hangt vooral af van de omvang van het probleem, de oorzaak en de persoonlijke omstandigheden.

 

Wie het ook doet, het is van cruciaal belang dat het op de juiste wijze gebeurt. Anders kan het probleem in hoog tempo toenemen of wordt men geconfronteerd met onsmakelijke toestanden. Muizen kunnen zich razendsnel doorontwikkelen en schade veroorzaken aan kabels en meubilair.

 

Deskundig laten bestrijdenmuizen bestrijden in huis

Wenst u liever direct een deskundige aanpak? Klik dan hier

 

Een deskundige aanpak heeft als voordeel dat u direct de juiste bestrijdingswijze en producten in huis heeft. Ook is de kans op een structurele oplossing veel groter met de aanwijzingen en materialen die ter plekke gegeven worden. 

Zelf muizen bestrijden 

Let erop dat het bestrijden van muizen tot problemen kan leiden wanneer u verkeerde middelen gebruikt.

muizen zelf bestrijden met welk lokmiddel?

 

U zult een keuze moeten maken tussen diverse producten die door winkels worden aanbevolen. Het maken van een keuze is daarom niet eenvoudig.

 

Wat in ieder geval voorop staat is dat u enige kennis nodig heeft over de toedracht van het probleem. Als u nog geen keuze heeft gemaakt tussen bestrijden met muizengif of muizenvallen, klik dan eerst hier

 

Muizen vangenmuizen levend vangen

Zonder muizengif kan men soms prima muizen bestrijden met behulp van vangkooien of muizenvallen.

 

Om muizen op een goede manier te vangen is echter wel degelijk materiaal vereist. Er bestaat een groot assortiment aan muizenvallen. De keuze voor bepaalde vallen hangen af van diverse factoren zoals de veiligheid, de diervriendelijkheid, de prijs en of de muizenvallen wel effectief zijn binnen de situatie.  

Lees verder

 

 

muizen bestrijden met gifMuizengif

Over muizengif is een hoop te doen geweest de laatste jaren. Discussies rondom de diervriendelijkheid ervan, de veiligheid, de aanslag op het milieu, doorvergiftiging en tevens de resistentievorming onder muizen die toeneemt, maken de keuze voor deze methode er niet makkelijker op. Toch was het voorheen een populaire manier om muizen te bestrijden, simpelweg omdat muizenvallen veelal niet voldoende effectief leken te zijn bij grote muizenproblemen.  Lees verder

 

 

Muizen voorkomen

Ondervindt u overlast van muizen in uw huis? Probeer dan in ieder geval uw eigen woning onaantrekkelijk te maken voor muizen. 
 
Effectieve maatregelen kunnen zijn :
 

Voedsel goed opbergen

muizen voorkomen voedsel in voorraadbakken

Berg uw voedsel goed op in afsluitbare bakken. Vooral kwetsbare producten zoals brood, koek, chips en andere graan- en rijstproducten. Denk ook aan kruiden met sterke geuren. Zorg dat de bakken van stevig plastic zijn en goed afsluiten. Muizen zijn in staat om met hun scherpe knaagtanden door zacht plastic heen te knagen. Zelfs hard plastic kan na verloop van tijd slachtoffer worden.

Zwerfvoedsel vermijden

broodkruimels vermijden om muizen te voorkomen

Vermijd zwerfvoedsel zoals kruimels. Muizen kunnen leven van een paar gram voedsel per dag. Muizen kunnen ook hamsteren waardoor ze soms in staat zijn om langer in leven te blijven zonder op pad te hoeven gaan.

Goede prullenbak

goede afsluitbare prullenbak tegen muizen

Zorg voor een goede ontoegankelijke prullenbak. Vooral onderaan de prullenbak moet geen toegang zijn naar de vuilniszak.

 

Muizen komen op de geur af en knagen door de vuilniszak heen. Vuilnisemmers met restafval die in keukenkastjes zijn opgesteld zijn erg kwetsbaar.

diervoeding aantrekkelijk voor muizenDiervoeding

Diervoeding voor bijvoorbeeld honden, katten en vogels moet men zeer goed in de gaten houden. Muizen zijn gek op harde brokken, pitten en zaden. Muizen laten zich niet altijd weerhouden door de aanwezigheid van honden of zelfs katten. Let vooral op de opslag en dat alles door uw huisdier opgegeten wordt.

 

Muizen bestrijden in de tuin

Muizen in de tuin bestrijden zal alleen effect hebben wanneer de oorzaak ook aangepakt wordt. Bepaalde omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat muizen onophoudelijk voor overlast kunnen zorgen en zelfs een plaag kunnen veroorzaken bij omwonenden. Belangrijke aandachtspunten zijn o.a. ;

vuilniszakken in de tuin aantrekkelijk voor muizenVuilniszakken

Zet geen vuilniszakken open en bloot in de tuin. Muizen zijn zoals gezegd goed in staat om door plastic heen te knagen. Langdurige opslag van vuilnis buiten kan tot een serieuze muizenplaag leiden waar ook omwonenden de gevolgen van zullen ondervinden.

Kippen, vogels en konijnen

kippenren met muizen in de tuinKippen, vogels (in een volière) en konijnen zijn hartstikke leuke dieren om te houden en te verzorgen, maar het zorgt ook voor veel aantrekkingskracht van muizen en ratten. Dit heeft wederom te maken met de diervoeding. Het is uiterst belangrijk dat u hier bewust mee omgaat, met name wanneer uw woning geschakeld is aan andere woningen. Muizen kunnen ook woningen binnendringen en voor geluidsoverlast zorgen op een plafond.

rommel in de tuin veroorzaakt muizenSchuilplekken

Muizen zitten uiteraard graag verscholen. Ze voelen zich beschermd buiten het zicht van roofdieren zoals katten en sommige vogels of marters. 

 

Uw tuin zal snel als schuilplek uitgekozen worden wanneer hier veel rommel of opslag ligt zoals bijvoorbeeld brandhout of oude dakpannen. Zorg daarom dat het met name langs uw gevel goed opgeruimd is.

Muizen werenmuizen weren spouwmuur

Verder kunt u zo goed mogelijk gaten in huis afdichten. Muizen wringen zichzelf door openingen van nog minder dan een centimeter. Inspecteer het huis daarom goed op openingen.

 

Buiten zijn het vooral spouwmuuropeningen en dakaansluitingen. Binnenshuis zitten de zwakke punten vooral onder het keukenblok, in de meterkast en op zolders.

 

Let er hierbij op dat u het probleem niet verergert door verkeerde openingen af te dichten! Aan de buitenzijde kunt u materiaal gebruiken zoals spouwmuurbescherming of staalwol.

 

Muizenoverlast muizenoverlast bestrijden

Muizenoverlast kan veel discussie veroorzaken tussen buren, huurders en verhuurders, collega's en inwoners en gemeenten. Voordat men naar elkaar wijst is het van groot belang dat iedere partij bewust is van de verantwoordelijkheden die hij of zij heeft. Niet alleen welke zijn ingekaderd binnen de wet, maar ook vanuit een stukje gezond verstand. Meer hierover leest u op onze pagina over muizenoverlast