Muizen bestrijden

 

Deze pagina geeft informatie over de bestrijding van muizen voor particulieren.

U kunt een afspraak met ons maken voor bestrijding in huis of in de tuin.

Muizen op de werkplek?

signaleert u muizen op kantoor, in het magazijn, in de kantine of bijvoorbeeld rondom het gebouw? 

Maak dan een afspraak via onze pagina over muizen op de werkplek

 

 

Muizen in huis bestrijden

Signaleert u muizen in huis?

 

Tref dan direct maatregelen voordat ze schade toebrengen en de leefomgeving bevuilen.

Muizen kunnen zich razendsnel doorontwikkelen.

 

Deskundig laten bestrijden

Wenst u liever direct een deskundige aanpak? Klik dan hier

 

Een deskundige aanpak heeft als voordeel dat u direct de juiste bestrijdingswijze en producten in huis heeft. Ook is de kans op een structurele oplossing veel groter met de aanwijzingen en materialen die ter plekke gegeven worden. 

Zelf muizen bestrijden 

Let op dat het bestrijden van muizen tot problemen kan leiden wanneer u verkeerde middelen gebruikt. Kennis over de toedracht van het probleem is noodzakelijk voordat u begint met bestrijden. 

 

Lees daarom voordat u begint onze pagina over muizen in huis

 

Toch direct aan de slag? Klik dan hier

 

 

Muizen vangen

Wat is de beste optie? Vangen of toch vergiftigen?

 

Om muizen te vangen is degelijk materiaal vereist. Er bestaat een groot assortiment aan muizenvallen. De keuze voor bepaalde vallen hangen af van diverse factoren zoals de veiligheid, de diervriendelijkheid, de prijs en of de muizenvallen wel effectief zijn binnen de situatie.  Lees verder

 

 

Muizengif

Over muizengif is een hoop te doen geweest de laatste jaren. Discussies rondom de diervriendelijkheid ervan, de veiligheid, de aanslag op het milieu, doorvergiftiging en tevens de resistentievorming onder muizen die toeneemt, maken de keuze voor deze methode er niet makkelijker op. Toch was het voorheen een populaire manier om muizen te bestrijden, simpelweg omdat muizenvallen veelal niet voldoende effectief leken te zijn bij de wat verder gevorderde muizenproblemen.  Lees verder

 

 

Muizen voorkomen

Ondervindt u overlast van muizen in uw huis? Probeer dan in ieder geval uw eigen woning onaantrekkelijk te maken voor muizen. 
 
Effectieve maatregelen kunnen zijn :
 
  • Berg uw voedsel goed op.
  • Vermijd zwerfvoedsel zoals kruimels.
  • Zorg voor een goede ontoegankelijke prullenbak.
  • Houd diervoeding goed in de gaten zoals hondenbrokken, kattenbrokken etc.
  • Zet geen vuilniszakken open en bloot in de tuin.
  • Voorkom schuilplekken, ook in de tuin.
  • Voorkom teveel begroeiing tegen het huis.

 

Verder kunt u zo goed mogelijk gaten in huis afdichten. Muizen wringen zichzelf door openingen van nog minder dan een centimeter dus inspecteer het huis goed op openingen. Met name onder het keukenblok, in de meterkast en op zolders zitten zwakke punten. Let er hierbij op dat u het probleem niet verergert door verkeerde openingen af te dichten!

 

 

Wees op tijd

Helaas worden problemen rondom muizen meestal pas serieus genomen wanneer we ze daadwerkelijk beginnen te zien. Wanneer dit het geval is, hebben de muizen kennelijk hun leefomgeving inmiddels eigen gemaakt en mag worden aangenomen dat de muizen er al een tijd zitten met meerdere individuen.

 

Te laat dus. Preventieve maatregelen zoals katten, geluidsapparaten, wering, en voedsel afsluiten bieden meestal geen uitweg meer. Als het eenmaal zover is dan kunnen dit soort maatregelen het probleem vaak juist verplaatsen of verergeren.

 

Houd er rekening mee dat muizen zeer behendige dieren zijn. Het zijn uitstekende klimmers en springers en hebben meestal aan een centimeter al genoeg ruimte om ergens naar binnen te kunnen dringen.

Blijkt dit niet afdoende, dan gebruiken ze hun scherpe tanden waarmee ze zich door vele materialen heen kunnen knagen.

 

Wanneer ze een geschikte leefomgeving hebben gevonden, dan planten ze zich snel voort en laten ze zich niet zo makkelijk meer verjagen. Er zijn vele produkten op de markt verkrijgbaar, maar deze zijn vaak alleen geschikt om een eventueel probleem te voorkomen.

 

Bouwtechnische maatregelen, evenals een goede hygiene zijn erg belangrijk, maar ook hiervoor geldt hetzelfde; Tijdig muizen bestrijden is van cruciaal belang. Wanneer muizen al eenmaal gewend zijn aan de leefomgeving, dan zijn huis- tuin- en keukenmiddelen meestal niet meer afdoende. Daarnaast kan een verkeerde aanpak het probleem nog erger maken dan het al is en kan het probleem zich ook verspreiden of verplaatsen op plekken waar het nog minder gewenst is.

 

 

Buren

De oorzaak van een muizenprobleem kan ook verder weg liggen. Muizenoverlast wat door de buren veroorzaakt lijkt te worden vergt natuurlijk een aanpassing in de strategie, maar hoeft geen probleem te vormen in het behalen van resultaat.

 

Echter, het kan een enkele keer voorkomen dat een individueel probleem niet verholpen kan worden zonder medewerking van derden. Als de deskundige dat ter plekke constateert zullen met u de mogelijkheden besproken worden op basis van de situatie en de omstandigheden.  Lees verder