Rattenbestrijding voor de Gemeente

ratten gemeenteGemeenten worden door inwoners regelmatig aangesproken op rattenoverlast. De overlast kan worden ondervonden in zowel de openbare ruimte als op particulier terrein. 

Wie is verantwoordelijk?

De verantwoordelijkheden rondom rattenoverlast zijn niet geheel duidelijk ingekaderd binnen de wet. Wanneer de volksgezondheid in het geding is rest alleen de overheid, maar wat als een rattenprobleem individueel van aard lijkt te zijn? 

ratten oorzaakOorzaak

Zodra ratten in de tuin of voor de deur gesignaleerd worden, moet men altijd eerst nadenken over de oorzaak. Is de riolering in orde? Ligt er afval? Houdt men dieren in de tuin zoals kippen of konijnen? Of ligt de oorzaak toch ergens anders? Bij de buren of bij een publieke voorziening? 

Onze werkwijze

samenwerkingBent u van de gemeente en krijgt u meldingen over rattenoverlast? Dan kunt u opdracht verstrekken aan ons.

 

Wij doen onderzoek en plaatsen gifvrij materiaal ter bestrijding en preventie. Bij bewoners geven wij voorlichting, instructie en plaatsen wij duurzame materialen. Verder doen wij ook monitoren, detecteren en inventariseren.

Wie betaalt?

Wie hiervoor betaalt is afhankelijk van uw beleid. Met gemeenten maken wij altijd specifieke afspraken over hoe wij omgaan met meldingen van inwoners.

Uitgangspunt is dat (de oorzaak van) het probleem onderkend wordt en daarmee in de toekomst voorkomen wordt. 

nieuwe werkwijzeRatten bestrijden 2018

Vanwege de aangescherpte regelgeving en de vele nadelen van de huidige bestrijdingsmiddelen hebben wij de laatste twee jaar getest met een moderne manier van bestrijding en preventie van ratten in de openbare ruimte. Informatie hierover vindt u hier

 

Lees verder

menu