Muizen bestrijden in de tuin

Muizen in de tuin bestrijden zal alleen effect hebben wanneer de oorzaak ook aangepakt wordt. Bepaalde omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat muizen onophoudelijk voor overlast kunnen zorgen en zelfs een plaag kunnen veroorzaken bij omwonenden. Belangrijke aandachtspunten zijn o.a. ;

vuilniszakken in de tuin aantrekkelijk voor muizenVuilniszakken

Zet geen vuilniszakken open en bloot in de tuin. Muizen zijn zoals gezegd goed in staat om door plastic heen te knagen. Langdurige opslag van vuilnis buiten kan tot een serieuze muizenplaag leiden waar ook omwonenden de gevolgen van zullen ondervinden.

Kippen, vogels en konijnen

kippenren met muizen in de tuinKippen, vogels (in een volière) en konijnen zijn hartstikke leuke dieren om te houden en te verzorgen, maar het zorgt ook voor veel aantrekkingskracht van muizen en ratten. Dit heeft wederom te maken met de diervoeding. Het is uiterst belangrijk dat u hier bewust mee omgaat, met name wanneer uw woning geschakeld is aan andere woningen. Muizen kunnen ook woningen binnendringen en voor geluidsoverlast zorgen op een plafond.

rommel in de tuin veroorzaakt muizenSchuilplekken

Muizen zitten uiteraard graag verscholen. Ze voelen zich beschermd buiten het zicht van roofdieren zoals katten en sommige vogels of marters. 

 

Uw tuin zal snel als schuilplek uitgekozen worden wanneer hier veel rommel of opslag ligt zoals bijvoorbeeld brandhout of oude dakpannen. Zorg daarom dat het met name langs uw gevel goed opgeruimd is.

Muizen werenmuizen weren spouwmuur

Verder kunt u zo goed mogelijk gaten in huis afdichten. Muizen wringen zichzelf door openingen van nog minder dan een centimeter. Inspecteer het huis daarom goed op openingen.

 

Buiten zijn het vooral spouwmuuropeningen en dakaansluitingen. Binnenshuis zitten de zwakke punten vooral onder het keukenblok, in de meterkast en op zolders.

 

Let er hierbij op dat u het probleem niet verergert door verkeerde openingen af te dichten! Aan de buitenzijde kunt u materiaal gebruiken zoals spouwmuurbescherming of staalwol.

Lees verder