Mijten en Luizen

Wanneer de kruipende beestjes moeilijk met het blote oog te zien zijn, dan zijn het meestal mijten of luizen.

Vogelmijten

Wanneer u opeens een heleboel ( moeilijk zichtbare ) rood / kleurloze beestjes over de muren, de vloer en het meubilair ziet lopen, dan zouden het wel eens vogelmijten kunnen zijn. Vogelmijten kunnen opeens in groten getale in huis voorkomen, wat veelal te wijden is aan een vogelnest in of tegen het huis.

Lees verder >

Overige mijten

Huisstofmijt

Verder hebben veel mensen ook last van de huisstofmijt. Deze zijn nauwelijks zichtbaar met het blote oog ( 0,2-0,3 mm ). Deze kunnen allergische reacties veroorzaken.

Lees verder >

 

Meelmijt

Meelmijten zijn voorraadmijten die net als vogelmijten nog net met het blote oog zichtbaar zijn. Het lijken net witte stofdeeltjes. Om meelmijten tegen te gaan dient de bron verwijderd te worden, zoals meel of andere voedingsmiddelen.

Luizen

Wanneer de beestjes uiterst klein zijn, maar wel duidelijk te zien, dan zou de overlast goed door luizen veroorzaakt kunnen worden.

Stofluizen

Ondervindt u geen huidirritatie, maar ziet u wel veel kleine beestjes ( 1-2 mm ) met een grote kop en geribbeld ( iets groter ) achterlijf? Dan bestaat de kans dat het 'Stofluizen' zijn. De aanwezigheid van stofluizen heeft meestal te maken met een te hoge luchtvochtigheid in huis. Ze kunnen dus bestreden worden door droog te stoken.

Overige luizen

Luizen die wel huidirritatie veroorzaken zijn Kleerluizen, Hoofdluizen en Schaamluizen.

Lees verder >

 

 

 

Lees verder