Bestrijding Zilvervisjes en Papiervisjes

Voorbereiding

Men dient voordat wij langskomen het hele huis op orde te brengen, stofzuigen en met name zolders/vlieringen en opslag achter knieschotten leeg te maken. Speelgoed etc. goed opbergen en ook overige spullen liefst in het midden van de kamer opstapelen waar het niet in de weg staat. Kledingkasten uitruimen en de kleding in grote afsluitbare zakken stoppen. Wij behandelen namelijk alle naden en kieren in huis, ook van de kasten. Men doet er eveneens verstandig aan boeken, dozen en bestekladen etc. goed te inspecteren op de aanwezigheid van zilver- of papiervisjes. Deze kunnen namelijk niet behandeld worden.

Werkwijze

De behandeling wordt een ‘residuele behandeling’ genoemd. Hiermee wordt bedoeld dat concentraat-insecticide wordt opgelost in water en op lage druk wordt toegepast met een speciaal apparaat. De vloeistof droogt op en het ‘residu’ ,het contactgif blijft 8 weken werkzaam achter. Dit doodt alle stadia van de visjes. Dit residu is niet zichtbaar. Let op! Als u speciaal parket heeft liggen wat niet tegen vocht kan, dan moeten we dit overslaan. De zolders, opslagruimten en stookruimten verdienen de meeste aandacht. U kunt tijdens en 3 uur na de behandeling niet in huis zijn, ook huisdieren niet. Een bestrijding duurt gemiddeld 1-2 uur.  Dus als wij bijvoorbeeld 15:00 beginnen, dan kan men pas 20:00 weer terugkomen. Voordat de bestrijding plaatsvindt wordt samen met de bestrijdingsdeskundige nog kort door het huis gelopen om te zien of er voldoende voorbereid is en wordt er informatie verschaft over de werkwijze. Tevens wordt er afgerekend.

Garantie geven is niet mogelijk. Men is meestal tevreden met het resultaat, maar het komt ook voor dat de beestjes na verloop van tijd weer terugkeren. Het ligt ook aan de voorbereidingen die u treft. Soms treffen we nog volle zolders aan en moeten we dit overslaan. Dit is slecht voor het resultaat. Het is niet noodzakelijk de buren erbij te betrekken, maar het kan uiteraard wel bijdragen aan het resultaat op lange termijn. De kosten voor eventueel een nabehandeling na 8 weken kan worden overlegd met de bestrijdingsdeskundige.

Lees verder