Mieren

Levenswijze

De levenswijze van mieren is voor biologen en bestrijdingsdeskundigen zeer fascinerend. Wanneer we de mieren beter bestuderen zien we dat ze dezelfde sociale structuur hanteren als bijvoorbeeld wespen 

 

levenswijze

Mieren leven in zogenaamde staten. De koninginnen produceren de eitjes. De werksters, de steriele vrouwtjes die hieruit voortkomen zorgen voor alle noodzakelijke werkzaamheden .

 

De (gevleugelde) mannetjes welke tegen het einde van de cyclus geboren worden hebben als doel om de jonge (gevleugelde) koninginnen te bevruchten.  Lees verder >

Onze soorten

mierensoortNet als bij veel andere insecten zijn er ook onder de mieren duizenden verschillende soorten in de wereld te vinden. In Nederland hebben we maar met enkele mierensoorten te maken die voor overlast kunnen zorgen. Dit zijn onder anderen de Gewone Reuzenmier, de Glanzende houtmier en de Faraomier.

 

Echter, de grootste overlastgever in Nederland is toch wel de Zwarte Wegmier, oftewel de ‘Lasius Niger’. In de volksmond wordt deze ook wel de ‘Tuinmier’ genoemd. 

Mieren in huis

Overlast van mieren in huis is een bekend probleem. Het leidt regelmatig tot frustratie en verkeerde maatregelen wat de mierenoverlast zelfs doet toenemen.

 

mieren in huis

 

Meestal is het de zoektocht naar voedsel waar wij getuigen van zijn. Deze zoektocht wordt vaak met grote afstanden afgelegd. De vastberadenheid waarmee zij dat doen, kan tot nare toestanden leiden.

 

 

mierenplaag in huis

Mierenplaag

Een mierenplaag in huis is meestal niet iets wat binnen korte tijd ontstaan is. Kolonies hebben vaak jarenlang de tijd gehad om zich te ontwikkelen totdat ze een stadium bereikt hebben waar ze niet meer bestreden kunnen worden met huis- tuin- en keukenmiddelen.

 

Ze zitten dan waarschijnlijk met grote hoeveelheden diep in de grond en zijn inmiddels ver doorgedrongen in de constructie van het huis.

Mieren bestrijden

Indien men te maken heeft met aanhoudende mierenoverlast, dan ligt de oplossing meestal bij een professionele aanpak met middelen die alleen door gediplomeerde bestrijdingstechnici toegepast mogen worden.

 

Wanneer u merkt dat de gewone consumentenmiddelen niet meer opgewassen zijn tegen de mieren, dan is dit een goede uitweg. Wij bestrijden mieren met moderne middelen die tevens geschikt zijn om tijdens de aanwezigheid van kinderen en huisdieren toe te passen. Lees verder >

Waarom laten bestrijden door een specialist?

Onze mierenbestrijder treft vaak woningen aan waar gifpoeder en lokdoosjes zijn toegepast op plekken waar het juist niet had moeten gebeuren. Deze maatregelen hebben de problemen dan helaas alleen maar verergerd. Mieren bestrijden in huis vereist kennis en goede middelen die op de juiste plek toegepast worden. 

 

Mieren zelf bestrijden

zelf mieren bestrijden kan in het beginstadium van een probleem soms succesvol zijn, maar wanneer het probleem zich inmiddels langere tijd in de constructie heeft gemanifesteerd, dan zijn de bekende huis- , tuin- en keukenmiddelen niet meer afdoende.

 

Ook wanneer de hele kolonie zich inmiddels heeft mierenpoedertoegelegd op een bepaalde woning, dan zijn middelen zoals bijvoorbeeld mierenpoeder en kokend water een druppel op een gloeiende plaat. Lokdoosjes kunnen het probleem zelfs verergeren. 

 

Vliegende mieren

Het komt ook regelmatig voor dat men geconfronteerd wordt met vliegende mieren in huis

 

Dit is een gevolg van de bruidsvlucht en is meestal maar van korte duur.

 

Normaal gesproken gebeurt dit maar één of twee keer in een seizoen, maar in huis wordt de cyclus regelmatig verstoord door plotselinge temperatuurschommelingen en lichtinval.

menu