Meldpunt Ongediertebestrijding Onderbanken

Afspraak maken:

Onze bestrijdingsdienst in Onderbanken en Schinveld voert het gehele jaar muizenbestrijding en rattenbestrijding uit. Naast de ratten- en de muizenbestrijding houden wij ons tijdens het voorjaar en de zomer ook bezig met de wespenbestrijding en de mierenbestrijding.

Contact : 0900-3400300

Andere ongediertebestrijding

Andere ongediertebestrijding voor bijvoorbeeld kakkerlakken, zilvervisjes of vlooien kan tevens op afspraak worden uitgevoerd.

 

Indien voorbereidingen voor de bestrijding noodzakelijk zijn, zal onze bestrijdingsdeskundige contact met u opnemen. 

Ongedierte in huis

Muizen in huis komen vooral op voedsel af. Ook bieden huizen en gebouwen zeer geschikte schuilmogelijkheden voor muizen tegen de gevaren van buiten. Soms is de oorzaak van de aanwezigheid van muizen in huis moeilijker te achterhalen. Een goede analyse van de eventuele toedracht is van groot belang om passende maatregelen te kunnen nemen. Onze muizenbestrijder geeft advies en plaatst geschikte materialen.

 

Mieren in huis kunnen erg vervelend zijn wanneer ze onophoudelijk door de keuken of de woonkamer marcheren. Soms is een kleine ingreep voldoende om het op te lossen, maar helaas lijkt het in sommige gevallen een gevecht tegen de bierkaai te zijn.

 

Ratten in huis komen vaak vanuit de kruipruimte. In tegenstelling tot muizen hebben ze iedere dag water nodig en heeft de aanwezigheid vaak te maken met een defect aan het riool of recente werkzaamheden hieraan. Zodra ratten in huis geconstateerd worden dienen adequate maatregelen getroffen te worden. Zowel bestrijding als preventie verdienen direct de aandacht. Onze rattenbestrijder bespreekt met u de mogelijkheden.

 

Kakkerlakkenplaag in huis houden zich meestal schuil tussen naden en kieren waar het betrekkelijk warm is en voedselresten gevonden worden. Daarom is de keuken meestal de aangewezen plek. Koelkastmotoren, boilers en andere keukenapparatuur bieden de juiste temperatuur voor kakkerlakken waarin ze zich snel verder kunnen ontwikkelen. De verdelger concentreert zich daarom hoofdzakelijk op deze plekken. 

Zelf ongedierte bestrijden

Een probleem met ongedierte kan soms zelf aangepakt worden. Ongedierte bestrijden kan echter alleen maar succesvol zijn wanneer men weet om wat voor diersoort het gaat. Om u te kunnen helpen met het herkennen van bepaalde diersoorten verwijzen wij u naar onze plaagdierengids en insectengids

 

Wees verder waakzaam voor het aankopen van bepaalde producten. Bij het ontdekken van ongedierte in huis volgen veelal impulsaankopen die het probleem soms verergeren of verspreiden. Een goed voorbeeld hiervan zijn lokdoosjes tegen mieren, muizengif of spuitbussen tegen kakkerlakken.

Muizen bestrijden

Muizen bestrijden in huis vergt diverse maatregelen. Naast goede bestrijdingsproducten zijn soms ook aanpassingen nodig met betrekking tot opslag, hygiëne en toegankelijkheid. Geschakelde woningen vereisen soms integrale bestrijding en goede communicatie.  

Lees verder >

Ratten bestrijden

Ratten bestrijden wij buitenshuis enkel op mechanische wijze. De inzet van rodenticiden wordt in de buitenlucht alleen toegepast bij een direct gevaar voor de volksgezondheid. Ook is er sinds dit jaar een licentie voor nodig. Onze ongediertebestrijder bezit deze licentie, maar zet desondanks geen rodenticiden in bij problemen die individueel van aard zijn. Met de juiste werkwijze en het juiste mechanische materiaal is dit meestal dan ook niet nodig. 

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

Tussen de maanden mei en oktober worden veel inwoners in Onderbanken geconfronteerd met een wespennest in huis of in de tuin. U kunt ons dan bellen om het wespennest te bestrijden. Nadat het bestreden is kan het wespennest verwijderd worden. Het wespennest kan op diverse plekken aangetroffen worden zoals in de schuurin de grond, of in de spouwmuur.

wespengif

Alleen bestrijding

In de praktijk komt het maar zelden voor dat het wespennest na de bestrijding daadwerkelijk weggehaald wordt. Zodra de wespen en de koningin bestreden zijn, kan het papieren materiaal wat daarna overblijft verder ook geen kwaad. Meer over onze werkwijze met betrekking tot het bestrijden en het verwijderen van een wespennest leest u hier

mieren bestrijdenMieren bestrijden

Mieren bestrijden wij met verschillende middelen. Huis-tuin en keukenmiddelen zijn namelijk niet altijd opgewassen tegen een mierenplaag. Dat kan te maken hebben met hardnekkige mierennesten die langs de gevel of binnen de constructie van de woning zitten. Lees verder over mierenbestrijding.

Lees verder >

Overige plaagdieren en insecten welke in Onderbanken voorkomen zijn:

 

Gemeente Onderbanken

Voor overlast in de openbare ruimte kunt u het beste contact opnemen met de gemeente Onderbanken.

Onder de gemeente Onderbanken vallen de plaatsen: Bingelrade, Jabeek, Merkelbeek, Schinveld

menu