Bijen, Hommels en Veldwespen

duitse wespAlle informatie die u op deze pagina leest over bestrijding geldt in principe alleen voor de Duitse Wesp (Vespula Germanica) en de Gewone Wesp (Vespula Vulgaris) omdat deze soorten hoofdzakelijk voor overlast en gevaar zorgen.

 

Bovendien stichten deze twee soorten één nest met één koningin, waardoor meestal één bestrijdingsactie afdoende moet zijn met het bestrijdingsmiddel wat ook specifiek ter bestrijding van deze twee soorten bedoeld is. 

Bijen en Hommels

bijensoortHet komt regelmatig voor dat onze wespenbestrijder ter plekke constateert dat een bestrijding niet zinvol of niet geoorloofd is. Denk bijvoorbeeld aan een situatie dat er sprake is van (solitaire) bijen, een bijenvolk of een hommelsoort.

 

BijenvolkHet is onze taak en ook verantwoordelijkheid om zuinig met deze nuttige beestjes om te gaan. Wij willen niet bijdragen aan onnodige sterfte.

 

hommelIn de praktijk bestrijden wij dus alleen als er serieus gevaar dreigt of dermate hinder dat er niet fatsoenlijk geleefd kan worden. Denk hierbij aan risico's m.b.t. kleine kinderen, allergiën of fobiën.

 

Bestrijding is absoluut een laatste redmiddel. Zoek altijd eerst een diervriendelijke oplossing, raadpleeg een imker of wacht geduldig af tot ze vanzelf weer vertrekken. In de maand juni laten ze zich meestal niet meer zien. Het zijn typische voorjaarsinsecten.

 

communicatie bestrijdingWanneer onze expert samen met u ter plekke tot de conclusie komt dat bestrijding ongewenst is, dan zullen wij alleen ons starttarief in rekening brengen (€55,-) Wij geven desondanks aanwijzingen en advies om zo goed mogelijk met de situatie om te gaan.

Franse Veldwespen

franse veldwespIeder jaar nemen de meldingen toe over Franse Veldwespen. Vooral van april tot mei zijn de veldwespen actief. Vanwege de geelzwarte kleuren lijkt deze wespensoort ook vrij veel op de Gewone Wesp. De levenswijze verschilt echter sterk.

 

nestje franse veldwespEr zijn meerdere koninginnen die ieder op diverse plekken op grote oppervlakten een eigen nestje kunnen maken. Men treft ze vooral aan rondom de dakpannen.

 

Omdat het opzoeken van ieder individueel nestje haast onmogelijk is, zijn wij genoodzaakt om bij ieder bezoek voor herhaling opnieuw €75,- in rekening te brengen. Verder willen wij u erop attenderen dat deze soort ook voor relatief weinig gevaar zorgt, dus bestrijding is meestal niet nodig.

menu