WespenWespen

Als u te maken heeft met een wespennest in de buurt of zelfs in huis, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten bestrijden of te verwijderen. Hoe langer u wacht, hoe groter de risico's worden op gevaarlijke situaties.

 

Telefoonnummer : 0900-2556677 (lokaal tarief)

wespen bestrijdenWespen bestrijden

Wanneer het wespennest zichtbaar is of wanneer er een opening zichtbaar is waar u constant wespen in en uit ziet vliegen, dan kunnen wij een wespenbestrijding uitvoeren.

 

Wespen zelf bestrijden raden wij ten zeerste af! Meerdere steken tegelijk kan voor iedereen slecht aflopen. Ook zonder allergie.

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenNadat de wespen bestreden zijn is het soms mogelijk om het overgebleven wespennest weg te halen. Er wordt ons regelmatig gevraagd hoe wij een wespennest verwijderen. Daarom hebben wij hiervan een video gemaakt.

wespennest in huisWespennest in huis

Een wespennest in huis herkent men aan het zeer doelgerichte af- en aanvliegverkeer van wespen naar een specifieke plek.

 

Aan het einde van het voorjaar zijn het er nog niet zoveel, maar in de loop van de zomer kunnen duizenden individuen per dag op en neer vliegen. Bij terugkomst van vakantie kan men opeens geconfronteerd worden met een volgroeid wespennest. 

wespen in huisWespen in huis

Soms treft men tegen de ramen een heleboel versufte wespen in huis aan. Deze slome wespen zijn meestal afkomstig uit een wespennest welke zich ergens in huis bevindt. Meestal is dit achter het dakbeschot of een holle ruimte achter bijvoorbeeld een dakkapel of in de spouwmuur. Lees wat u hiertegen kunt doen op onze paina over wespen in huis

wespennest in de spouwmuurWespennest in de spouwmuur

De meeste wespennesten die wij bestrijden zitten in de spouwmuur. Een wespennest in de spouwmuur vormt in de beginfase niet veel bedreiging, maar zodra het nest flink gaat groeien kunnen de gevolgen vervelend of zelfs gevaarlijk uitpakken.

 

Een bestrijding is daarom bijna in alle gevallen gewenst. Blokkeer nooit de uitvliegopening! Wespen vreten andere wegen open wat tot zeer nare toestanden kan leiden.

wespennest in de grondWespennest in de grond

De locatiekeuze van een wespenkoningin kan soms behoorlijk verrassend zijn. Een wespennest in de grond is hier een goed voorbeeld van. Omdat ze niet altijd goed opvallen kan dit gevaarlijke situaties veroorzaken. Wanneer bijvoorbeeld een kind nietsvermoedend in de buurt komt of wanneer bijvoorbeeld de tuinman zijn schep in de grond slaat bij het nest, dan kunnen de wespen met meerdere individuen tegelijk aanvallen. 

wespennest in de schuurWespennest in de schuur

Ook een wespennest in de schuur zorgt voor grote risico's omdat mensen soms nietsvermoedend de tuinstoelen weer uit de schappen trekken waar toevallig wespen hard bezig waren een nest te stichten. Wespennesten kunnen soms volledig uit elkaar getrokken worden met alle gevolgen van dien.

levenswijze wespenLevenswijze van wespen

Door de zwartgele kleuren en de typische lichaamsvorm zijn wespen gemakkelijk te herkennen. Hier in Nederland komen zeven verschillende soorten sociaal levende wespen voor.

 

De soorten die voornamelijk in gebouwen en huizen gevonden worden zijn de Gewone wesp en de Duitse wesp. De levenswijze van deze twee soorten verschillen niet veel van elkaar.

Lees verder

menu